Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Waar moet ik opletten bij het kopen van een motorhelm?

Of je nu een NASCAR-coureur bent of gewoon een plezierrijder, de juiste motorhelm is onmisbaar als het gaat om veilig rijden. Maar wat moet je precies weten bij het kiezen van een helm? In dit artikel geven we enkele tips over waar je op moet letten bij het kopen van een motorhelm.

Wat is een motorhelm?

Een motorhelm is een helm die je draagt tijdens het rijden op een motorfiets. Het is belangrijk om een goede motorhelm te kopen, omdat deze je beschermt tegen letsel in geval van een ongeluk. Er zijn verschillende soorten motorhelmen, dus je moet weten wat voor soort helm je nodig hebt voordat je gaat winkelen.

De verschillende soorten motorhelmen

Er zijn verschillende soorten motorhelmen die je kunt kopen. Elke helm is ontworpen met een bepaald doel in gedachten, dus het is belangrijk om te weten welke soorten er zijn voordat je een aankoop doet.

De meest voorkomende soort motorhelm is de integrale helm. Deze helmen zijn bedoeld om je hoofd en nek te beschermen bij een botsing en bieden ook bescherming tegen wind en weersinvloeden. Integrale helmen zijn meestal het duurste type helm, maar ze bieden de beste bescherming voor je hoofd.

Een andere populaire optie is de jethelm, ook wel bekend als een open face helmet. Jethelmen beschermen alleen je hoofd, maar niet je nek of gezicht. Ze zijn echter goedkoper dan integrale helmen en bieden minder bescherming. Jethelmen zijn echter gemakkelijker op te stellen dan integrale helmen en bieden een betere pasvorm rondom het hoofd.

De derde soort motorhelm is de crosshelm. Crosshelmen zijn ontworpen om je hoofd te beschermen bij extreme sporten zoals motocross en BMX-racen. Ze hebben een harder schild dan de meeste andere helmen, wat betekent dat ze extra bescherming bieden tegen botsingen met harde oppervlakken.

Tot slot zijn er ook veel speciale helmen voor specifieke sporten, zoals motorcross of downhill mountainbiken. Deze helmen bieden vaak extra bescherming door middel van extra padding of een verstevigde kraag.

De voordelen en nadelen van een motorhelm

Als je regelmatig motorrijdt, is het belangrijk om een goede motorhelm te kopen. Een helm beschermt je namelijk tijdens een ongeluk. Er zijn veel verschillende soorten helmen op de markt, dus het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel geven we je wat tips voor het kopen van een motorhelm.

Eén van de belangrijkste things bij het kopen van een motorhelm is of hij past. Een helm moet namelijk goed aansluiten, maar ook comfortabel zitten. Als je tijdens het rijden last hebt van je helm, dan is dat niet handig. Daarnaast moet je ook letten op het materiaal waarvan de helm gemaakt is. Een goede motorhelm is bijvoorbeeld gemaakt van sterk materiaal, zoals polycarbonaat of Kevlar.

Motorhelmen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Welke Helm past het beste bij jou?
Dat hang af van verschillende factoren. Kijk bijvoorbeeld naar de bouw van je gezicht. Als je een langwerpig of ovaal gezicht hebt, past een rond model helm het beste bij jou. Heb je daarnaast ook weinig haar? Dan is het verstandig om voor een helm met minder ventilatiegaten te kiezen; zo voorkom je dat wind langs je hoofd waait.

Voordelen:
– Beschermt uw hoofd tijdens een ongeluk
– Comfortabeler dan andere soorten helmen
– Ondersteunt uw nek en schouders

Nadelen:
– De meeste motorhelmen zijn vrij duur
– Motorhelmen kunnen warm aanvoelen in de zomer
– Sommige helmen beperken uw perifere zicht

Wat moet je overwegen bij het kopen van een motorhelm?

Bij het kopen van een motorhelm zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om te weten welke maat je nodig hebt, want een helm die te groot of te klein is, biedt geen optimale bescherming. Ook de pasvorm is belangrijk: de helm moet stevig op je hoofd zitten, maar niet te strak. Daarnaast moet de kinband stevig genoeg zijn om ervoor te zorgen dat de helm niet af kan vallen tijdens het rijden. Tot slot is ook het vizier belangrijk: kies voor een duidelijk vizier dat goed naar beneden toe sluit, zodat je geen last hebt van wind en inslagpartijen.

Welke merken zijn er?

Op het moment dat je een motorhelm aanschaft, is het belangrijk om te letten op verschillende criteria. Het merk van de helm is hierbij van groot belang. Er zijn tal van helmmerken op de markt, maar niet alle merken leveren evenveel kwaliteit. Daarom is het belangrijk om je goed in te lezen voordat je een aankoop doet. In dit artikel geven we je wat tips mee waar je op kunt letten bij het uitzoeken van een geschikte motorhelm.

Als je op zoek bent naar een goede motorhelm, is het verstandig om te kiezen voor een bekend en erkend merk. Merken als Arai, Shoei, AGV en Nolan staan bekend om hun hoge kwaliteit en veiligheid. Deze helmen worden veel gebruikt door professionele coureurs en zijn getest in tal van extreme situaties. Bovendien zijn deze helmen vaak voorzien van de laatste innovaties op het gebied van veiligheid en comfort.

Conclusie

Als je een motorhelm gaat kopen, is het belangrijk om op verschillende dingen te letten. Zo moet de helm natuurlijk goed passen, maar ook het materiaal waarvan de helm is gemaakt is van groot belang. Een goede motorhelm kan je leven besparen in het geval van een ongeluk. Daarom is het belangrijk om even goed te kijken voordat je een aankoop doet.

Mangroove.nl
Logo