wat doet een slimme deurbel

Een slimme deurbel is een deurbel die verbonden is met het internet. Dit betekent dat je de deurbel via een app kunt bedienen en dat er allerlei extra mogelijkheden zijn, zoals het koppelen van een camerasysteem. In dit artikel lees je alles over wat een slimme deurbel kan doen en of het iets voor jou is!

Inleiding

Een slimme deurbel is een deurbel die is uitgerust met geavanceerde technologie, waardoor hij in staat is om veel meer te doen dan alleen maar een belletje laten rinkelen. Zo kan een slimme deurbel bijvoorbeeld live beelden streamen van wie er voor je deur staat, zodat je altijd weet wie er aanbellen voordat je open doet. Ook kun je vaak via een app op je telefoon of tablet de deur vanaf afstand openmaken, zodat je bezoekers binnenlaten wanneer jij niet thuis bent. Er zijn allerlei handige mogelijkheden waarmee een slimme deurbel het leven gemakkelijker en veiliger kan maken, en in dit artikel lees je precies wat die mogelijkheden zijn.

Een slimme deurbel is een deurbel die is uitgerust met geavanceerde technologie, waardoor hij in staat is om veel meer te doen dan alleen maar een belletje laten rinkelen. Zo kan een slimme deurbel bijvoorbeeld live beelden streamen van wie er voor je deur staat, zodat je altijd weet wie er aanbellen voordat je open doet. Ook kun je vaak via een app op je telefoon of tablet de deur vanaf afstand openmaken, zodat je bezoekers binnenlaten wanneer jij niet thuis bent. Er zijn allerlei handige mogelijkhededen waarmee een slimme deurbel het leven gemakkelijker en veiliger kan maken, en in dit artikel lees je precies wat die mogelijkhedden zijn.

Slimmere beveiliging

Een belangrijke reden waarom steeds meer mensen kiezen voor een slimme deurbel is om hun huis beter te beschermen. Zo beschikt bijvoorbeeld niet elke deurbel over een camera, maar kan een slimme deurbel wel altijd live beelden van wie er voor jouw deur staat door streaming video door te sturen naar je telefoon of tablet. Zo weet je dus altijd wie er aanbellen voordat je open doet, en kun je zelfs met hen praten via twee-weg audio, waardoor ze denken dat je thuis bent! Ook kun je vaak via een app op afstand de deur opendoen, waardoor anderen niet in huis hoeven als jij er niet bent. Dit is heel erg handig als iemand voor jou moet pakketje ophalen terwijl jij niet thuis bent, en dan hoeft hij of zij niet eerst helemaal rond te lopen om erachter te komen waar je sleutel ligt. Ook is het mogelijk om via verschillende sensoren in huis op afstand mee te kijken wat er gebeurd terwijl jij weg bent. Zo word je dus altijd op de hoogte gesteld als er iemand in huis is terwijl jij er niet bent, waardoor je sneller kan handelen als er sprake is van een inbraak. Een slimme deurbel stelt je dus in staat om op afstand toezicht te houden op jouw huis, waardoor het gemakkelijker is om eventuele problemen op te lossen voordat ze groot worden.

Gemakkelijk aan te sluiten

Een andere reden waarom steeds meer mensen kiezen voor een slimme deurbel is omdat ze heel gemakkelijk aan te sluiten zijn. Zo hoeven nieuwe deuren of ramen niet meer geïnstalleerd te worden als je overstapt op een slimme deurbel, maar kun je simpelweg de bestaande deurbellen vervangen door een slimme deurbel. Deze kan dan via Wi-Fi of Bluetooth met jouw telefoon of tablet verbonden worden, en zo kun je direct gebruikmaken van alle handige functies die een slimme deurbel biedt. Ook is het mogelijk om bestaande camerasystemen in huis aan te sluiten op een slimme deurbel, waardoor je meteen toegang hebt tot alle beelden die er gemaakt zijn tijdens jouw afwezigheid. Dit is dus heel erg handig als je bijvoorbeeld niet thuis bent en je denkt dat er iemand in huis is, want dan kun je meteen kijken of je gelijk hebt of niet.

Duurzaam en energiezuinig

Een slimme deurbel kan ook heel duurzaam en energiezuinig zijn, dankzij de vele sensoren en processors die erin zitten. Zo beschikt bijvoorbeeld niet elke deurbel over een batterij die regelmatig vervangen moet worden, maar heeft een slimme deurbel vaak een ingebouwde batterij die eenvoudig opgeladen kan worden wanneer hij leeg is. Ook maakt een slimme deurbel gebruik van sensoren om te bepalen wanneer hij aan moet staan, waardoor er minder energie verspild wordt. Dit is heel erg handig als je bijvoorbeeld niet thuis bent en je wil dat alle lichtjes in huis uitgaan wanneer er niemand in huis is, maar dan kun je dit gemakkelijk instellen via een app op je telefoon. Ook is het mogelijk om via een app op afstand de verwarming of airco aan te zetten als je onderweg bent naar huis, waardoor het niet meer nodig is om deze handmatig aan te zetten wanneer je thuiskomt. Dit kost dan wel weer wat stroom, maar het is wel heel erg handig en bespaart veel tijd.

Deurbellen met camera

Deurbellen met camera zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die op zoek zijn naar een veilige en betrouwbare manier om hun huis te beveiligen. Deze deurbellen zijn voorzien van een ingebouwde camera waarmee je jouw voordeur in de gaten kunt houden, zodat je weet wie er aanbelt voordat je open doet. Daarnaast kun je ook de beelden van de camera bekijken op je smartphone of tablet, zodat je altijd en overal toegang hebt tot jouw deur.

Deurbellen zonder camera

Als je niet wilt dat er een camera in je deurbel zit, zijn er een aantal opties. Er zijn verschillende soorten deurbellen die geen camera hebben. Sommige mensen kiezen ervoor om een normale deurbel te kopen en deze te vervangen door een ander type deurbele

Smart doorbells en home security

Smart doorbells zijn een stijlvolle en veilige toevoeging aan elk huis. Ze helpen je niet alleen om te bepalen wie er aanbelt, maar geven ook inzicht in wie er voorbij je huis loopt en zorgen ervoor dat je nooit meer een bezoeker mist. De beste slimme deurbellen zijn gemakkelijk te installeren en gebruiken, bieden heldere HD-videobeelden en beschikken over handige functies zoals tweede camerabeelden, bewegingssensoren en nachtzicht.

Hoe kies ik de beste slimme deurbel?

Een slimme deurbel is een deurbel die is uitgerust met een camera en een speaker, waardoor je de bezoeker kunt zien en horen voordat je de deur opent. Je hebt misschien wel eens gehoord van Ring of Nest, twee populaire merken van slimme deurbellen. Maar er zijn tal van andere opties beschikbaar, dus hoe weet je welke het beste bij jouw behoeften past?

Om te beginnen, moet je beslissen of je een draadloze of bedrade deurbel wilt. Draadloze deurbellen zijn makkelijker te installeren omdat je geen extra kabels door je huis hoeft te leggen. Bedrade deurbellen hebben echter vaak een beter bereik en zijn daarom beter geschikt voor grotere huizen.

Vervolgens moet je beslissen welk soort camera je wilt. Een traditionele analoge camera gebruikt beeldbandjes om beelden op te nemen, maar dit is niet meer zo populair vanwege de lage beeldkwaliteit. Een IP-camera neemt in plaats daarvan digitale beelden op die online worden bekeken via een app of webportal. Dit is handig als je vaak van huis bent en toegang wilt hebben tot je deurbelbeelden vanaf elke locatie.

Ten slotte moet je overwegen welke extra functies je wilt dat je slimme deurbel heeft. Sommige opties die beschikbaar zijn, zijn onder meer nachtzicht, bewegingsdetectie, twee-weg audio en een sirene. De meeste slimme deurbellen zullen ook een abonnement vereisen om toegang te krijgen tot alle functies, dus houd hier rekening mee voordat je een aankoop doet.

Conclusie

In deze blogpost hebben we gekeken naar wat een slimme deurbel kan doen. We hebben gezien dat een slimme deurbel veel meer kan doen dan alleen maar een belletje laten horen wanneer er iemand aanbelt. Een slimme deurbel kan ook beelden opnemen, beveiligingsalarm activeren, contact leggen met jou en je visitor via een app en nog veel meer. Kortom, een slimme deurbel is een heel handig hulpmiddel om je huis te beveiligen én om contact te leggen met je bezoekers.

Mangroove.nl
Logo