Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Wat is een HDMI aansluiting

je hebt vast wel eens gehoord van HDMI. Deze aansluiting is tegenwoordig onmisbaar voor het aansluiten van je televisie of pc-monitor op een externe bron, zoals een tv-tuner of een Blu-ray-speler. In dit artikel lees je alles over de HDMI aansluiting: wat is het precies en waarvoor dien je deze?
HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface. Dit is een standaard aansluiting die je tegenwoordig op bijna alle moderne apparaten vindt. De HDMI aansluiting maakt het mogelijk om beeld én geluid over te dragen van een apparaat naar een ander.

HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface

HDMI is een standaard aansluiting die gebruikt wordt voor het aansluiten van beeld- en geluidsapparatuur. De HDMI aansluiting is ontwikkeld in 2002 door een consortium van bedrijven, waaronder Sony, Philips en Toshiba. De HDMI standaard is bedoeld om een ​​hogere resolutie dan de traditionele definitie van televisies te leveren, evenals meer kleuren en een betere beeldkwaliteit.
HDMI wordt gebruikt voor het aansluiten van beeld- en geluidsapparatuur, waaronder televisies, Blu-ray of DVD-spelers, computers, laptops, smartphones en tablets. Het is ook mogelijk om audioapparatuur, zoals een versterker of een surround sound systeem te verbinden via HDMI.

De HDMI standaard is opgesteld door de HDMI Licensing Administrator, Inc., een dochteronderneming van Silicon Image.

Een HDMI aansluiting is een digitale aansluiting die beeld- en geluidsignalen doorgeeft

Een HDMI aansluiting is een digitale aansluiting die beeld- en geluidsignalen doorgeeft. Deze aansluiting wordt veel gebruikt om apparaten zoals televisies, computers en projectors met elkaar te verbinden. Een HDMI kabel wordt vaak gebruikt om deze apparaten met elkaar te verbinden.

Een HDMI aansluiting kan worden gebruikt voor verschillende apparaten, zoals een tv, computer of gameconsole

Een HDMI aansluiting kan worden gebruikt voor verschillende apparaten, zoals een tv, computer of gameconsole. HDMI is een standaard aansluitmogelijkheid die op veel moderne apparaten te vinden is. De aansluiting zorgt ervoor dat er een digitale verbinding tot stand komt tussen twee apparaten. Dit maakt het mogelijk om beeld- en geluidsignalen met hoge kwaliteit te versturen.
Functionaliteit van een HDMI aansluiting

Een HDMI aansluiting is erop gericht hoge beeld- en geluidskwaliteit te leveren. Daarnaast zorgt de aansluiting ervoor dat elk apparaat die op een ander apparaat aangesloten is, automatisch geregistreerd wordt. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk verschillende apparaten met elkaar te verbinden.

Er zijn verschillende types HDMI kabels

HDMI kabels zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn normale HDMI kabels, micro HDMI kabels en mini HDMI kabels. Allemaal met hun eigen specificaties en functies. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? En welke moet je gebruiken voor jouw apparaat?
HDMI

HDMI is de meest bekende aansluiting die je tegenkomt. Je ziet hem vaak op televisies, maar ook op heleboel andere apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een Blu-ray speler of een game console. De HDMI-aansluiting is namelijk ontworpen om hoge kwaliteit beeld en geluid door te sturen. Een normale HDMI kabel kan maar liefst 10Gb/s aan dataverkeer verwerken. Dit betekent dat je een resolutie tot 4K Ultra HD (3840×2160 pixels) kunt doorsturen met behoud van HDR, waardoor je geniet van een scherp en helder beeld.

Deze type aansluiting wordt dus vooral gebruikt wanneer er veel gegevens moeten worden verstuurd, zoals bij een televisie of een Blu-ray speler waar je veel detail wilt zien.

Micro HDMI

Micro HDMI is een kleinere versie van de normale HDMI aansluiting en wordt daarom ook wel mini HDMI genoemd. Deze aansluiting is ontworpen voor kleinere apparaten, zoals een camera of een smartphone. Een micro HDMI kabel kan ongeveer dezelfde hoeveelheid data verwerken als een normale HDMI kabel, namelijk 10Gb/s. Dit betekent dat je ook op een micro HDMI-apparaat een hoge resolutie en HDR kunt doorsturen.

Mini HDMI

Mini HDMI is net als micro HDMI een kleinere versie van de normale HDMI aansluiting. Deze aansluiting wordt voornamelijk gebruikt op compacte apparaten, zoals een GoPro of een drones. Een mini HDMI-kabel kan ongeveer dezelfde hoeveelheid data verwerken als een normale HDMI-kabel, namelijk 10Gb/s. Dit betekent dat je ook op een mini HDMI-apparaat een hoge resolutie en HDR kunt doorsturen.
Conclusie

Uit de bovenstaande informatie blijkt dat er verschillende types HDMI kabels zijn, elk met hun eigen functies en specificaties. Welk type je nodig hebt, is afhankelijk van het apparaat waar je de kabel voor wilt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een televisie met een normale HDMI-aansluiting, dan heb je ook een normale HDMI-kabel nodig. Maar als je een kleiner apparaat hebt, zoals een camera of smartphone, dan heb je waarschijnlijk een micro of mini HDMI-kabel nodig.

Mangroove.nl
Logo