SONY WH-XB910N: review

Bij de inleiding van de SONY WH-XB910N koptelefoon stuiten we op een toestel dat meer is dan alleen een middel om muziek te beluisteren. In het jaar 2024 heeft de vraag naar hoogwaardige noise-cancelling koptelefoons een nieuwe piek bereikt. Dit komt door de toenemende behoefte aan persoonlijke ruimte en stilte in het dagelijkse leven, of dat nu tijdens het reizen, werken of ontspannen is.

De SONY WH-XB910N speelt in op deze behoefte met zijn geavanceerde noise-cancelling capaciteiten. Deze koptelefoon is ontworpen om je onder te dompelen in een oase van rust, vrij van storende externe geluiden. Met de Extra Bass-functie levert het apparaat ook nog eens krachtige audioprestaties die vooral liefhebbers van diepe bassen zullen waarderen. Het belang van goede noise-cancelling koptelefoons kan niet genoeg benadrukt worden; ze bieden niet alleen een persoonlijke luisterervaring maar verbeteren ook de concentratie en productiviteit in luidruchtige omgevingen.

Sony WH-XB910N EXTRA BASS™ - Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling - Zwart

★★★★★
106,61  op voorraad
Prijs update op mei 12, 2024 1:45 pm

1. Kenmerken en Prestaties van de SONY WH-XB910N

De SONY WH-XB910N zet een nieuwe standaard voor draadloze over-ears koptelefoons met zijn geavanceerde noise-cancelling technologie. Dit model, dat deel uitmaakt van Sony’s Extra Bass-serie, levert diepe en resonante bastonen die uw muziekervaring ongetwijfeld zullen verrijken. De koptelefoon is niet alleen ontworpen voor krachtig geluid, maar biedt ook ondersteuning voor Hi-Res Audio formaten, zoals LDAC en 360 Reality Audio, waardoor u kunt genieten van superieure geluidskwaliteit.

 • Adaptive Noise Cancelling: Deze functie past zich dynamisch aan uw omgeving aan, waardoor storend omgevingsgeluid effectief wordt geminimaliseerd.
 • Ambient Sound Mode: Hiermee blijft u bewust van uw omgeving terwijl u luistert naar uw muziek. Een essentiële functie voor gebruik in het verkeer of op andere plekken waar aandacht voor de omgeving belangrijk is.
 • Touch Controls: Met intuïtieve touchbediening op de oorschelpen kunt u gemakkelijk nummers afspelen, pauzeren of overslaan, en telefoongesprekken aannemen zonder uw smartphone te hoeven gebruiken.

Door deze kenmerken te combineren, biedt de SONY WH-XB910N een meeslepende geluidsbeleving die weinig andere koptelefoons kunnen evenaren. Of u nu door een drukke straat loopt of ontspannen thuis zit, deze koptelefoon staat garant voor een ongestoorde luisterervaring. Het adaptief noise-cancelling systeem samen met de Extra Bass-functie tilt uw muziek boven het alledaagse lawaai uit.

2. Gebruikerservaring met de SONY WH-XB910N

Bij het kiezen van koptelefoons is gebruikerservaring erg belangrijk, vooral als het gaat om comfort en pasvorm. De SONY WH-XB910N presteert uitstekend op deze gebieden. Je kunt urenlang naar muziek luisteren of films kijken zonder last te krijgen van je koptelefoon.

Pasvorm:

 • De oorschelpen zijn speciaal ontworpen om perfect om je oren te passen, waardoor je volledig afgesloten bent van je omgeving.
 • Dankzij de zachte oorkussens voelt de WH-XB910N heel prettig aan op je oren.

Comfort:

 • Een verstelbare hoofdband en draaibare oorschelpen zorgen ervoor dat de koptelefoon altijd goed zit, ongeacht de vorm van je hoofd.
 • Doordat hij lekker licht is, voel je bijna niet dat je hem op hebt en kun je hem probleemloos langere tijd dragen.

De gebruikerservaring wordt nog beter door de touch controls, waardoor je heel makkelijk met de koptelefoon kunt werken. Of je nu het volume wilt aanpassen of een telefoontje wilt beantwoorden, alles kan zonder dat je de koptelefoon af hoeft te doen.

Kortom, de SONY WH-XB910N zorgt ervoor dat je helemaal kunt opgaan in je muziek of media, mede dankzij het comfortabele design waarmee je urenlang plezier kunt hebben.

3. Batterijduur en Connectiviteit

Als het gaat om batterijduur, zet de SONY WH-XB910N een nieuwe standaard in de markt voor noise-cancelling koptelefoons. Met een indrukwekkende batterijduur van maar liefst 30 uur met ingeschakelde noise-cancelling functie, kunt u langer van uw favoriete muziek genieten zonder onderbrekingen. Zelfs als de noise-cancelling functie uitgeschakeld is, biedt deze koptelefoon een verbazingwekkende 50 uur luisterplezier.

De SONY WH-XB910N zorgt ervoor dat u nooit zonder muziek komt te zitten.

Parallel aan de fantastische batterijduur, biedt de SONY WH-XB910N ook uitstekende connectiviteit mogelijkheden. Dankzij de naadloze Bluetooth-verbinding kunt u eenvoudig en snel verbinding maken met uw apparaten, zonder gedoe met draden of het zoeken naar verbindingen. Dit wordt nog gemakkelijker gemaakt door de handige Android Fast Pair mogelijkheid.

Moeiteloos verbinden met uw apparaten dankzij Android Fast Pair.

4. Ondersteuning voor 360 Reality Audio en Personalized Tuning

De SONY WH-XB910N zet een nieuwe standaard met zijn ondersteuning voor 360 Reality Audio. Dit audioformaat biedt een revolutionaire muziekervaring, waarbij het lijkt alsof de geluiden vanuit verschillende richtingen komen, net zoals in het echte leven. U wordt als luisteraar middenin de muziek geplaatst, wat zorgt voor een ongekend realistische en meeslepende luisterervaring.

 • 360 Reality Audio: Luister naar uw favoriete nummers met een nieuwe dimensie van helderheid en diepte.
 • Diepe Immersie: Voel elk instrument en elke noot rondom u, wat ideaal is voor live-opnames en orkestrale stukken.

Naast deze baanbrekende geluidstechnologie biedt de WH-XB910N ook personalized tuning. Dankzij een innovatieve functie kunt u uw gehoorprofiel aanpassen met behulp van foto’s van uw oren, gemaakt via de bijbehorende app. Deze gepersonaliseerde aanpak zorgt ervoor dat het geluid perfect is afgestemd op uw unieke gehoorkarakteristieken.

 • Personalized Tuning: Maak oorfoto’s met uw smartphone en ontvang een geluidsprofiel op maat.
 • Optimale Geluidservaring: Geniet van muziek die is afgestemd op uw persoonlijke gehoor voor maximale beleving.

Door deze twee geavanceerde functies te combineren, levert de SONY WH-XB910N een uitstekende audiokwaliteit die past bij iedere individuele gebruiker. Het resultaat is niet alleen een verbeterde luisterervaring maar ook een grotere waardering voor de nuances in de muziek.

5. Vergelijking met Andere Top Noise-Cancelling Koptelefoons

Bij het kiezen van een noise-cancelling koptelefoon kan het handig zijn om ze met elkaar te vergelijken. Hieronder is een vergelijking tussen de SONY WH-XB910N en andere bekende concurrenten zoals de Bose QuietComfort 35 II en de Sennheiser PXC 550:

Geluidskwaliteit

De SONY WH-XB910N heeft een krachtige audioprestatie dankzij de Extra Bass-functie, ondersteuning voor LDAC en 360 Reality Audio. Dit maakt hem vooral geschikt voor liefhebbers van diepe bassen. De Bose QuietComfort 35 II staat bekend om zijn gebalanceerde geluidsprofiel, terwijl de Sennheiser PXC 550 uitblinkt in helderheid en detailweergave.

Noise-Cancelling

Sony staat bekend om zijn goede noise-cancelling technologie, en de WH-XB910N stelt ook niet teleur met zijn adaptieve functies en windruisonderdrukking. De Bose QuietComfort 35 II wordt vaak geprezen om zijn uitstekende noise-cancelling mogelijkheden. Sennheiser’s PXC 550 biedt ook effectieve noise-cancelling, hoewel sommige mensen vinden dat deze iets minder presteert dan die van Sony en Bose.

Draagcomfort

Alle drie modellen zijn comfortabel om te dragen, maar de warme oorkussens van de WH-XB910N zorgen voor een bijzonder prettige pasvorm, waardoor ze ideaal zijn voor lange luistersessies.

Batterijduur

Op het gebied van batterijduur overtreft de WH-XB910N beide concurrenten gemakkelijk dankzij de indrukwekkende levensduur van 30 uur met ingeschakelde noise-cancelling.

Prijs

Wat de prijs betreft, is er een duidelijk verschil; de WH-XB910N is gepositioneerd als een middenklasse optie met goede prestaties tegen een redelijke prijs.

Door deze eigenschappen naast elkaar te leggen, wordt duidelijk dat elk model zijn eigen sterke punten heeft. Gebruikers kunnen hiermee rekening houden bij het kiezen van de koptelefoon die het beste bij hun persoonlijke behoeften past.

6. Toepassingen voor Verschillende Muziekgenres

In de wereld van muziek is diversiteit een gegeven. Net zo divers zijn de luisteraars en hun muziekvoorkeuren. Daarom is het van belang dat een koptelefoon in staat is om bij verschillende muziekgenres een goede geluidsweergave te bieden.

De SONY WH-XB910N laat zien dat het deze eis perfect aankan. Of je nu fan bent van snelle popnummers, meeslepende rockballads, subtiele jazzritmes of grootse klassieke composities, dit apparaat biedt voor ieder wat wils.

Pop

De WH-XB910N heeft een tuning die iets donkerder en minder helder is dan de gewone Sony-koptelefoons. Dit maakt ze uitermate geschikt voor popmuziek, waarbij de Extra Bass-functie bassdrums en beats verbetert zonder de vocals te verdrukken.

Rock

Voor rockliefhebbers levert de extra bas een krachtige geluidsbeleving op die je verleidt tot een hoger volumeniveau.

Jazz

Jazz vereist vaak meer subtiele tonen. Dankzij de uitgebreide equalizer kun je de instellingen aanpassen naar jouw voorkeur om zo het meest uit je jazznummers te halen.

Klassiek

Hoewel de tuning van WH-XB910N iets donkerder kan zijn dan bij andere Sony-koptelefoons, kunnen liefhebbers van klassieke muziek nog steeds genieten van meer lucht en driedimensionaliteit bij deze koptelefoon.

Elk muziekgenre heeft zijn eigen unieke kwaliteiten en nuances. Met de WH-XB910N kun je elke noot, elk akkoord en elk ritme helder en levensecht ervaren.

7. Advies

Bij het zoeken naar de juiste noise-cancelling koptelefoon, is het belangrijk om te kijken naar zowel de technologie als de totale luisterervaring. De SONY WH-XB910N is een koptelefoon die beide aspecten in evenwicht brengt.

Uitstekende waarde Eerst en vooral biedt de SONY WH-XB910N uitstekende waarde voor zijn prijs. Deze headphone is uitgerust met geavanceerde functies zoals Adaptive Noise Cancelling, Ambient Sound Mode, Touch Controls en ondersteuning voor Hi-Res Audio formaten zoals LDAC en 360 Reality Audio.

Indrukwekkende prestaties Tegelijkertijd levert deze koptelefoon indrukwekkende prestaties; van krachtige audio met Extra Bass tot een lange batterijduur van 30 uur met ingeschakelde noise-cancelling functie (en zelfs 50 uur zonder).

Comfortabele pasvorm Daarnaast wordt het comfort niet opgeofferd ten gunste van de technologie. Met warme oorkussens en een comfortabele pasvorm, maakt de SONY WH-XB910N lang luisterplezier mogelijk.

“De SONY WH-XB910N combineert geavanceerde technologie met uitstekend geluid om een echt meeslepende luisterervaring te creëren.”

Voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een hoogwaardige noise-cancelling koptelefoon in 2024, zou de SONY WH-XB910N bovenaan de lijst moeten staan. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt in geluidskwaliteit, comfort en luisterplezier.

mangroove.nl
Logo