Wasmachines Vergelijken & kopen

Wasmachines Vergelijken & kopen

Wasmachines zijn een geweldige manier om kleding te wassen. Ze kunnen veel tijd en energie besparen. Maar de vraag is: welke wasmachine moet je kopen?

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van een wasmachine. Ten eerste zijn er twee soorten wasmachines: bovenlader en voorladen. Voorladers zijn meestal de meest populaire keuze, omdat ze te vinden zijn in de meeste afdelingen voor huishoudelijke apparaten en veel goedkoper zijn in aanschaf. Voorladers nemen minder ruimte in beslag en hebben een kleinere energie voetafdruk in vergelijking met bovenladers. Ze gebruiken ook een draaimechanisme in plaats van een centrifugaalmachine die schuim creëert. 

Houd rekening met de volgende factoren om te bepalen welke machine het beste werkt voor je gezin en je budget: Voorladers gebruiken minder water, wat geld bespaart op je waterrekening, maar zijn misschien niet zo goed in het schoon krijgen van kleding als bovenladers. 

Ten tweede moet je nadenken over de grootte van je gezin, als je een groot gezin hebt, heb je een grotere machine nodig dan wanneer je slechts één of twee mensen in huis heeft. 

Ten derde is er de kwestie van wasmiddel – sommige wasmiddelen zijn misschien beter voor je kleding dan andere en sommige zijn misschien beter voor het milieu dan andere. 

Ten vierde, bedenk hoeveel energie je wilt gebruiken wanneer de machine draait – sommige modellen zijn energiezuiniger dan andere, zodat ze kunnen besparen op je elektriciteitsrekening. 

Bovenladers verbruiken nog minder water dan voorladers en zijn beter voor kleding die met veel wasmiddel gewassen moet worden, zoals de fijne was. Ze hebben ook meer opties beschikbaar voor instellingen, zoals een delicate cyclus, koude was of jeansinstelling. 

Voorladers zijn goed in het reinigen van kleding omdat ze het water in de trommel efficiënt kunnen gebruiken om de klus snel te klaren. 

Ze zijn ook goed voor het milieu omdat ze minder water verbruiken en minder wasmiddelresten produceren. (het teveel aan wasmiddel dat de machine achterlaat). Sommige voorladers hebben sensoren die aangeven wanneer verschillende delen van de kleding moeten worden schoongemaakt, zodat ze efficiënter werken. Dit is vooral belangrijk voor bepaalde instellingen en belastingen. Als je op zoek bent naar een bovenlader die ook een grotere capaciteit heeft, kijk dan eens naar een hoog rendement model zoals van LG. Hij gebruikt minder water en wasmiddel dan traditionele modellen, maar heeft nog steeds genoeg kracht om grote hoeveelheden wasgoed te verwerken. de meest bovenladers zijn alleen bedoeld voor maximaal vijf ladingen per dag, dus je zult moeten investeren in een zeer efficiënt model als je meer wast.

Sommige modellen zijn kleiner en passen in minder ruimtes, terwijl andere groter zijn en in meer passen. 

Bepaal je budget: bepaal hoeveel je bereid bent te besteden aan een nieuwe wasmachine, welke maat je nodig heeft en of u al dan niet een model met een bovenlader of een voorlader wilt. 

Je kunt ook de efficiëntie van elk model onderzoeken door naar hun EnergieLabel te kijken om te bepalen welke het beste is voor uw behoeften.

Mangroove.nl
Logo