21.50

Taal

Nederlands

Bindwijze

Paperback

Oorspronkelijke releasedatum

04 december 2020

Aantal paginas

176

Illustraties

Met illustraties

Hoofdauteur

Jan Bouke Hingstman

Hoofduitgeverij

Uitgeverij Koninklijke van Gorcum Bv

Editie

1

Extra groot lettertype

Nee

Gewicht

0.40 kg

Product breedte

16.70 cm

Product hoogte

1.20 cm

Product lengte

24.10 cm

Studieboek

Nee

Verpakking breedte

167 mm

Verpakking hoogte

12 mm

Verpakking lengte

241 mm

EAN

9789023257479

Categorieën

Biografieën & Waargebeurd Muziek Boeken

Boek ebook of luisterboek

Boek

Stroming of stijl

Rock, Popmuziek

Studieboek of algemeen

Algemene boeken

Laatste prijs update: mei 26, 2023 4:14 pm Meer informatie
Categorie:
Uw recensie toevoegen

‘Whatever You Want’, ‘Rockin’ All Over The World’, ‘Down Down’, ‘In The Army Now’. Zomaar een greep uit de lange rij hits – meer dan The Beatles! – van de Engelse rockband Status Quo. Gevestigd in de jaren zeventig en tachtig, volhardend in de jaren ervoor en erna. Status Quo kwam, zag en overwon wereldwijd vijftig jaar lang.
Van een bergtop in Zwitserland, een vliegdekschip in Portsmouth en een platte treinwagon in de Australische outback tot een tent in De Veenhoop en grote stadions in Amerika. De groep luidde in 1985 het muziekspektakel Live Aid in en stond op de podia van festivals zoals Pinkpop, Roskilde, Montreux en Glastonbury, maar ook de Zwarte Cross, Dauwpop en Dicky Woodstock.
Ze verkochten miljoenen albums en singles, maar werden desondanks vaak verguisd door de muziekpers en zakten soms bijna weg in de vergetelheid. Status Quo trok zich er weinig van aan.
Wat had ‘Quo’ wat andere bands niet hadden? Wat was juist die x-factor van de groep? Dit boek vertelt het hele verhaal. Van het begin in 1962 tot aan de tragische dood van gitarist Rick Parfitt in 2016. En daarna. De eerste biografie van de band die de gehele historie in woord én beeld vertelt, met uniek materiaal van fotograaf Gerard Rappard.
Jan Bouke Hingstman (1966) was negen jaar toen hij Status Quo voor het eerst hoorde en kocht in 1980 zijn eerste elpee van de groep. Sindsdien is hij fervent verzamelaar van het materiaal van de groep, bezocht hij talloze concerten en fanclubdagen en deelde hij zijn passie met andere fans. ‘Status Quo – De kracht van de eenvoud’ is Hingstmans boekdebuut.

Mangroove.nl
Logo