Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Wat heb ik nodig om een vijver te bouwen?

Wat heb ik nodig om een vijver te bouwen?

Het is belangrijk om het juiste materiaal te kiezen voor het bouwen van een vijver. Het moet waterdicht, flexibel zijn en de druk van regen, sneeuw en wind kunnen weerstaan. Bovendien zijn er ook veiligheidsvoorschriften die moeten worden nageleefd.

Bouwmaterialen

Of je nu van plan bent om een nieuwe vijver te bouwen of gewoon degene die je al hebt wilt verbeteren, er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je begint. Sommige factoren om te overwegen zijn uw persoonlijke voorkeuren, het beoogde gebruik van de vijver, de beschikbare bronnen en uw expertise.

Bepaal eerst de grootte van de vijver. De grootste vijvers kunnen duizenden liter water bevatten, terwijl kleine vijvers gemakkelijker te bouwen zijn. De kosten van de vijver zijn afhankelijk van de grootte. U kunt kiezen uit een breed scala aan materialen, waaronder beton, voorgevormde vijverbassins en een breed scala aan vijvervoering.

Voor grote natuurlijke vijvers is een betonnen basis een veel voorkomende keuze. Grotere pools vereisen mogelijk versterking, dus raadpleeg een expert voor het bouwen.

Voor kleinere vijvers is een flexibele vijvervoering een goede keuze. Deze grote vellen plastic kunnen op bijna elke vorm worden gemonteerd. Ze zijn eenvoudig te installeren en kunnen zich aan elk gat conformeren.

Zorg ervoor dat u de grenzen van de grond markeert bij het opgraven van de vijver. Dit staat bekend als de subgrade. De vijverlocatie moet gelijk zijn, met een zachte helling naar de zijkanten. Het is ook belangrijk om alle stenen en scherpe objecten te verwijderen.

Zodra de opgraving is voltooid, moet u de vijvervoering in het voorbereide gat plaatsen. De voering moet overal 15 cm (6 inch) rond de vijver overlappen. Het is het beste om de voering gelijkmatig in vouwen te vouwen. Dit beschermt de vijvervoering tegen elke ongewenste beweging.

Houd bij het bouwen van een vijver rekening met de hydrologie en verdampingssnelheden van de wateren. Dit helpt ervoor te zorgen dat de vijver vol blijft.

Een plek kiezen

Het kiezen van een plek om een vijver te construeren, omvat een aantal factoren. Afgezien van de grootte van de vijver en de locatie, is het grondtype ook belangrijk.

Kleiachtige bodems zijn ideaal voor vijvers. Deze bodems kunnen waterput vasthouden tijdens de droge seizoenen. Ze houden ook voldoende water in regen.

Als het gaat om het selecteren van een site, vermijd sites in de buurt van wegen, vee en gevoelige gebieden. Dit omvat gebieden waar pijpleidingen, hoogspanningsleidingen en radiomasten zijn. Vermijd op dezelfde manier locaties die worden omgeven door industriële zones.

Verschillende testputten moeten worden gegraven om het bodemprofiel te evalueren. U kunt ook een bodemexpert raadplegen. Nadat u de juiste bodems hebt geïdentificeerd, kunt u beginnen met de bouw.

U moet ook rekening houden met de helling van de site. De helling van de grond bepaalt of u een dijk bouwt of de vijver als een gat graaft. De bodem van de vijver moet een dikke laag zijn om kwel te voorkomen.

Het is ook belangrijk om de permeabiliteit van de bodem te overwegen. Als de grond poreus is, moet u mogelijk bentoniet toevoegen om de vijver af te dichten.

Een andere belangrijke overweging is het klimaat van de gebieden. Het klimaat zal de respons van de bodem op bemesting en irrigatie beïnvloeden.

In het ideale geval moet de vijverlocatie zich op een hooglandsite bevinden. Dit helpt de vijver uit het zicht van huizen en wegen te houden. Het biedt ook meer natuurlijke dekking.

Mogelijk heeft u ook een vergunning van de lokale overheid nodig. Dit is met name het geval als er grondwerken of andere gevoelige milieuproblemen op de site zijn.

Ten slotte moet een goede vijverlocatie een watervoorziening het hele jaar door hebben. Dit zal helpen de juiste waterstanden te behouden, zuurstof te vergemakkelijken en een regelmatige vernieuwing van het vijverswater te bieden.

Een flexibele folie kiezen

Het kiezen van een flexibele folie bij het bouwen van een vijver is een slimme keuze. Deze folie zijn niet alleen duurzaam en waterdicht, maar ze zijn ook relatief eenvoudig te installeren. Ze kunnen worden gesneden naar elke gewenste vorm en zijn de eenvoudigste optie voor het bekleden van een vijver. Ze vereisen echter wel een zorgvuldige voorbereiding en installatie.

Het eerste wat u moet overwegen bij het kiezen van een flexibele folie is het materiaal waaruit het is gemaakt. Er zijn veel opties om uit te kiezen. Als u op zoek bent naar een product dat bij alle soorten weer standhoudt, kunt u een betonnen voering overwegen. De kosten van een betonnenvijver  zijn echter hoog, en dit is een van de redenen waarom ze uit de gratie zijn geraakt.

Een andere goede optie is een PVC -folie. Dit type voering is goedkoop, gemakkelijk te gebruiken en is zeer veilig voor vissen. Dat gezegd hebbende, kan het ook vatbaar zijn voor lekken in de omringende grond. Als u van plan bent om vis te houden, is dit misschien niet de beste keuze.

Een andere optie is de EPDM Rubber Pond Liner. Dit materiaal is ook extreem duurzaam en heeft een garantie van 20 jaar. Dat gezegd hebbende, het is een beetje moeilijker om mee te werken dan andere flexibele voeringen.

Ten slotte moet u rekening houden met de vorm van de vijver die u van plan bent te installeren. De meest voorkomende opties omvatten cirkelvormige en rechthoekige ontwerpen. U kunt uw vijver zelfs volledig boven de grond of gedeeltelijk hieronder maken. Je kunt ook rotsen toevoegen aan de zijkanten van de vijver.

Afhankelijk van uw specifieke behoeften, wilt u misschien een vijverafdichter overwegen in plaats van een voering. Dit is een meer betaalbaar alternatief, maar het zal niet dezelfde flexibiliteit bieden.

Fonteinen

Het toevoegen van een fontein aan je vijver kan een element van schoonheid aan je achtertuin toevoegen. Het kan ook helpen om de kwaliteit van het water te verbeteren. Deze fonteinen bieden ook zuurstof, wat geweldig is voor je waterleven.

Er zijn veel verschillende soorten vijverfonteinen. U kunt kiezen uit eenvoudige bubbler-fonteinen om fonteinen van drie lagen te uitgebreide. De grootte van uw vijver bepaalt de fontein die u nodig hebt.

De meeste vijverfonteinen worden geleverd met de optie om het spuitpatroon te wijzigen. Sommige fonteinen zijn ontworpen om een interessant display te creëren, terwijl andere alleen bedoeld zijn om het water gezond te houden.

Een goede drijvende fontein zal een dompelpomp gebruiken die in een vlotter is gemonteerd. De vlotter is meestal een holle plastic vlotter gevuld met lucht. De pomp moet sterk genoeg zijn om een goede spray te genereren.

De duurste vijverfonteinen zijn die die duizenden euro’s kosten. Als u echter een bescheiden achtertuinvijver hebt, moet een kleine pomp van goede kwaliteit voldoende zijn. Als u op zoek bent naar iets groters, kunt u een prullenbakpomp kopen om de klus te verwerken.

Misschien wilt u ook overwegen lichten in uw vijver te installeren. Dit zal helpen om ’s nachts het stromende water te verlichten. U kunt kiezen uit verschillende kleuropties, waaronder witte en multicolor -versies. U moet ook beslissen over het type lichtkit dat u wilt.

Voor de beste beluchtingsresultaten, kies een vijverfontein met een V-vormig spuitpatroon. Dit type mondstuk is het meest efficiënt in het beluchten van uw vijver.

Als u een beluchtingsfontein in uw vijver hebt, kunt u meer gallons per minuut waterbeweging verwachten. Dit zal helpen de groei van algen, het bodemsedimentophoping te verminderen en het zuurstofgehalte in uw water te vergroten.

Veiligheidsvoorschriften

Of u nu een grote of kleine vijver plant, u moet alle veiligheidsvoorschriften begrijpen en zich houden bij het bouwen van een vijver. Deze regels kunnen van staat tot staat variëren en kunnen ook verschillend zijn, afhankelijk van de locatie van uw vijver. Het is een goed idee om contact op te nemen met een lokale vijver -expert om u te helpen de regels te begrijpen.

Mangroove.nl
Logo