Wasmachines vergelijken kopen

wasmachine kopen

Welkom bij onze complete gids om de perfecte wasmachine te vinden en te kopen. Of je nu voor het eerst een wasmachine aanschaft of je oude wilt vervangen, wij staan voor je klaar met alle informatie die je nodig hebt. We helpen je bij het vergelijken van de beste modellen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en jouw ideale wasmachine kunt kopen.

Wasmachines zijn er in verschillende soorten en maten, met een breed scala aan functies en prijzen. Het vinden van de beste wasmachine die aan al jouw behoeften voldoet, kan een uitdaging zijn. Daarom hebben we deze gids samengesteld om je te helpen bij elke stap van het proces, van het vergelijken van verschillende modellen tot het kiezen van een betrouwbaar merk en het vinden van de juiste winkel.

Belangrijkste punten in deze gids:

 • Hoe je de capaciteit van een wasmachine kiest op basis van je behoeften.
 • De voordelen van energie-efficiënte wasmachines en waar je op moet letten bij het kiezen.
 • Een overzicht van verschillende wasprogramma’s en functies, zodat je het meest geschikte programma kunt kiezen.
 • Tips voor het kiezen van een stille wasmachine met goede trillingsdemping.
 • Onderhoudstips en reinigingsroutines om de levensduur van je wasmachine te verlengen.

Lees verder om alle details te ontdekken en jouw ideale wasmachine te vinden. Laten we beginnen!

Waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachine?

Voordat je een wasmachine gaat kopen, is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen. Hier bespreken we de belangrijkste punten die je moet overwegen om een weloverwogen keuze te maken.

 1. Capaciteit: De capaciteit van de wasmachine is een belangrijke overweging. Het is essentieel om een machine te kiezen die voldoet aan de behoeften van je huishouden. Denk na over de hoeveelheid was die je doorgaans per keer wilt doen en kies een wasmachine met een passende trommelinhoud.
 2. Energie-efficiëntie: Het energieverbruik van een wasmachine kan aanzienlijk variëren. Het is aan te raden om te kiezen voor een energiezuinige machine met een hoog energielabel. Dit helpt niet alleen het milieu te beschermen, maar kan ook een verschil maken in je energierekening op de lange termijn.
 3. Wasprogramma’s: Controleer welke wasprogramma’s beschikbaar zijn op de wasmachine die je wilt kopen. Denk aan programma’s voor delicate stoffen, intensieve reiniging en snelle wasbeurten. Zorg ervoor dat de machine programma-opties biedt die aansluiten bij jouw specifieke behoeften.
 4. Geluidsniveau: Voor sommige mensen kan het geluidsniveau van een wasmachine een belangrijke factor zijn. Als je de wasmachine in de buurt van woonruimtes plaatst, overweeg dan een model met goede trillingsdemping en een stille werking.
 5. Onderhoud en levensduur: Het is belangrijk om te weten hoe je de wasmachine moet onderhouden en hoe lang deze naar verwachting meegaat. Let op de onderhoudsrichtlijnen van de fabrikant en zorg voor regelmatige reiniging en onderhoud om de levensduur van je machine te verlengen.

De aankoop van een wasmachine is een investering op de lange termijn. Door deze belangrijke overwegingen in gedachten te houden, kun je een weloverwogen beslissing nemen en de perfecte wasmachine kopen die aan al jouw behoeften voldoet.

Capaciteit van de wasmachine

De capaciteit van de wasmachine is een essentiële factor bij het kiezen van het perfecte model. Je wilt er zeker van zijn dat je wasmachine voldoende ruimte heeft voor de hoeveelheid was die je regelmatig wast. Als de trommel te klein is, moet je misschien vaker wassen, wat meer tijd en energie kost. Als de trommel te groot is, verspil je water en energie aan het wassen van halve ladingen.

Maar hoe bepaal je de juiste capaciteit voor jouw huishouden? Een handige vuistregel is om rekening te houden met de grootte van je gezin en de hoeveelheid wasgoed die je gemiddeld per week wast. Hier is een overzicht dat je kan helpen:

Aantal personenGemiddelde hoeveelheid was per weekIdeale capaciteit wasmachine
1-23-4 kgKleine trommel (5-6 kg)
3-45-7 kgMedium trommel (7-8 kg)
5+8+ kgGrote trommel (9+ kg)

Het is belangrijk om te onthouden dat deze richtlijnen slechts een basis zijn. Als je bijvoorbeeld regelmatig grote dekens of winterjassen wast, heb je mogelijk een wasmachine nodig met een grotere capaciteit dan gemiddeld voor jouw gezinsgrootte. Het is altijd verstandig om iets meer capaciteit te kiezen dan je verwacht nodig te hebben, om flexibiliteit te bieden en toekomstige behoeften te accommoderen.

Houd ook rekening met het type kleding dat je wast. Als je veel delicate stoffen hebt, wil je misschien een wasmachine met een speciaal programma voor fijne was of een trommel met een delicate cyclus. Sommige wasmachines hebben zelfs aparte compartimenten of programma’s voor het wassen van kleine items zoals babykleding of sportkleding.

Door de juiste capaciteit van de wasmachine te kiezen, kun je efficiënter en gemakkelijker wassen. Het bespaart je tijd, energie en water, en zorgt voor schone en goed verzorgde kleding.

Energie-efficiëntie en verbruik

Een energie-efficiënte wasmachine kan je helpen geld te besparen op je energierekening en is beter voor het milieu. Het is daarom belangrijk om bij het kiezen van een wasmachine te letten op de energie-efficiëntie en het verbruik. Hieronder vind je enkele belangrijke punten om op te letten:

Energie-efficiëntie

De energie-efficiëntie van een wasmachine wordt aangeduid met een energielabel. Het energielabel varieert van A+++ (zeer energiezuinig) tot D (weinig energiezuinig). Het is raadzaam om te kiezen voor een wasmachine met een zo hoog mogelijk energielabel, zoals A+++. Deze modellen verbruiken minder energie en kunnen je helpen om je energiekosten te verlagen.

Verbruik

Bij het kiezen van een energiezuinige wasmachine is het verbruik een belangrijke factor om rekening mee te houden. Let op het waterverbruik en het energieverbruik per wasbeurt. Een wasmachine met een laag verbruik zal niet alleen je energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een duurzamere levensstijl.

Tip: Let bij het vergelijken van wasmachines op het geschatte energieverbruik op jaarbasis. Dit geeft je een goed beeld van de totale energiekosten die je kunt verwachten.

Door te kiezen voor een energie-efficiënte wasmachine met een laag verbruik draag je niet alleen bij aan een lagere energierekening, maar ook aan een duurzamere toekomst. Bovendien zijn energiezuinige wasmachines vaak voorzien van moderne technologieën die zorgen voor een efficiënte werking en optimale wasresultaten.

energie-efficiëntie wasmachine

Energielabel

Het energielabel van een wasmachine geeft inzicht in de energie-efficiëntie, het waterverbruik en andere belangrijke aspecten. Het label bestaat uit verschillende categorieën en symbolen die aangeven hoe zuinig de machine is. Let bij het kiezen van een wasmachine op het energielabel en vergelijk de verschillende modellen om de meest energiezuinige optie te vinden.

Door te kiezen voor een energie-efficiënte wasmachine met een laag verbruik kun je niet alleen kosten besparen, maar ook je ecologische voetafdruk verkleinen. Ga voor een duurzamer huishouden zonder in te leveren op prestaties!

Verschillende wasprogramma’s en functies

Moderne wasmachines bieden een breed scala aan wasprogramma’s en functies. Of je nu delicate zijden kledingstukken wilt wassen of hardnekkige vlekken uit je favoriete jeans wilt verwijderen, er is altijd wel een programma-optie beschikbaar om aan je specifieke behoeften te voldoen.

De functies van een wasmachine kunnen variëren, afhankelijk van het merk en model. Hier zijn enkele van de meest voorkomende functies die je kunt tegenkomen:

 1. Extra spoelen: Hiermee kun je kleding grondiger spoelen, wat vooral handig is voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.
 2. Trommelreiniging: Deze functie verwijdert vuil en resten uit de trommel en zorgt voor een schone en frisse wasomgeving.
 3. Stoomfunctie: Hiermee kun je kleding opfrissen en kreukels verminderen zonder dat je ze hoeft te wassen.
 4. Startuitstel: Deze functie stelt je in staat om het begin van het wasprogramma uit te stellen, zodat je de wasmachine kunt laten draaien op het tijdstip dat het beste bij je past.
 5. Automatische dosering: Sommige wasmachines hebben een functie waarmee automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel wordt gedoseerd op basis van de hoeveelheid en het type wasgoed.

Het kan overweldigend zijn om al deze verschillende functies en wasprogramma’s te begrijpen. Daarom is het belangrijk om de handleiding van je wasmachine te raadplegen en eventuele vragen aan de fabrikant te stellen.

Om je te helpen bij het kiezen van het juiste programma voor je wasgoed, hebben we een handige tabel samengesteld met enkele veelvoorkomende wasprogramma’s en hun functies:

WasprogrammaFuncties
Fijne wasGeschikt voor delicate stoffen zoals zijde en kant.
WolSpeciaal ontworpen voor het zacht reinigen van wollen kledingstukken.
KatoenIdeaal voor het grondig reinigen van katoenen kleding.
Snelle wasVerkort de wastijd voor licht vervuilde kleding.
Intensieve wasVerwijdert hardnekkige vlekken en vuil.

Onthoud dat niet alle wasmachines dezelfde wasprogramma’s en functies hebben. Het is belangrijk om te controleren welke programma-opties beschikbaar zijn op het specifieke model dat je overweegt.

Geluidsniveau en trillingsdemping

Het geluidsniveau van een wasmachine kan een belangrijke factor zijn, vooral als je de machine in de buurt van woonruimtes zoals de keuken of de slaapkamer plaatst. Niemand wil immers gestoord worden door het geluid van een luide wasmachine tijdens het koken of slapen. Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een wasmachine rekening te houden met het geluidsniveau en te zorgen voor goede trillingsdemping.

Er zijn verschillende technologieën en functies die kunnen bijdragen aan een stille wasmachine. Een van deze functies is de ‘Direct Drive’-motor, die direct op de trommel is bevestigd en trillingen en geluid minimaliseert. Daarnaast zijn er wasmachines met speciale geluidsisolatie en dempers die trillingen absorberen en voorkomen dat ze zich verspreiden naar de vloer en de omliggende ruimtes.

Om er zeker van te zijn dat je een stille wasmachine kiest, kun je letten op het geluidsniveau in decibel (dB) dat wordt vermeld op het energielabel of in de productspecificaties. Hoe lager het geluidsniveau, hoe stiller de machine zal zijn tijdens het wassen en centrifugeren. Een geluidsniveau van ongeveer 50-60 dB wordt over het algemeen als stil beschouwd.

Naast het geluidsniveau is het ook belangrijk om te letten op goede trillingsdemping. Trillingen kunnen niet alleen hinderlijk zijn, maar kunnen ook schade aanrichten aan de wasmachine en de omliggende meubels en vloeren. Wasmachines met speciale trillingsdempingstechnologieën, zoals antislipvoeten, schokdempers en extra stabiliteit, kunnen helpen om trillingen te verminderen en de levensduur van de machine te verlengen.

Als je op zoek bent naar een stille wasmachine met goede trillingsdemping, raden we aan om modellen te vergelijken en te kijken naar gebruikersrecensies en beoordelingen. Zij kunnen nuttige informatie bieden over de geluidsprestaties en trillingsdemping van verschillende wasmachines.

Onderhoud en levensduur van de wasmachine

Een goede onderhoudsroutine kan de levensduur van je wasmachine verlengen. Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van je wasmachine zorgt ervoor dat deze optimaal blijft werken. Hier zijn enkele belangrijke tips om je wasmachine in goede staat te houden:

Schoonmaken van de trommel: Reinig de trommel van je wasmachine regelmatig om ongewenste geuren en vuilophoping te voorkomen. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek om de binnenkant van de trommel schoon te maken. Vergeet niet om ook de rubberen randen rond de deur grondig te reinigen.

Reinigen van de filters: Controleer regelmatig de filters van je wasmachine en maak ze schoon. Verwijder pluisjes en ander vuil dat zich in de filters heeft opgehoopt. Het schoonmaken van de filters zorgt ervoor dat je wasmachine efficiënt blijft werken en vermindert de kans op verstoppingen.

Voorkomen van verstoppingen: Om verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met wat je in de wasmachine stopt. Controleer de zakken van kledingstukken altijd op losse voorwerpen zoals munten of sleutels. Was ook geen te grote hoeveelheid wasgoed in één keer, omdat dit de kans op verstoppingen vergroot.

Door regelmatig onderhoud en reiniging kun je ervoor zorgen dat je wasmachine optimaal blijft presteren en een langere levensduur heeft. Het is raadzaam om de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen met betrekking tot het onderhoud van je specifieke model.

“Een goede onderhoudsroutine kan de levensduur van je wasmachine verlengen.”

Prijsklasse en budget

Wasmachines zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van budgetvriendelijk tot premiummodellen. Bij het kopen van een wasmachine is het belangrijk om rekening te houden met je budget en om te bepalen welke prijsklasse het beste bij jouw behoeften past.

Als je een beperkt budget hebt, hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn veel budgetvriendelijke wasmachines op de markt die nog steeds geweldige prestaties leveren. Deze modellen bieden vaak de basisfuncties die je nodig hebt, zoals verschillende wasprogramma’s, een goede capaciteit en energie-efficiëntie.

Als je bereid bent om wat meer uit te geven, kun je kiezen voor mid-range modellen die extra functies en een betere bouwkwaliteit bieden. Deze wasmachines hebben vaak geavanceerdere technologieën en kunnen meer aanvullende opties hebben, zoals een stoomfunctie of app-connectiviteit.

Aan de bovenkant van het prijsspectrum vind je de premiummodellen. Deze wasmachines zijn voorzien van de nieuwste technologieën, hebben een grote capaciteit en bieden vaak extra luxe eigenschappen. Ze kunnen duurder zijn, maar ze zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van veeleisende gebruikers.

Om de beste wasmachine binnen jouw prijsklasse te vinden, is het belangrijk om te bedenken welke functies en prestaties voor jou het belangrijkst zijn. Maak een lijst van je vereisten en gebruik deze als leidraad bij het vergelijken van modellen in verschillende prijsklassen.

Belangrijke factoren om te overwegen:

 • Capaciteit: Bepaal hoeveel was je gemiddeld wast en kies een wasmachine met een bijpassende trommelinhoud.
 • Energie-efficiëntie: Let op het energielabel om een wasmachine te vinden die zowel milieuvriendelijk als kosteneffectief is.
 • Functies: Bepaal welke wasprogramma’s en extra functies belangrijk voor je zijn, zoals een stoomfunctie of specifieke programma-opties.
 • Geluidsniveau: Als je de wasmachine in de buurt van woonruimtes plaatst, is een stille werking belangrijk.
 • Onderhoud: Overweeg ook de kosten en het onderhoud dat gepaard gaat met het bezitten van een bepaald model.

Door rekening te houden met deze factoren en je budget, kun je een wasmachine vinden die zowel aan je behoeften als aan je portemonnee voldoet.

Voor een overzicht van wasmachines in verschillende prijsklassen, bekijk onderstaande tabel:

PrijsklasseBeschrijving
BudgetvriendelijkWasmachines met basisfuncties en een betaalbare prijs.
Mid-rangeWasmachines met extra functies en een goede bouwkwaliteit.
PremiumHigh-end wasmachines met geavanceerde technologieën en luxe eigenschappen.

Betrouwbare merken en modellen

Als het gaat om het kopen van een betrouwbare wasmachine, zijn er bepaalde merken die bekend staan om hun kwaliteit en duurzaamheid. Deze merken hebben een goede reputatie opgebouwd en bieden betrouwbare modellen die lang meegaan. Door te kiezen voor een wasmachine van een gerenommeerd merk, kun je erop vertrouwen dat je een apparaat krijgt dat aan je verwachtingen voldoet en betrouwbare prestaties levert.

Enkele van de beste betrouwbare wasmachine merken zijn:

 • AEG
 • Bosch
 • Miele
 • Siemens
 • Zanussi

Deze merken hebben bewezen dat ze hoogwaardige wasmachines produceren die betrouwbaar zijn en uitstekende resultaten leveren. Ze zijn bekend om hun innovatieve technologieën, duurzame constructie en efficiënte prestaties. Door te kiezen voor een wasmachine van een van deze merken, investeer je in een kwaliteitsproduct dat lang meegaat.

Vergelijkingstabel van betrouwbare wasmachine merken en beste wasmachine modellen

MerkModelCapaciteitEnergie-efficiëntieWasprogramma’sPrijs
AEGL7FEN84CS8 kgA+++14€799
BoschWAU28R70NL9 kgA+++15€879
MieleWEG675WPS9 kgA+++18€1,199
SiemensWM14N075NL7 kgA++15€699
ZanussiZWFN824P8 kgA++14€399

Let op: de prijzen kunnen variëren, afhankelijk van de winkel en eventuele kortingen of aanbiedingen. Het is altijd een goed idee om prijzen te vergelijken en verschillende modellen te bekijken voordat je een definitieve beslissing neemt.

Met deze betrouwbare merken en modellen heb je een goede basis om de juiste wasmachine voor jouw behoeften te kiezen. Vergeet niet om ook naar andere factoren te kijken, zoals jouw specifieke budget, de beschikbare ruimte en de gewenste functies. Neem de tijd om verschillende modellen te vergelijken en lees beoordelingen van andere gebruikers om een weloverwogen beslissing te nemen. Zo kun je er zeker van zijn dat je de beste wasmachine vindt die aan al jouw wensen voldoet.

Waar kun je een wasmachine kopen?

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om het kopen van een wasmachine. Of je nu online wilt winkelen of de voorkeur geeft aan fysieke winkels, er zijn opties beschikbaar die aan jouw behoeften voldoen.

Online kopen

Een van de meest populaire manieren om een wasmachine te kopen, is via online winkels. Hier zijn enkele voordelen van online winkelen:

 • Groot assortiment: Online winkels bieden een breed scala aan wasmachines, van verschillende merken en modellen, zodat je veel keuzemogelijkheden hebt.
 • Gemak: Je kunt op elk moment van de dag winkelen, zonder de deur uit te hoeven gaan. Dit bespaart tijd en moeite.
 • Vergelijken: Online kun je eenvoudig winkels, prijzen en specificaties vergelijken, zodat je de beste deal kunt vinden.
 • Beoordelingen en recensies: Je kunt de ervaringen van andere kopers lezen en zo meer inzicht krijgen in de prestaties en betrouwbaarheid van een wasmachine.

Als je ervoor kiest om online te kopen, zijn er veel betrouwbare websites die gespecialiseerd zijn in de verkoop van elektronica en huishoudelijke apparaten. Enkele populaire opties zijn Bol.com, Coolblue, en Mediamarkt.

Fysieke winkels

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om een wasmachine in een fysieke winkel te kopen. Dit biedt enkele voordelen, zoals:

 • Persoonlijk advies: In fysieke winkels kun je advies vragen aan deskundige verkoopmedewerkers, die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste wasmachine voor jouw behoeften.
 • Directe vergelijking: Je kunt verschillende modellen in het echt bekijken en vergelijken om een weloverwogen beslissing te nemen.
 • Directe beschikbaarheid: Als je geen tijd hebt om te wachten op een levering, kun je de wasmachine direct meenemen uit de winkel.

Er zijn verschillende fysieke winkels die wasmachines verkopen, zoals Mediamarkt, BCC, en Expert. Het is raadzaam om van tevoren de openingstijden en beschikbaarheid van modellen te controleren voordat je naar de winkel gaat.

Of je nu online wilt kopen of de voorkeur geeft aan fysieke winkels, het belangrijkste is om grondig onderzoek te doen, prijzen te vergelijken en klantbeoordelingen te lezen om de beste wasmachine voor jou te vinden.

winkels wasmachines

Installatie en garantie

Het correct installeren van je wasmachine is essentieel om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneert. Hieronder vind je advies over de installatie van je wasmachine en bespreken we belangrijke aspecten met betrekking tot garantie en service.

Installatie van je nieuwe wasmachine

Wanneer je een nieuwe wasmachine koopt, is het belangrijk om de installatie op de juiste manier uit te voeren. Volg de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat je wasmachine correct geïnstalleerd is:

 1. Plaats de wasmachine op een vlakke ondergrond om trillingen te voorkomen.
 2. Zorg ervoor dat de watertoevoer correct is aangesloten op de juiste kraan.
 3. Sluit de afvoerslang aan op de afvoer om waterafvoer mogelijk te maken.
 4. Steek de stekker in het stopcontact en zorg ervoor dat de stroom is ingeschakeld.
 5. Controleer of de wasmachine waterpas staat.

Bij twijfel over de installatie van je wasmachine is het raadzaam om de handleiding te raadplegen of contact op te nemen met de fabrikant voor professioneel advies. Een correcte installatie draagt bij aan de duurzaamheid en efficiëntie van je wasmachine.

Garantie- en serviceopties

Als consument is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de garantie– en serviceopties voor je wasmachine. Fabrikanten bieden vaak garantie op verschillende onderdelen van de machine, zoals de motor of het bedieningspaneel. Het is ook mogelijk om aanvullende garantiepakketten aan te schaffen voor een langere periode van dekking.

Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de serviceopties die de fabrikant biedt. Sommige merken hebben een uitgebreid netwerk van erkende reparateurs die snel en vakkundig eventuele problemen kunnen oplossen. Door te kiezen voor een merk met goede serviceopties, kun je zorgeloos genieten van je nieuwe wasmachine.

Dus zorg ervoor dat je de installatie van je wasmachine correct uitvoert en informeer jezelf over de garantie- en serviceopties die beschikbaar zijn. Op die manier kun je met een gerust hart je nieuwe wasmachine gebruiken en ben je verzekerd van optimale prestaties en betrouwbaarheid.

Jouw ideale wasmachine kopen

Na het vergelijken van verschillende modellen en het zorgvuldig overwegen van belangrijke factoren, ben je eindelijk klaar om jouw ideale wasmachine te kopen. Met al deze informatie in je achterhoofd zijn hier enkele laatste tips en suggesties om je te helpen de beste keuze te maken.

Ten eerste is het belangrijk om nogmaals te benadrukken wat voor jou de ideale wasmachine is. Denk na over jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld een wasmachine met een grote capaciteit voor een groot gezin of heb je liever een energiezuinige wasmachine? Maak een lijst met jouw prioriteiten, zodat je niet overweldigd raakt tijdens het winkelen.

Daarnaast is het raadzaam om reviews en ervaringen van andere gebruikers te raadplegen voordat je een definitief besluit neemt. Dit helpt je om meer inzicht te krijgen in de prestaties en betrouwbaarheid van specifieke modellen. Zoek naar geluidsniveaus, wasresultaten en duurzaamheid om ervoor te zorgen dat je de perfecte wasmachine vindt die aan al jouw eisen voldoet.

Tot slot, vergeet niet om je budget in gedachten te houden. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te investeren in de meest geavanceerde en dure wasmachine op de markt, is het belangrijk om binnen jouw financiële mogelijkheden te blijven. Er zijn vaak uitstekende opties beschikbaar in verschillende prijsklassen, dus neem de tijd om je opties te vergelijken en een verstandige beslissing te nemen.

mangroove.nl
Logo