Waar let je op bij het kopen van terrasverwarming?

Waar let je op bij het kopen van terrasverwarming?

De winter is in aantocht, maar toch heerlijk genieten van het mooie weer, zonder het al te koud te hebben? Dan is waarschijnlijk een terrasverwarming de oplossing.

Hangende of staande terrasverwarmer

Bij het kiezen van een terrasverwarmer is het belangrijk om te bepalen of je een hangende of staande verwarmer wilt. Hangende verwarmers zijn ideaal voor kleinere terrassen en patios, terwijl staande verwarmers geschikt zijn voor grotere ruimtes.

Terrasverwarmer op gas

Als je van plan bent om een terrasheater aan te schaffen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal verschillende factoren. In dit artikel zullen we stilstaan bij de vraag welke terrasverwarmer op gas het beste bij jouw situatie past.

De meeste terrasverwarmers die je tegenwoordig in de winkel kunt vinden, werken op gas. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten verwarming, zoals elektrische of houtgestookte modellen. In de eerste plaats is gas een relatief goedkope brandstof, waardoor je niet veel geld kwijt zult zijn aan het verwarmen van je terras. Bovendien is er geen asrest (zoals bij houtgestookte verwarmers) en is het makkelijk om de temperatuur in te stellen en te reguleren.

Terrasverwarmer op elektriciteit

Als je in de winter buiten wilt zitten, is een terrasverwarmer een uitkomst. Je hebt keuze uit verschillende soorten: terrasverwarmers op gas of elektriciteit. Een terrasverwarmer op elektriciteit is makkelijk in gebruik en goedkoper dan een gasgestookte terrasverwarmer. Let wel op dat je genoeg stroom aansluiting hebt voor de verwarming.

Verschillende verwarmingselementen van een terrasverwarmer

– Infraroodpanelen: de meest populaire en veelzijdige optie. Infraroodpanelen stralen een aangename, intense warmte uit die direct op het lichaam werkt.

– Stralers: ideaal voor kleinere terrassen of als aanvulling op bestaande verwarming. Stralers geven een minder intensieve, maar wel breed uitwaaierende warmte af.

– Haarden: de sfeervolste optie, maar ook de duurste. Haarden verwarmen door middel van een vuurkorf of open haard.

Terraskachel

Als je van plan bent om een terrasheater aan te schaffen, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. In deze blogpost lees je waar je op moet letten bij het kopen van een terrasheater.

Als je van plan bent om een terrasheater aan te schaffen, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van een terrasheater.

Een terrasheater is een geweldige manier om je tuin of terras in de winter warm te houden. Er zijn echter een aantal dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken en kopen van een terrasheater. Hieronder vind je enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie.

1. Bepaal welk type heater het beste bij jou past
Vuurkorven zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige zijn bedoeld om puur als sfeermaker te dienen, terwijl andere juist heel praktisch zijn en ook nog eens goed voor verwarming.

Vuurschaal

Als je van plan bent om een terrasheater aan te schaffen, is het belangrijk om eerst even na te denken over waar je hem precies wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld alleen wat extra warmte op het terras tijdens koudere avonden? Of wil je er ook echt een sfeervolle sfeer mee creëren?

Een vuurschaal is perfect als je op zoek bent naar wat extra sfeer op het terras. Door het vuur dat in de schaal wordt gestookt, geeft het namelijk direct een gezellige en intieme sfeer. Bovendien zorgt het vuur ervoor dat je ook lekker warm blijft zitten als het buiten kouder wordt.

Waar moet ik opletten bij het kopen van een terrasverwarmer

-Als je een terrasverwarmer wilt kopen, moet je vooral opletten op het type verwarming dat je nodig hebt. Er zijn twee hoofdtypen terrasverwarmers: elektrische en gasgestookte verwarmers.

-Elektrische terrasverwarmers zijn gemakkelijk te gebruiken en relatief goedkoop in aanschaf. Deze verwarmers werken door middel van infraroodstraling en geven geen licht af, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in tuinen of buitenruimtes.

-Gasgestookte terrasverwarmers zijn duurder in aanschaf dan elektrische modellen, maar bieden wel een grotere warmtecapaciteit. Deze verwarmers gebruiken propaan of butaan als brandstof en kunnen daardoor soms wat lastig te bedienen zijn.

Mangroove.nl
Logo