Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Wat is het voordeel van goed kattenvoer?

U wilt dat uw kat het best mogelijke voedsel heeft. Het kan moeilijk zijn om de beslissing te nemen, maar er zijn veel voordelen aan het kiezen van goed kattenvoer. Het kan bijvoorbeeld uw huisdier helpen om gezond te blijven, enkele ziekten te voorkomen en zelfs te voorkomen dat ze ziek worden. En het kan ook heerlijk zijn!

Menselijke kwaliteit

Katten voer van menselijke kwaliteit is een nieuwe en gezonde manier om uw katten te voeden. Het is gezonder dan goedkope vervangingen en het is veiliger. Het is in feite een van de meest populaire soorten kattenvoer tegenwoordig.

Er zijn veel redenen om kattenvoer uit menselijke kwaliteit te kopen, maar de kwaliteit van de ingrediënten is waarschijnlijk de belangrijkste. Katten zijn carnivoren en ze hebben vlees en hele voedingsmiddelen nodig om te gedijen. Helaas zijn sommige van de ingrediënten die in voedsel voor huisdieren worden gebruikt niet van de hoogste kwaliteit, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Sommige fabrikanten van huisdieren gebruiken melk als eiwitbron, die diarree kan veroorzaken bij lactose -intolerante katten. Ze kunnen ook minder gezonde ingrediënten gebruiken om hun voedingswaarde te vergroten.

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft een aantal normen voor menselijk voedsel gedefinieerd. Deze normen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het eindproduct veilig is en voldoet aan de federale voorschriften. Sommige van deze normen zijn echter niet van toepassing op voedsel voor huisdieren.

Een voorbeeld van een standaard is de FDAS 21 CFR 110, die de huidige goede productiepraktijken voor menselijk voedsel regelt. Als een bedrijf beweert dat zijn product menselijke kwaliteit is, moet het aan bepaalde criteria voldoen, waaronder een verklaring dat het voedsel met echte ingrediënten wordt afgelegd.

De AAFCO -definitie van een product voor menselijke kwaliteit is er een die 100% van de menselijke eetbare ingrediënten bevat. Deze definitie vereist ook dat het product wordt opgesteld in faciliteiten die zijn goedgekeurd door de USDA.

Ingeblikt

Ingeblikt kattenvoer is een geweldig alternatief voor droog voedsel. Het heeft echter zijn voor- en nadelen.

Katten zijn obligate carnivoren en moeten voedingsstoffen van dierlijke eiwitten innemen. Deze voedingsstoffen omvatten taurine, een bouwsteen voor eiwitsynthese. Het aminozuurarginine is ook belangrijk.

Ingeblikte voedingsmiddelen zijn een geweldige keuze voor katten, maar ze moeten goed worden opgeslagen. Open blikken moeten worden gekoeld en verzegeld om bederf te voorkomen. Het is belangrijk om een dierenarts te raadplegen voordat je wijzigingen aanbrengt.

Ingeblikt kattenvoer is over het algemeen hoger in vochtgehalte dan droog voedsel. Dit helpt katten urinekristallen gemakkelijker te spoelen. Het is ook smakelijker.

Kies bij het kiezen van kattenvoer in blik een merk dat AAFCO-gecertificeerd is, wat betekent dat het hoogwaardige ingrediënten heeft. Controleer ook het label om te zien hoeveel eiwitten het product bevat. Sommige merken vereisen dat blikken gelabeld voor specifieke eiwitcombinaties ten minste 25 procent van het eiwit bevatten.

Katten zijn vatbaar voor constipatie. Nat kattenvoer helpt hen gehydrateerd en tevreden te houden. Voor oudere katten kan het voor hen moeilijker zijn om droog voedsel te eten. U kunt de hoeveelheid nat veranderen in droog, afhankelijk van de behoeften van uw katten.

Ingeblikte kattenvoedsel biedt ook meer variatie. Er zijn verschillende texturen, smaken en vleesbronnen. Probeer een paar variëteiten en vind degene die je kat leuk vindt.

Als u niet zeker weet welk type voedsel u moet kopen, kunt u uw dierenarts altijd vragen. Ze zullen het beste voedsel voor je kat kennen.

Droog

Het is belangrijk om te onthouden dat zowel nat als droog voedsel geweldige voedingsbronnen zijn. Het type voedsel dat u voor uw kat kiest, is echter afhankelijk van zijn of haar specifieke behoeften.

Voor de meeste katten is droog voedsel gemakkelijk te voeden en kan het voor een langere periode worden weggelaten dan nat voedsel. Het belangrijkste voordeel van droog voedsel is gemak.

Droge voedingsmiddelen zijn gemakkelijker te vervoeren en op te slaan. Er zijn verschillende commerciële kattenvoedsel beschikbaar om uit te kiezen. Ze variëren in hun calorie- en voedingsstofgehalte.

Droge voedingsmiddelen hebben een lager vochtgehalte dan nat voedsel, wat het risico op bacteriegroei minimaliseert. Dit kan nuttig zijn voor bepaalde medische aandoeningen, zoals urinewegaandoeningen.

Bovendien hebben droog voedsel een hoger koolhydraatgehalte dan nat voedsel. Dit is niet goed voor een kat. Te veel koolhydraten in een kattendieet kunnen schadelijk zijn voor zijn gezondheid.

Hoewel beide soorten voedingsmiddelen uitstekende bronnen van voedingsstoffen zijn, zweren sommige ouders van huisdieren door de voordelen van nat voedsel. Nat voedsel bevat meer vocht, wat kan helpen een kat gehydrateerd te houden.

Veel nat voedsel bevatten vleeseiwitten, wat voor sommige katten gunstig kan zijn. Sommige ouders van huisdieren mengen een kleine hoeveelheid droge brokken met nat voedsel om een compleet dieet te creëren.

Een nadeel van nat voedsel is dat ze gemakkelijk kunnen bederven nadat ze zijn geopend. Om dit te voorkomen, is het het beste om restjes te koelen.

Graanvrij

Graanvrij kattenvoer is de afgelopen jaren een favoriet geworden bij veel eigenaren van huisdieren. Deze diëten zijn vrij van granen en andere ingrediënten die ervoor kunnen zorgen dat uw kat een allergische reactie ervaart. Desondanks is er nog steeds enige controverse rond korrelvrije voedsel voor huisdieren. Sommige dierenartsen geloven zelfs dat deze diëten negatieve effecten kunnen hebben op uw hond of kat.

Veel mensen kiezen ervoor om hun huisdieren een graanvrij dieet te voeden, omdat ze geloven dat het hun gezondheid zal verbeteren. Dit is echter niet altijd het geval. Sommige van deze diëten bevatten overmatige hoeveelheden koolhydraten, wat kan leiden tot obesitas en andere gezondheidsproblemen.

Een korrelvrije formule bevat geen tarwe, maïs of soja, maar het zou nog steeds moeten voldoen aan de voedingsnormen voor uw hond of kat. Het moet ook vrij zijn van kunstmatige smaken en kleuren.

De eiwitbronnen in een korrelvrij kattenvoedsel moeten van hoge kwaliteit zijn. Kippenmaaltijd is bijvoorbeeld een geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten. Andere bronnen zijn verse eieren en oceaanvismaaltijd.

Een graanvrij product van goede kwaliteit mag ook geen gluten bevatten. Gluten is een eiwit dat moeilijk te verteren kan zijn voor uw kat. U moet ook zoeken naar een product dat vrij is van bijproducten van vlees, die gebruikelijk zijn in korrelvrije kattenvoeding.

Controleer terwijl u op zoek bent naar een vetlvrij kattenvoer. Vet wordt vaak toegevoegd aan kattenvoer om zijn calorieën te vergroten, maar het kan ervoor zorgen dat uw huisdier aankomt.

Mangroove.nl
Logo