Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Wat moet er allemaal in een EHBO kit zitten?

Wat moet er allemaal in een EHBO kit zitten?

Als je een EHBO-kit thuis hebt staan, kun je direct handelen als er een ongeval in of rondom huis plaatsvindt. Maar wat moet er allemaal in zo’n EHBO-kit staan? In dit artikel gaan we hier dieper op in en bespreken we welke materialen je nodig hebt om jezelf en anderen te verzorgen bij een noodgeval.
In een EHBO-kit zouden ook basis medicijnen, zoals pijnstillers en middelen tegen koorts, aanwezig moeten zijn. Ook steriele pleisters, verbandmateriaal en antiseptische doekjes om de wond mee schoon te maken kunnen van pas komen. Verder is het ook handig om een thermometer, wattenstaafjes en handschoenen in de EHBO-kit opgenomen te hebben.

In een EHBO kit moeten allerlei soorten materialen zitten die je kunnen helpen bij het behandelen van verschillende soorten ongelukjes of aandoeningen. Denk hierbij aan pleisters, verband, wattenschijfjes, gaasjes, schaar, tape en desinfecterende middelen. Het is handig om een EHBO kit in elke ruimte van je huis te hebben, maar je kunt ook eentje in je auto mee nemen voor als je onderweg bent.
In deze blog zal ik uitleggen wat er allemaal in een EHBO-kit moet zitten en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Daarnaast geef ik ook tips over waar je goede en betaalbare EHBO-kits kan vinden.

De items die je in een EHBO kit moet hebben, verschillen afhankelijk van het doel van je kit. Als je bijvoorbeeld een reis EHBO-kit wilt maken, dan moet je meer spullen mee nemen dan als je thuis bent. Hieronder staan ​​de essentiële items die in elke EHBO-kit zouden moeten zitten:

– Verband: dit om wondjes te bedekken en te helpen bij bloedstolling;

– Pleisters: voor kleine oppervlakte wonden;

– Schaar: voor het knippen van verband en tape;

– Tape: voor het bevestigen van verband aan de huid;

– Wattenschijfjes: om te helpen bij het reinigen van kleine wonden;

– Gaasjes of spalken: voor het ondersteunen van gebroken ledematen;

– Desinfecterende middelen: om bacteriën en andere ziekteverwekkers te bestrijden.

Wat zijn de meest voorkomende EHBO ongelukjes?

EHBO ongelukjes zijn vaak kleine ongelukjes die snel opgelost kunnen worden. Soms is er echter wel wat meer hulp nodig. De meest voorkomende EHBO ongelukjes zijn:

-snijwonden
-bloeduitstortingen
-verstuikingen
-brandwonden
-bevriezing

Welke producten moeten er in een EHBO kit zitten?

– Steriel gaasje of verbandgaas
– wondpleisters
– steriele (natuurlijke) katoen tampons
– ontsmettingsmiddel, bijvoorbeeld Jodiumtinctuur of Chloorhexidine
– schaar en/of mesje om hechtpleister te verwijderen
– kompres
– thermometer (om koorts te meten)

Hoe gebruik je de producten uit een EHBO kit?

Wanneer je een EHBO kit gebruikt, is het belangrijk om de aanwijzingen van het etiket goed te lezen. Soms is het nodig om een ​​arts te raadplegen voordat je bepaalde producten gebruikt. Als je een open wond hebt, was deze dan met zeep en water voordat je de pleister aanbrengt. Breng de pleister aan in een cirkelvormige beweging en druk hem stevig aan zodat hij goed blijft zitten. Wanneer je een pijnstiller neemt, volg dan altijd de aanwijzingen op het etiket en neem nooit meer dan de maximale dosis die wordt aangeraden.

Wanneer moet je naar de dokter?

-Als je (ernstige) pijn hebt;
-als je een ongewone hoeveelheid bloed verliest;
-als je koorts hebt of een andere infectie oploopt;
– bewusteloos bent geraakt

Mangroove.nl
Logo