Welke soort lichttherapie heb je nodig?

Welke soort lichttherapie heb je nodig?

Alhoewel alle lichttherapie om het lichaam verlichting te geven, is er verschil in hoe ze dat doen. Vandaag lees je wat de verschillende soorten lichttherapie zijn en welke soort jou het beste kan helpen. Lichttherapie wordt voorgeschreven door een arts of psycholoog en kan ook door een fysiotherapeut of ergotherapeut worden uitgevoerd. Er zijn verschillende soorten lichttherapie, die elk op een andere manier werken: 1. Bright Light Therapy: Bright Light Therapy is de meest voorkomende vorm van lichttherapie. Deze vorm maakt gebruik van een lamp met een hoge intensiteit, die je dagelijks gedurende een halfuur tot anderhalf uur moet gebruiken. Deze therapie is bedoeld om de stemming te verbeteren bij mensen met depressiviteit en SAD (seizoensgebonden affectieve stoornis). 2. Blue Light Therapy: Blue Light Therapy maakt gebruik van een lamp met een blauwe tint, die je dagelijks gedurende 30 minuten tot anderhalf uur moet gebruiken. Deze therapie is bedoeld om de stemming te verbeteren bij mensen met depressiviteit en SAD (seizoensgebonden affectieve stoornis). 3. Infraroodlichttherapie: Infraroodlichttherapie maakt gebruik van een lamp met infraroodlicht, dat diep in de huid doordringt. Deze therapie kan helpen bij spier- en gewrichtspijn, ontstekingen en stijfheid. 4. LED-lichttherapie: LED-lichttherapie maakt gebruik van een lamp met kleine, felle LED-lampjes, die je dagelijks gedurende een halfuur tot anderhalf uur moet gebruiken. Deze therapie is bedoeld om de stemming te verbeteren bij mensen met depressiviteit en SAD (seizoensgebonden affectieve stoornis).

Welke soort lichttherapie heb je nodig?

Er zijn twee soorten lichttherapie die gebruikt worden voor de behandeling van psoriasis: ultraviolet B (UVB) en fototherapie met ultraviolet A (UVA). UVB-licht wordt meestal gebruikt in de vorm van een lamp met een speciale filter om het schadelijke UVC-licht te blokkeren. Fototherapie met UVA-licht wordt minder vaak gebruikt omdat het niet zo effectief is als UVB-licht. Soorten lichttherapie die gebruikt worden voor de behandeling van psoriasis: ultraviolet B (UVB) en fototherapie met ultraviolet A (UVA). UVB-licht wordt meestal gebruikt in de vorm van een lamp met een speciale filter om het schadelijke UVC-licht te blokkeren. Fototherapie met UVA-licht wordt minder vaak gebruikt omdat het niet zo effectief is als UVB-licht.

Waaruit bestaat lichttherapie?

Lichttherapie wordt gebruikt om de stemming te verbeteren en depressies te behandelen. Het werkt door het brengen van speciale soorten licht in het oog, waardoor signalen naar de hersenen gestuurd worden die de aanmaak van bepaalde chemicaliën in de hersenen regelen. Lichttherapie kan een effectieve behandeling zijn voor mensen met depressies, maar er zijn verschillende soorten lichttherapie, dus het is belangrijk om te weten welke soort je nodig hebt.

Wat zijn de voordelen van lichttherapie?

Lichttherapie, ook bekend als fototherapie, is een wetenschappelijk bewezen manier om de stemming te verbeteren. Hoewel lichttherapie niet voor iedereen geschikt is, kan het helpen bij een aantal gemeenschappelijke problemen, waaronder depressie en slapeloosheid. Lichttherapie werkt door het imiteren van de effecten van natuurlijk daglicht. Het helpt je lichaam om bepaalde stoffen, zoals serotonine, aan te maken die je stemming kunnen verbeteren. Lichttherapie kan een veilige en effectieve behandeling zijn voor depressie en slapeloosheid.

Hoe wordt een behandeling uitgevoerd met licht?

Een lichttherapiebehandeling wordt meestal in een speciale kamer uitgevoerd die voorzien is van speciale apparatuur. U zult op een bed of stoel liggen met het lichtapparaat boven u. Soms zal er een bril of masker over uw ogen worden geplaatst om ervoor te zorgen dat het licht niet rechtstreeks in uw ogen schijnt. De behandeling duurt meestal ongeveer 30 minuten tot 1 uur. Hoe vaak moet een behandeling worden uitgevoerd? De frequentie van de behandelingen hangt af van het soort stoornis dat u hebt. Sommige aandoeningen, zoals psoriasis, vereisen behandeling enkele keren per week gedurende meerdere weken of maanden. Andere aandoeningen, zoals depressie, vereisen mogelijk elke dag of elke andere dag behandeling gedurende langere tijd. De arts zal u vertellen hoe vaak u behandeling moet ondergaan.

Wat zijn de nadelen van lichttherapie en wat kan je doen om dit te voorkomen?

Lichttherapie kan leiden tot een aantal nadelen, waaronder: -Roodheid en irritatie van de huid -Oogirritatie -Hoofdpijn -Duizeligheid -Misselijkheid -Vermoeidheid Om deze nadelen te voorkomen, kunt u het beste lichttherapie ondergaan in een gecontroleerde setting, zoals een kliniek of praktijk die gespecialiseerd is in lichttherapie. In sommige gevallen kan uw arts of therapeut u helpen bij het vaststellen van de juiste dosis en frequentie van lichttherapie voor u. In sommige gevallen kan het gebruik van een speciale crème of gel voorkomen dat de huid geïrriteerd raakt tijdens lichttherapie.

Mangroove.nl
Logo