Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Snelle oplossingen tegen eczeem

Er zijn veel verschillende soorten eczeem, en soms is het moeilijk te bepalen welke behandeling het beste werkt. In dit artikel worden vier snelle oplossingen tegen eczeem besproken.

Wat is eczeem?

Eczeem is een huiduitslag die vaak jeukt en rode, schilferende plekken op de huid veroorzaakt. Atopisch eczeem, ook bekend als Constitutioneel eczeem, is een vorm van eczeem die voornamelijk optreedt bij kinderen. atopisch eczeem komt voor in 4 tot 18% van de kinderen wereldwijd. Het kan soms ook voorkomen bij volwassenen, maar dit komt minder vaak voor.

De verschillende soorten eczeem

Er zijn veel verschillende soorten eczeem, maar de meest voorkomende zijn:

Atopisch eczeem: dit komt vooral voor bij mensen met een gevoelige huid en is vaak chronisch. Het kan jeuken, branden en schilferen.

Allergisch contacteczeem: dit wordt veroorzaakt door een allergische reactie op iets wat in contact komt met de huid, zoals nickel of latex. Het kan ook optreden na het dragen van sommige synthetic kledingstoffen of nieuwe schoenen.

irritatieeczeem: dit wordt veroorzaakt door overmatige wasbeurten of het gebruik van te sterke zeep of reinigingsmiddelen. Het kan ook optreden na het dragen van wrijvende kleding of imkereistuig.

Wat zijn de oorzaken van eczeem?

De meest voorkomende vorm van eczeem is atopisch eczeem, ook wel ‘constitutioneel eczeem’ genoemd. Atopisch eczeem is een aandoening van de huid die gekenmerkt wordt door een droge, jeukende en rode huid. Atopisch eczeem is niet besmettelijk en komt vooral voor bij kinderen. De oorzaak van atopisch eczeem is nog onbekend, maar er zijn verschillende factoren die de kans op het ontwikkelen ervan vergroten. Deze factoren omvatten:

-Een familiegeschiedenis van eczeem of andere allergische aandoeningen
-Diarree of een infectie in de darmen
-Een tekort aan vitamine A of essentiale vetzuren
-Een tekort aan omega-3 vetzuren
-Huidinfecties, such as candidiasis or seborrheic dermatitis
-Stress

Wat kun je tegen eczeem doen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om eczeem te voorkomen of te verminderen. Hier zijn enkele tips:

– Gebruik een milde, niet-drogende zeep bij het wassen. Voorbeelden zijn Dove, Cetaphil en Aveeno. Vermijd schurende zeep en zeep met geur.

– Gebruik voor de dagelijkse hygiëne lichtere lotions en eczeem zalf in plaats van sterkere corticosteroïden.

– Neem een warm bad in plaats van een heet bad. Voeg een theelepel baking soda toe voor extra verlichting. Vermijd het gebruik van bubblebadproducten omdat deze de huid uitdrijven.

– Gebruik aftersun lotion of aloë vera gel na het zonnen om de huid hydrateren en kalmeren.

Hoe behandel je eczeem?

Hoe behandel je eczeem?

Er zijn verschillende manieren om eczeem te behandelen. De beste manier is om het eczeem te voorkomen door uit te zoeken wat er precies de oorzaak van is. Soms kan eczeem veroorzaakt worden door bepaalde producten die je gebruikt, of door stress. Als je weet wat de oorzaak is, kun je proberen het eczeem te voorkomen door de oorzaak aan te pakken.

Als je al eczeem hebt, kun je proberen het met crèmes of lotions te behandelen. Er zijn verschillende soorten crèmes en lotions die je kunt gebruiken, dus vraag altijd advies aan een arts of apotheker voordat je iets koopt. Sommige mensen vinden dat ze baat hebben bij homeopathische remedies, aromatherapie of acupunctuur.

Snelle oplossingen voor eczeem

Eczeem is een veelvoorkomend huidprobleem dat veel mensen treft. Er zijn verschillende soorten eczeem, maar de meeste gevallen zijn atopic dermatitis, contactdermatitis en seborroïsche dermatitis. Eczeem kan erg jeuken en kan leiden tot roodheid, schilfering en blaasjes. Gelukkig zijn er een aantal snelle oplossingen voor eczeem die u kunnen helpen onmiddellijk verlichting te krijgen.

1. Gebruik een hydraterende crème of lotion. Een goede hydratatie is cruciaal bij het behandelen van eczeem. Zorg ervoor dat u elke dag twee keer per dag een hydraterende crème of lotion gebruikt om uw huid vochtig te houden. Kies een crème of lotion met een milde, niet-irriterende formule die speciaal is ontworpen voor de behandeling van eczeem.

2. Neem een niet te warm bad of douche. Het kan heel verleidelijk zijn om in een heet bad te gaan als je eczeem jeukt, maar dit kan de huid uitdrogen en verergeren. In plaats daarvan moet je warm water gebruiken en niet meer dan tien minuten in bad blijven. Gebruik een milde zeep of shampoo om je huid te reinigen en droog je huid af met een zachte handdoek.

3. Gebruik hydrocortisoncrème of -zalf. Hydrocortison is een steroïde dat helpt bij het verminderen van roodheid, zwelling en jeuk van eczeem. Het kan oraal worden ingenomen of topisch worden toegepast op de getroffen huid. Er zijn verschillende merken hydrocortisoncrème of -zalf beschikbaar op recept bij uw apotheker.

Conclusie

“Snelle oplossingen tegen eczeem”

Dit artikel gaat over de vraag of er snelle oplossingen zijn voor eczeem. Er worden verschillende opties besproken, maar het is belangrijk om te onthouden dat eczeem een chronische aandoening is en dat er geen definitieve oplossing is. Sommige mensen vinden echter wel verlichting door bepaalde behandelingen of levensstijladviezen.

Mangroove.nl
Logo