Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Tochtstrips voor het raam kopen

Tochtstrips voor uw ramen zijn een goede investering, omdat ze het binnenklimaat kunnen verbeteren en uw stookkosten kunnen verlagen. Maar welke tochtstrip past het beste bij uw ramen? In deze artikel leert u hoe u de juiste tochtstrip kunt selecteren voor optimaal comfort en energiebesparing!

Wat zijn tochtstrips?

Tochtstrips zijn dunne strips van rubber of kunststof die aan de onderkant van een deur of raam worden bevestigd. Tochtstrips voorkomen dat er tocht door het kiepraam komt.
De strips hebben een elastische aansluiting waardoor de strip geschikt is voor verschillende groottes van kiepramen. Ze voorkomen ook dat insecten, stof en lawaai naar binnen kunnen komen.

Waarom zou je tochtstrips kopen?

Als je graag ’s winters naar buiten gaat en van de frisse lucht geniet, maar je wilt niet dat je huis koud wordt, dan zijn tochtstrips een uitkomst. Tochtstrips voorkomen dat er koude lucht door het raam naar binnen stroomt. Hierdoor blijft je huis lekker warm en bespaart het ook nog eens energie. Bovendien zijn tochtstrips makkelijk te installeren en ze zijn goedkoop.

Tochtstrip soorten

Tochtstrips voor het raam kopen bestaat in verschillende soorten, waaronder:

1. Tochtstrips met klittenband: Deze type tochtstrip is gemakkelijk te monteren en vervangen. Het is een flexibele strip die gemaakt is van stevig klittenband en heeft extra voordelen zoals waterdichtheid.

2. Tochtstrips met rubber: Dit type tochtstrip wordt meestal gebruikt voor houten ramen, omdat ze het beste presteert in deze omgeving. Ze zijn duurzaam en bieden een betere bescherming tegen luchtlekken dan andere opties.

3. Tochtstrips met lint: Dit type tochtstrip bestaat uit een dunne laag foam dat tussen twee kleefstrips wordt geplaatst om luchtlekken te voorkomen. Het is eenvoudig te installeren en biedt een go

Er zijn verschillende soorten tochtstrips verkrijgbaar om te gebruiken bij het isoleren van ramen. Welke tochtstrip je nodig hebt, hangt af van het type raam dat je hebt. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten tochtstrips die beschikbaar zijn.

– Tochtstrip voor houten ramen: deze strip is bedoeld om te worden geplaatst tussen het raamkozijn en de ruit. Het voorkomt dat koude lucht naar binnen kan stromen door de opening tussen de ruit en het kozijn.

– Tochtstrip voor PVC-ramen: deze strip wordt geplaatst tussen de ruit en het kozijn van een PVC-raam. Het voorkomt dat koude lucht naar binnen kan stromen door de opening tussen de ruit en het kozijn.

– Tochtstrip voor aluminiumramen: deze strip wordt geplaatst tussen de ruit en het kozijn van een aluminiumraam. Het voorkomt dat koude lucht naar binnen kan stromen door de opening tussen de ruit en het kozijn.

– Tochtstrip voor dubbele beglazing: deze strip wordt geplaatst tussen twee ruiten die een dubbel glas vormen. Het voorkomt dat thermische energie verloren gaat door het glas en helpt tevens om geluiden buiten te houden.

Hoe tochtstrips plaatsen?

Tochtstrips worden gebruikt om kieren tussen deuren en ramen te dichten, zodat er geen tocht meer naar binnen kan. Tochtstrips zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder rubber, polyethyleen en PVC. Tochtstrips kunnen worden aangebracht met schroeven, lijm of tape.

Tochtstrips worden meestal geplaatst in het kozijn van een deur of raam, maar ze kunnen ook op het frame van een deur of raam worden bevestigd. Tochtstrips moeten altijd droog en schoon zijn voordat ze worden aangebracht. Bij het plaatsen van tochtstrips dient u ervoor te zorg dat de strips niet overlappen en dat er genoeg ruimte is tussen de strip en het kozijn om te voorkomen dat er tocht ontstaat.

Tochtstrips op maat

Tochtstrips op maat zijn een geweldige manier om de tocht van uw huis te verbeteren. Ze helpen bij het voorkomen dat warmte ontsnapt, waardoor u minder energie verbruikt en uw energierekeningen lager zullen zijn. Bovendien voorkomt het ook dat koude lucht naar binnen kan sijpelen.

Tochtstrips op maat kunnen worden gemaakt in verschillende materialen, variërend van rubber en vinyl tot staal of aluminium. De meeste mensen kiezen voor een rubberstrip, omdat dit materiaal duurzaam is en gemakkelijk te installeren. Andere materialen, zoals vinyl en staal, hebben hun eigen voordelen. Als je niet precies weet welk materiaal voor jou het beste is, dan is het raadzaam om advies

Wanneer u tochtstrips voor het raam koopt, wilt u er zeker van zijn dat deze perfect passen. Tochtstrips die niet goed aansluiten kunnen ervoor zorgen dat er toch tocht door het raam komt, waardoor uw huis niet geheel tochtvrij is. Daarom bieden wij tochtstrips aan die op maat gemaakt worden, zodat u verzekerd bent van een perfecte pasvorm.

Als u ervoor kiest om tochtstrips op maat te laten maken, dan stuurt u ons simpelweg de afmetingen van het raam door. Wij maken dan de strips in de juiste maat, die vervolgens gratis bij u thuisbezorgd worden. Zo hoeft u nooit meer bang te zijn dat er toch nog een klein gaatje in het raam zit waardoor er toch nog wat tocht naar binnen kan komen!

DIY tochtstrips

Als je je eigen tochtstrips wilt maken, heb je verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld een kit kopen of zelf de benodigde materialen verzamelen.

De eerste stap is om het materiaal te kiezen. Er zijn verschillende soorten tochtstrips, dus kies degene die het beste bij jouw raam past. Denk aan de grootte en vorm van het raam, het type glas en de mate waarin je tocht wilt voorkomen.

Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde onderdelen hebt. Dit betekent ook dat je weet welke maten je nodig hebt. Als je alles in huis hebt, is het tijd om aan de slag te gaan!

Tochtstrips verwijderen

Wanneer u Tochtstrips voor het raam koopt, is het belangrijk om te weten hoe u deze weer kunt verwijderen. Dit kan nodig zijn wanneer u de Tochtstrips wilt vervangen of wanneer u ze wilt verwijderen voordat u het raam gaat schilderen. Hieronder vindt u een stappenplan met alle benodigde informatie.

Stap 1: Zorg ervoor dat het raam schoon is voordat je begint. Gebruik hiervoor een doek en eventueel wat allesreiniger.

Stap 2: Gebruik een haarföhn om de Tochtstrip los te maken van het raam. Zet de föhn op de laagste stand en houd hem ongeveer 15 cm van de Tochtstrip af. Houd dit vol totdat je ziet dat de lijm is gaan smelten en de Tochtstrip loslaat van het raam.

Stap 3: Als de lijm niet goed meer smelt, kun je proberen om een strijkijzer te gebruiken in plaats van een haarföhn. Zet de temperatuur op het laagste instelbare niveau en strijk over de Tochtstrip met kleine, cirkelvormige bewegingen.

Stap 4: Als de lijm nog steeds vastzit, kun je een vochtig doekje over de Tochtstrip leggen en vervolgens het strijkijzer eroverheen halen. Dit zou moeten helpen om de lijm los te maken en je kunt dan verder gaan met stap 3.

Stap 5: Nadat de Tochtstrip is verwijderd, kun je eventuele restanten lijm verwijderen met behulp van een aceton of terpentineoplossing. Breng deze aan op een schone doek en wrijf hiermee over het glas totdat alle lijm is verwijderd.

Stap 6: Indien gewenst, kun je nu een nieuwe Tochtstrip aanbrengen.

Nu weet je hoe je Tochtstrips kunt verwijderen. Met deze stappenplan kun je dit eenvoudig zelf doen.

Mangroove.nl
Logo