Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Skihelm met vizier kopen

Skihelm met vizier kopen

Of je nu een beginnend skiër bent of al ervaren, een goede skibril is onmisbaar voor de ultieme skiervaring. In dit artikel lees je wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een skihelm met vizier en welke opties beschikbaar zijn.
Als je een skihelmmet vizier koopt, is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Kies een helm die aan de Europese veiligheidsnormen voldoet, maar ook comfortabel zit. Bovendien moet je bepalen of je een open of gesloten vizier wil, afhankelijk van de omstandigheden waaronder je vaak gaat skiën.

Wat is een skihelm met vizier?

Als je op zoek bent naar een skihelm, is het aan te raden om een ​​skihelm met vizier te kopen. Dit type helm biedt namelijk veel meer bescherming dan een gewone skihelm. Een skihelm met vizier beschermt niet alleen je hoofd, maar ook je ogen en gezicht. Bovendien zorgt het vizier ervoor dat je minder last hebt van de weersomstandigheden, zoals kou, wind of zonnestralen.
Het vizier is meestal gemaakt van polycarbonaat of acrylglas. Deze materialen zijn sterk en bestand tegen schokken. Bovendien worden ze ook vaak gebruikt in auto’s. Het vizier is een soort klep die je voor je gezicht kan plaatsen om je ogen te beschermen tegen de elementen op de berg. Bij sommige modellen kun je het vizier ook openklappen als je naar beneden skiën.

De verschillende soorten skihelmen met vizier

De meeste skihelmen beschikken over een vizier, maar er zijn verschillende soorten viziers die je kunt kiezen. Sommige viziers bieden meer bescherming dan andere en sommige zijn beter geschikt voor bepaalde weersomstandigheden. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten skihelmen met vizier die je kunt kopen.

1. Geïntegreerde skihelm met vizier.
Dit type helm heeft een geïntegreerd vizier dat is gemaakt met dezelfde materialen als de helm zelf, zoals kunststof of carbon. Het vizier biedt extra bescherming tegen schadelijke UV-stralen en meer zicht in bepaalde weersomstandigheden.

2. Uitneembare skihelm met vizier.
Deze helmen hebben een uitneembaar vizier dat je eraf kunt halen voor eenvoudiger reiniging en opslag. Het is ook mogelijk om verschillende soorten vervangende viziers te kopen om afhankelijk van de weersomstandigheden aan te passen.

3. Skibril met geïntegreerd vizier.
Skibrillen met geïntegreerd vizier zijn ideaal voor skiërs die liever een skibril dragen in plaats van een traditionele helm. Ze bieden dezelfde bescherming tegen schadelijke UV-stralen en meer zicht in bepaalde weersomstandigheden als geïntegreerde helmen, maar ze zijn makkelijker op te bergen en lichter om te dragen.

4. Skibril met uitneembaar vizier.
Net zoals bij helmen, hebben skibrillen met uitneembare viziers een verwisselbaar onderdeel dat je eraf kunt halen voor opslag of vervanging. Deze brillen bieden dezelfde voordelen als skibrillen met geïntegreerd vizier, maar ze zijn ook geschikt voor verschillende weersomstandigheden door het uitwisselbare onderdeel.

Voordelen en nadelen van een skihelm met vizier

Een skihelm met vizier heeft zowel voordelen als nadelen. Het belangrijkste voordeel is dat het je ogen beschermt tegen de zon en andere weersomstandigheden, zoals sneeuw en ijs. Ook biedt een vizier extra bescherming aan je nek en gezicht. Een nadeel van een skihelm met vizier is dat het je gezichtsveld kan beperken, waardoor je minder goed kunt skieën of boarden.
Daarnaast kan een skihelm met vizier ook warmte vasthouden, waardoor je meer kunt transpireren. Het is ook mogelijk dat het vizier kan beslaan, waardoor je slechtere zichtbaarheid hebt. Bovendien weegt een skihelm met vizier meer dan een gewone helm en is het vaak duurder.
Al met al is een skihelm met vizier een goede keuze voor mensen die extra bescherming willen tegen het weer en andere elementen. Als je echter geen problemen ondervindt met je gezichtsveld, dan is het waarschijnlijk beter om een gewone helm te kopen.

Welke maten zijn er beschikbaar?

Hoe weet je of je een goede skihelm met vizier hebt gekocht? In dit artikel lees je alles over de pasvorm, de maat en de prijs van een skihelm met vizier.

Welke maten zijn er beschikbaar?

Een skihelm is verkrijgbaar in verschillende maten. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, want een te kleine of te grote helm kan ongemak veroorzaken of zelfs gevaarlijk zijn. Om te bepalen welke maat helm je nodig hebt, meet je eerst je hoofdomtrek (omtrek van het hoofd) met behulp van een meetlint. Let bij het meten op dat het lint niet te strak aangetrokken wordt, want dan krijg je een foutieve maat opgegeven. Als je hoofdomtrek 53-58 cm is, past een helmmaat S/M bij jou. Is je omtrek 59-62 cm? Dan is helmmaat L/XL geschikt voor jou.
Het is ook mogelijk om je hoofd op te meten door het gebruik van een meetkaart. Hierbij houd je de kaart tegen je hoofd en bepaal je welke maat het dichtst bij jouw maten ligt. De kaart geeft meestal 4 verschillende maten aan: XS, S, M en L. Op basis hiervan kies je de juiste helmmaten.

Mangroove.nl
Logo