Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Wat is een externe harde schijf?

Er zijn veel mensen die nog nooit van een externe harde schijf hebben gehoord. Dit komt omdat ze er simpelweg niet veel over weten. In dit artikel leer je wat een externe harde schijf is, wat de voordelen ervan zijn en waarom je er eigenlijk eentje zou moeten aanschaffen.

Wat is een externe harde schijf?

Een externe harde schijf is een opslagapparaat dat je aansluit op je computer via een USB-kabel. Je kunt er bestanden op zetten en er vanaf halen, net zoals je dat doet met een usb-stick of een interne harde schijf. Een externe harde schijf is meestal groter dan een usb-stick en biedt dus meer opslagruimte.

De verschillende soorten externe harde schijven

Er zijn verschillende soorten externe harde schijven, maar de twee meest populaire soorten zijn de desktop-externe harde schijf en de laptop-externe harde schijf. De desktop-externe harde schijf is een grotere en krachtigere versie van een interne harde schijf en is ideaal voor het opslaan van grote hoeveelheden data. De laptop-externe harde schijf is kleiner en lichter dan de desktop-externe harde schijf en is ideaal voor het meenemen van data op reis.

Voordelen van een externe harde schijf

Een externe harde schijf is een apparaat dat wordt aangesloten op een computer om extra opslagruimte te bieden. Dit is ideaal als u meer ruimte nodig hebt dan wat uw computer biedt, of als u wilt voorkomen dat uw bestanden opgeslagen worden op dezelfde plek als uw operating system. Er zijn verschillende soorten en maten van externe harde schijven, dus er is voor iedere behoefte wel een geschikte opslagoplossing. Bovendien zijn ze meestal goedkoper dan interne harde schijven en zijn ze makkelijk te verplaatsen of te versturen.

Nadelen van een externe harde schijf

Een externe harde schijf heeft verschillende nadelen. Allereerst is het een kwetsbaar apparaat dat eenvoudig kan worden beschadigd of gestolen. Bovendien zijn externe harde schijven vaak duurder dan interne harde schijven. Tot slot kan de overdracht van bestanden tussen een externe en interne harde schijf langzaam zijn in vergelijking met andere opties, zoals flash-drives of geheugenkaarten.

Conclusie

Een externe harde schijf is een apparaat waarmee je extra opslagruimte kunt toevoegen aan je computer. Het werkt door het opslaan van gegevens op een normale computerharddisk, maar in plaats van deze binnen in de computer te plaatsen, sluit je de externe harde schijf gewoon aan op een USB-poort. Dit maakt het gemakkelijk om meer ruimte toe te voegen wanneer de intern

Mangroove.nl
Logo