Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Top 5 inductie kookplaten van 2022

Koken op inductie is verreweg de voordeligste manier. Naast het financiële voordeel is koken op inductie ook erg prettig. Zo kun je de kookplaat eenvoudig schoonhouden bijvoorbeeld. De beste 5 inductie kookplaten van 2022 hebben wij voor je op een rij gezet. Bekijk de specificaties en kies het model dat het beste voldoet aan je wensen.

 1. ETNA KIV12ZIL
  De ETNA KIV12ZIL zet je neer op elke gewenste plek. Het is een vrijstaande inductie kookplaat, voorzien van 2 pitten. Dankzij de normale stekker kun je hem overal in huis gebruiken. Of het nu in een studentenhuis, schuur of in een vakantiewoning is, het kan allemaal. Tijdens het koken kun je kiezen uit maar liefst 12 verschillende standen. Ook kun je gebruikmaken van de timerfunctie. Handig als je een eitje wilt koken bijvoorbeeld. Stel de timer in op 10 minuten en de pit schakelt zichzelf automatisch uit zodra de tijd verstreken is. Je kunt vervolgens genieten van een lekker hard gekookt eitje.
 2. ETNA KIV264RVS
  Ook de ETNA KIV264RVS is een vrijstaande inductie kookplaat. Dit model is echter 4-pits, waardoor je met meerdere pannen tegelijk aan de slag kunt. Handig is de boostfunctie die op alle 4 de kookzones aanwezig is. Hiermee kun je water snel aan de kook brengen. De pit zal namelijk op maximaal vermogen functioneren als je gebruik maakt van de functie. Ook kun je gebruik maken van het kinderslot. Je loopt dan niet het risico dat één van je kinderen een kookstand aanpast.
 3. ETNA KIV164RVS
  Op de 3e plek vinden we de ETNA KIV164RVS. Een vrijstaande inductie kookplaat waarbij je alleen een stopcontact met stroom nodig hebt. Of je hem nu in de schuur of in je keuken wilt gebruiken, het is allemaal mogelijk. Handig is de aanwezige timerfunctie, het kinderslot en de overkookbeveiliging. Zo kun je ten allen tijde veilig koken, zonder dat je bang hoeft te zijn voor ongelukken.
 4. Inventum IKI6030
  De Inventum IKI6030 is een inbouw inductie kookplaat. De kookplaat is voorzien van 4 kookzones die je geheel naar wens kunt gebruiken. Zo kun je gebruik maken van de boostfunctie, om snel een pan met soep aan de kook te brengen bijvoorbeeld. Maar je kunt ook gebruik maken van een pauzefunctie. Handig als je een telefoongesprek tussendoor krijgt en je even niet goed op kunt letten. Verder is er een beveiliging aanwezig waardoor een kookzone zichzelf uitschakelt als er geen pan op staat. Houd wel rekening met het feit dat je voor deze inductie kookplaat een 5-polige Perilex stekker nodig hebt.
 5. Inventum KI120T
  De Inventum KI120T is een inbouwkookplaat, voorzien van 2 pitten. Handig voor in een kleine keuken bijvoorbeeld. Op de pitten kun je pannen kwijt die een diameter hebben van max. 20 centimeter. Kies uit aar liefst 10 standen qua temperatuur. Ook kun je gebruik maken van de handige warmhoudfunctie. Als alles gaar is kun je deze functie gebruiken om het eten lekker op temperatuur te houden. Ook het kinderslot is een handige functie. Zo voorkom je dat kinderhandjes temperatuurstanden veranderen of de kookplaat uitschakelen.

Mangroove.nl
Logo