Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Wilgenschutting 120 x 180 cm – Designo Wilgenmat | 90×180 cm

Taal handleiding

Nederlands

EAN

7423633085078

Categorieën

Tuin Schuttingen Tuinaanleg

Merk

Merkloos, Sans marque

Select-bezorgopties

Gratis verzending

Laatste prijs update: december 7, 2023 4:32 pm Meer informatie
SKU: 9300000011582915 Categorie:
Uw recensie toevoegen

90×180 cm.
Wilgenschutting 120 x 180 cm – Designo Wilgenmat

Wilgenmatten zijn ideaal als natuurlijke tuinafscheiding maar ook geschikt om een oude schutting te verfraaien of een lelijke muur weg te werken. Designo Wilgenschermen of Wilgenmatten worden gemaakt van takken van de Wilg. De Wilgentakken groeien in twee/drie seizoenen tot de gewenste hoogte en worden daarna geoogst en gedroogd. Verse wilg is rood en is aan de kleur te herkennen, na droging wordt de kleur bruin tot diepbruin en heeft daarmee een hele rustige uitstraling.

Wilgenschutting of wilgenmatten plaatsen
Het plaatsen van de schutting is heel eenvoudig! Zorg voor een goede vlakke ondergrond, sla daarna op de gewenste plek een paal in de grond, of gebruik de paalsteunen. Schroef daarna een L beslag in de paal waarna je de wilgenscherm kunt vastschroeven aan het L beslag. En ga zo door tot de gehele schutting geplaatst is ;-).

Privacy
Helaas heb je door elke wilgenschutting iets doorkijk, dit kun je niet tegenhouden aangezien het een natuurlijk product is, bij de Wilgenschutting Premium heb je nog wel de minste doorkijk van alle Wilgenschuttingen of Wilgenmatten. Als je echt geen doorkijk wilt hebben, los je dit eenvoudig op door een wilgenrol of worteldoek achter de schutting te plaatsen. Ook kun je de de wilgentakken gebeurt zo strak mogelijk op elkaar binden of het laten begroeien met klimplanten.

Stevigheid
De dikte van de takken zijn circa 20 mm, de wilgenschutting bevat ook eindlatten wat de stevigheid bewaart. Wilgen schermen zijn ook ideaal om er klimplaten tegen op te laten groeien. Je kunt de wilgenschutting mooi combineren met de kastanje palen zoals op de foto te zien is.

Weetjes over de wilgenschutting
De gebruikte Wilgentakken groeien op plantages, na het oogsten wordt de Wilg gedroogd en krijgt dan een natuurlijke bruine kleur. Door het langzame droogproces wordt de Wilg harder maar ook duurzamer. De Wilgenrollen worden verbonden met verzinkt ijzerdraad de afstand tussen de ijzerdraden is 10 cm, daardoor wordt de Wilgenrol net iets steviger.

Tips om de levensuur van de wilgenteen te vergroten
Hoe droger de Wilg blijft, hoe langer de levensduur. Wilgenteen die verticaal geplaatst is blijft droger dan wilgenteen die horizontaal geplaatst is. De levensduur van Wilgenmatten is ook afhankelijk van de constructie en bevestiging.

Er moet altijd voor gezorgd worden dat de wilgenmat niet gaat bewegen (klepperen) in de wind. Daardoor kan er mechanische schade ontstaan. Plaats Wilgenmatten bij voorkeur een eindje boven de grond. Wilgenmatten die op de grond staan drogen niet goed en dan geldt weer: hoe droger de wilgenteen blijft, hoe langer de levensduur.

Alle eigenschappen op een rij
✔ Natuurlijke en duurzame tuinafscheiding
✔ Eenvoudig te plaatsen
✔ Te combineren met kastanje palen en klimplanten

Wilgenschutting 120 x 180 cm – Designo Wilgenmat | 90×180 cm
Wilgenschutting 120 x 180 cm – Designo Wilgenmat | 90×180 cm
Mangroove.nl
Logo