Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Wat betekenen de verschillende ovensymbolen?

Ovens hebben tegenwoordig allerlei symbols die aangeven hoe je de oven moet instellen voor het beste resultaat. Maar wat betekenen al die verschillende symbolen eigenlijk? In dit artikel lees je alles over de betekenis van deze ovensymbolen, zodat jij voortaan altijd je oven perfect kunt instellen!

Welke verschillende ovensymbolen zijn er?

De meeste ovens hebben een aantal veelgebruikte symbolen, maar soms kunnen er ook unieke symbolen zijn die specifiek voor jouw oven model gelden. Het is belangrijk om de handleiding van je oven te lezen om er zeker van te zijn dat je weet wat elk symbool betekent.

Veelgebruikte ovensymbolen:

• Aan/uit-symbool: dit is het meest basale en self-explanatory symbool. Als het lichtje naast dit symbool oplicht, betekent dat de oven aan staat.

• Verwarmingsstand-symbolen: deze symbolen geven aan welke verwarmingselementen in werking treden wanneer ze worden ingeschakeld. Sommige elementen kunnen alleen onderaan of bovenaan de oven werken, andere kunnen allebei tegelijk inschakelen of afzonderlijk van elkaar. In sommige gevallen kan alleen de grill of alleen de fan worden ingeschakeld. De temperatuur wordt meestal a

Wat betekent het symbool van de vlam?

Het symbool van de vlam geeft aan dat de oven verhit moet worden. Hoe groter de vlam, hoe hoger de temperatuur.

Wat betekent het symbool van de driehoek?

Het symbool van de driehoek duidt het grillen aan. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, maar het meest voorkomende is dat er een metalen rooster boven de ovenplaat wordt geplaatst en dat er vervolgens hete lucht doorheen geblazen wordt.

Wat betekent het symbool van de cirkel?

In de meeste gevallen is het symbool van de cirkel een indicatie voor de optimale temperatuur voor het bakken of braden. Soms betekent het ook dat je de oven op een lagere temperatuur kunt zetten, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat het bakproces langer zal duren. In sommige gevallen kan het symbool van de cirkel ook aangeven dat je de oven op een grillstand kunt zetten.

Wat betekend het symbool van golvende streepjes?

De golvende streepjes die je soms op ovens ziet staan, betekenen dat het apparaat voorzien is van een magnetron functie.

Wat betekend het symbool van wolkjes?

Het symbol van wolkjes geeft aan dat je oven een stoomfunctie heeft. Deze functie is ideaal voor het garen van voedsel, omdat de stoom ervoor zorgt dat het voedsel niet uitdroogt.
Dit houdt in dat er tijdens het kookproces stoom vrijkomt. Deze stoom kan helpen om voedsel sneller gaar te maken en kan ervoor zorgen dat het resultaat malser en sappiger is.

Wat betekend het symbool van zigzaggende strepen?

Het symbool van de streepjes geeft aan dat je de oven op een grillstand moet zetten. Op deze stand wordt het rooster in de oven boven de verwarmingselementen geplaatst, waardoor er strepen op je gerecht komen.

Wat betekend het symbool van ventilator?

De ventilator is een belangrijk symbool op de oven. Het betekent dat de oven voorzien is van een ventilator en dat deze aan moet tijdens het gebruik. De ventilator zorgt ervoor dat de temperatuur in de oven gelijk blijft en voorkomt dat er hitteverlies is. De ventilator betekend dat de oven een hetelucht functie heeft.

Mangroove.nl
Logo