Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Wat is DAB+ in een radio

DAB+ is de succesvolle opvolger van DAB. Het is een verbeterde digitale radio-uitzendmethode die gebruikmaakt van COFDM voor een betere geluidskwaliteit en minder fouten in de overdracht.

Wat is DAB+?

Wat is DAB+ in een radio?

DAB+ is een manier van digitale radio-uitzending. Het gebruikt een verbeterd signaal dat fouten beter kan herstellen. DAB+ biedt ook meer zenders en meer informatie dan analoge radio.

Hoe werkt DAB+?

DAB+ is een digitale radio-technologie die gebruikt maakt van DAB (Digital Audio Broadcasting) om radiozenders via internet of satelliet te ontvangen. DAB+ werkt door middel van een codec (compressie/decompressie algoritme) die ervoor zorgt dat het geluid van de radiozender compact gemaakt kan worden, waardoor er minder ruimte in beslag genomen wordt door het signaal. Dit betekent dat er meer radiozenders op een DAB+ netwerk kunnen worden uitgezonden, en dat de kwaliteit van het geluid beter is dan bij analogeradio.

Voordelen van DAB+

DAB+ heeft vele voordelen ten opzichte van analoge radio. Het geluid is helderder en kraakt niet, zelfs als je in een gebied met slechte ontvangst bent. DAB+ biedt ook een groter aantal zenders en extra informatie over wat er wordt uitgezonden, zoals songteksten of weersinformatie. Omdat DAB+ digital is, is het makkelijker voor zenders om hun bereik te vergroten en nieuwe zenders toe te voegen.

Nadelen van DAB+

– In sommige gebieden is de ontvangst van DAB+ nog minder goed dan die van FM.
– Je hebt een speciale DAB+ radio nodig om het te kunnen luisteren.
– Het aantal zenders dat via DAB+ uitzendt, is nog beperkt in vergelijking met het aantal dat FM uitzendt.

Mangroove.nl
Logo