Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Tuinslanghaspel

Een tuinslanghaspel is een cilindervormig apparaat dat een tuinslang oprolt en opslaat. Tuinslanghaspels zijn verkrijgbaar in kunststof, metaal of hout. Sommige hebben een slinger om de slang op te rollen, terwijl andere een automatisch oprolmechanisme hebben.
Tuinslanghaspels bieden vele voordelen ten opzichte van het los opbergen van een tuinslang op de grond of in een emmer. Ten eerste houden ze de slang van de grond, waar hij minder snel in de knoop raakt of knikt. Ten tweede maken ze het gemakkelijk om de slang na gebruik op te rollen, zodat hij netjes is opgeborgen en niet in de weg ligt. Ten derde kunnen ze de levensduur van uw tuinslang verlengen door deze te beschermen tegen UV-schade en slijtage.
Er zijn veel verschillende soorten tuinslanghaspels op de markt voor verschillende behoeften en budgetten. U kunt bijvoorbeeld modellen kopen die aan de muur worden bevestigd en ideaal zijn voor kleine ruimtes, of vrijstaande modellen die gemakkelijk over uw tuin kunnen worden verplaatst. Sommige modellen worden geleverd met opbergmanden of -bakken voor tuinhandschoenen, gereedschap of andere benodigdheden.
Of u nu kiest voor een eenvoudig handmatig model of een uitgebreid automatisch model, het gebruik van een tuinslanghaspel maakt het besproeien van uw tuin gemakkelijker en helpt uw apparatuur in goede staat te houden.

Als u een tuinslang hebt, dan hebt u een tuinslanghaspel nodig om deze georganiseerd en netjes te houden. Maar met al die verschillende modellen en types die verkrijgbaar zijn, hoe kiest u de juiste voor uw huis?

Hier zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een tuinslanghaspel:

1. Capaciteit – Hoeveel slang moet u opbergen? Kies een haspel waarin uw hele slang past, plus een beetje extra voor het gemakkelijk op- en afrollen.

2. Type – Er zijn twee hoofdtypes tuinslanghaspels: aan de muur bevestigd en vrijstaand. Muurhaspels zijn ideaal voor kleine tuinen waar de ruimte beperkt is. Vrijstaande haspels zijn ideaal voor grotere tuinen of als u meer mobiliteit nodig hebt (bijvoorbeeld als u planten op verschillende plaatsen in uw tuin water geeft).

3. Materiaal – Tuinslanghaspels zijn meestal gemaakt van plastic of metaal. Metalen haspels zijn meestal duurzamer en weerbestendiger, maar ze kunnen zwaarder en duurder zijn dan plastic modellen. Kunststof haspels zijn lichter en vaak minder duur, maar niet zo duurzaam als metalen haspels.

4. Gebruiksgemak – Ga na hoe gemakkelijk u uw slang op de haspel kunt op- en afrollen. Sommige modellen hebben een slinger waarmee u de slang snel en gemakkelijk kunt oprollen, terwijl andere modellen hendels hebben die iets meer moeite kosten. Sommige toestellen zijn ook uitgerust met een automatische oprolfunctie die de slang automatisch oprolt wanneer u klaar bent met het gebruik ervan.

Mangroove.nl
Logo