Wat zijn de voordelen van een loopband?

Wat zijn de voordelen van een loopband?

Als je hebt besloten om een loopband te krijgen, vraag je je misschien af hoe het je ten goede kan komen. Het kan u niet alleen helpen met uw trainingen, maar het kan u ook een paar andere voordelen bieden. Deze omvatten kracht, spieropbouw en gewichtsverlies.

Cardiovasculaire oefening vermindert het risico op hart- en chronische ziekten

Oefening verbetert het pompvermogen van het harten, vermindert ontstekingen en voorkomt de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Het helpt ook om een gezond gewicht te behouden. Als u overweegt een trainingsprogramma te starten, kan uw arts u helpen oefeningen te selecteren die veilig voor u zijn.

Lichamelijke activiteit is het beste geschenk dat uw hart kan ontvangen. Onderzoek heeft aangetoond dat sporten een paar minuten per dag een verschil kan maken in uw algehele gezondheid. Dit omvat het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

Oefening vermindert ook stress. Oefening kan met name nuttig zijn voor mensen die lijden aan chronische aandoeningen. Patiënten met hartfalen melden bijvoorbeeld een betere kwaliteit van leven na het ondergaan van lichaamsbeweging.

Cardiovasculaire inspanning kan ook het risico op het ontwikkelen van diabetes verminderen. Mensen met diabetes type 2 sterven eerder aan hartaandoeningen. Regelmatige lichaamsbeweging kan ook bloedglucose en cholesterol verlagen. Bovendien kan het insuline helpen om de bloedsuikerspiegel effectiever te verlagen.

Onderzoekers hebben ontdekt dat zelfs een enkele trainingssessie je hart ongeveer twee uur kan beschermen. Een enkele wedstrijd is vooral voordelig als deze op een lege maag wordt uitgevoerd.

Er is aangetoond dat oefening een positief effect heeft op vrijwel elke cel in het lichaam. De American Heart Association beveelt aan dat volwassenen elke dag minimaal 30 minuten een matige intensiteitstraining doen.

Oefening kan ook de bloeddruk verlagen, waardoor het risico op een beroerte wordt verminderd. Lichamelijke activiteit kan ook de stemming verbeteren en u helpen uw gewicht te beheersen.

Studies hebben ook aangetoond dat hartaanvalpatiënten die deelnamen aan een formeel trainingsprogramma een verlaging van de sterftecijfers met 20 tot 25 procent hadden. Deze voordelen zijn gedocumenteerd in veel grote studies, waaronder die van Johns Hopkins University en het American College of Sports Medicine.

Versterking van gewrichten vermindert reizen en valt

Het vergroten van de sterkte van uw spieren en gewrichten is belangrijk als u lijdt aan artrose. Deze spieren spelen een belangrijke rol bij het voorkomen van vallen. Het goede nieuws is dat deze spieren op een economische manier kunnen worden versterkt. U kunt bijvoorbeeld trainen in het comfort van uw eigen huis of in de sportschool. Misschien wilt u uw arts echter raadplegen als u zware tuinwerk doet of zich in de vroege stadia van artritis bevindt. Het is ook mogelijk om een gekwalificeerde arts te vinden die een fitnessroutine kan aanbevelen die geschikt is voor uw behoeften.

De beste manier om uw evenwicht te verbeteren, is door uw beenspieren uit te oefenen. Dit zal niet alleen uw mobiliteit verbeteren, maar ook de kans op een val verminderen. Bovendien zal het versterken van uw benen de pijn en stijfheid op de lange termijn verminderen. Een goede fysiotherapeut zal een breed scala aan rek- en versterkingsoefeningen hebben waaruit u kunt kiezen. Evenzo kunt u deze oefeningen zelf doen door een weerstandsband te gebruiken of een set goedkope gewichten te kopen. Je kunt deze oefeningen zelfs leuk maken door ze te doen tijdens het doen van de afwas of wat licht huishoudelijk werk doen.

Gewichtsverlies

Loopbanden zijn een geweldige manier om calorieën te verbranden. Je kunt ze gebruiken om in een gestaag tempo te trainen of om intervallen met hoge intensiteit te doen. Dit zal je helpen calorieën te verbranden en af te vallen.

Het gebruik van een loopband kan u ook helpen spieren op te bouwen. De toegevoegde spieren helpen u gemakkelijker calorieën te verbranden. Als u geen loopband kunt gebruiken, kunt u krachttraining doen met gewichtsmachines. Sommige mensen voegen halters toe aan hun trainingsroutine.

Voor de beste resultaten moet u elke dag een lichte cardio -sessie doen. Dit zal je helpen buikvet te verbranden. U zult ook uw geestelijke gezondheid stimuleren en uw bloeddruk verlagen.

Om je trainingen leuk te houden, kun je je favoriete shows op de loopband bekijken. Veel modellen worden geleverd met een scherm. Je kunt ook naar podcasts luisteren terwijl je traint.

Een ander geweldig ding over het gebruik van een loopband is dat het gemakkelijk is voor je gewrichten. Omdat de kracht door uw rug wordt gegenereerd, is het gemakkelijker voor uw gewrichten dan naar buiten rennen. Plus, je riskeert niet te struikelen op een rotsstoep.

Als u uw resultaten wilt maximaliseren, kunt u de hoeveelheid tijd die u besteedt aan de loopband elke dag verhogen. De CDC beveelt elke week minimaal 150 minuten aerobe activiteit aan.

Naast het helpen van het afvallen, is een loopband ook een geweldige manier om je botten te versterken en je algehele cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Een cardiotraining zal ook je humeur verbeteren.

Wanneer u aan de loopband werkt, is het belangrijk om een tempo te behouden dat voor u comfortabel is. U kunt dit doen door de helling en snelheid te veranderen. Afhankelijk van uw fitnessniveau, moet u mogelijk zo nu en dan een korte pauze nemen.

Spieropbouw

Loopbanden zijn een van de beste manieren om spieren op te bouwen. Hiermee kunt u verschillende delen van het lichaam en met verschillende intensiteiten trainen. Met een loopband kun je ook je hart werken.

Als je meer spieren in je benen wilt bouwen, kun je een HIIT (hoge intensiteitsintervaltraining) trainen. Dit type training omvat afwisselende oefeningen met hoge intensiteit met rust.

Je kunt bijvoorbeeld squats, lunges en andere oefeningen doen met grote beenspieren. Deze oefeningen vereisen korte uitbarstingen van sterkte en weerstand. Hoe meer je ze doet, hoe sterker je spieren zullen worden.

Het vergroten van de helling van uw loopband kan uw trainingsintensiteit verbeteren. Wanneer u een loopbandroutine start, moet u een paar minuten opwarmen voordat u aan de training begint.

Mangroove.nl
Logo