Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Wat kan ik doen tegen kalknagels

Kalknagels zijn nagels die verdikt zijn en een wit, gelig of bruinige kleur hebben. Ze kunnen pijnlijk zijn en soms ook jeuken. In ernstige gevallen kan het erg lastig zijn om je nagels te trimmen of te polijsten. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je kalknagels kunt behandelen. In dit artikel lees je wat de beste behandelingen voor kalknagels zijn.

Wat zijn kalknagels?

Kalknagels zijn een veel voorkomend probleem. Ze zijn pijnlijk en kunnen moeilijk te behandelen zijn. Er zijn echter een aantal dingen die u kunt doen om ze te behandelen of te voorkomen.

In de meeste gevallen zijn kalknagels het gevolg van schimmelinfecties. Schimmelinfecties kunnen optreden wanneer de natuurlijke pH-balans van de huid wordt verstoord. Dit kan gebeuren door overmatig sweiken, contact met vuil water, of het dragen van sokken en schoenen die niet goed passen. Kalknagels kunnen ook optreden als gevolg van trauma aan de nagel, zoals bijvoorbeeld het stoten van de nagel op iets hards.

Behandeling van kalknagels kan lastig zijn, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ze te verminderen of te voorkomen. Het is belangrijk om schimmelinfecties zo snel mogelijk te beh

Oorzaken van kalknagels

Er zijn verschillende oorzaken van kalknagels. Soms is er sprake van een schimmelinfectie, maar vaak is er ook een andere oorzaak aan te wijzen. Kalknagels kunnen bijvoorbeeld het gevolg zijn van een tekort aan voedingsstoffen, vocht of veroudering. Ook kan er sprake zijn van een allergische reactie op nagellak of andere producten. In sommige gevallen kan de oorzaak van kalknagels ook medisch zijn, bijvoorbeeld als gevolg van diabetes of psoriasis.

Behandeling van kalknagels

Behandeling van kalknagels

Kalknagels zijn groene of gele verkleuringen van de nagels die vaak erg pijnlijk zijn. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Soms kan een simpele nagelvijlbehandeling voldoende zijn, maar in sommige gevallen is er een medische behandeling nodig.

Kalknagels kunnen worden behandeld met een speciale nagelvijl of -schraper. Deze kan worden gebruikt om de verkleurde laagjes van de nagel weg te halen en zo de gezonde nagel tevoorschijn te halen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om eerst een schimmelinfectie te behandelen voordat je met de kalknagelbehandeling begint. Dit kan met antischimmelcrème of nagellakken die je bij de apotheek koopt. Als je kalknagels hebt door psoriasis, eczeem of diabetes, is het belangrijk om eerst met je arts te overleggen voordat je een behandeling start.

Preventie van kalknagels

Kalknagels kunnen worden voorkomen door de nagels schoon en droog te houden. Het is belangrijk om de nagelhuid regelmatig in te smeren met een hydraterende crème of olie, zodat deze soepel blijft. Het gebruik van open schoenen zoals sandalen kan ervoor zorgen dat er vocht in contact komt met de nagels, waardoor kalknagels vaker voorkomen. Het is daarom aan te raden om schoenen met een goede pasvorm te dragen die de nagels beschermen.

Voorkomen van kalknagels

Kalknagels zijn een vervelende aandoening die vooral vrouwen treft. Ze kunnen pijnlijk zijn en er ontsierend uitzien. Gelukkig is er wat je kunt doen om kalknagels te voorkomen.

De beste manier om kalknagels te voorkomen is door je nagels goed te verzorgen. Zorg ervoor dat je ze regelmatig schoonmaakt en hydrateert met een nagelbalsem of -olie. Ook is het belangrijk om je nagels niet te hard te bewerken, bijvoorbeeld door ze te veel te knippen of te polijsten. Als je krabbelt of tikt met je nagels, kan dit ook leiden tot kalknagels. Probeer dit dus zo veel mogelijk te voorkomen.

Als je al last hebt van kalknagels, ga dan naar de drogist of apotheek voor een crème of lak die de aandoening kan behandelen.

Conclusie

Kalknagels zijn een veelvoorkomend probleem, vooral bij mensen die vaak in water werken. Er zijn echter verschillende manieren waarop je kalknagels kunt voorkomen of behandelen.

Als je vaak in contact komt met water, zorg er dan voor dat je handen goed droog zijn als je ze aanraakt. Gebruik een handcrème om te voorkomen dat je huid uitdroogt en breng een luchtige nagellak aan om je nagels te beschermen.

Als je al last hebt van kalknagels, probeer dan eerst thuisbehandelingen zoals het gebruik van speciale nagellakken of crèmes. Als deze niet helpen, raadpleeg dan een arts of podotherapeut voor professionele behandeling.

Mangroove.nl
Logo