Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Seksualiteit, intimiteit en hulpverlening

- 45%

19.80

Taal

Nederlands

Bindwijze

Paperback

Oorspronkelijke releasedatum

20 november 2017

Aantal paginas

228

Kaarten inbegrepen

Nee

Illustraties

Met illustraties

Hoofdauteur

Mathieu Heemelaar

Hoofduitgeverij

Bohn Stafleu van Loghum

Dyslexievriendelijk

Nee

Editie

5

Extra groot lettertype

Nee

Gewicht

422 g

Product breedte

168 mm

Product hoogte

15 mm

Product lengte

239 mm

Studieboek

Ja

Verpakking breedte

168 mm

Verpakking hoogte

15 mm

Verpakking lengte

239 mm

EAN

9789036819275

Categorieën

Mens & Maatschappij Geneeskunde & Verpleging Geneeskunde algemeen Sociale dienstverlening Gezondheidspsychologie Geestelijke gezondheidszorg Maatschappelijk werk Boeken

Select-bezorgopties

Gratis verzending

Boek ebook of luisterboek

Boek

Studieboek of algemeen

Studieboeken

Laatste prijs update: september 22, 2023 5:48 pm Meer informatie
Uw recensie toevoegen

Dit handboek geeft professionals in de sociale sector en hbo-studenten Social Work, SPH, MWD, Pedagogiek en HBO-V informatie over seksuele ontwikkeling en gezondheid in alle levensfases, bij alle doelgroepen in de hulpverlening en bij elke seksuele gerichtheid. Hiermee vormt het een basis voor de professionele omgang met cliënten in de hulpverlening. Ook helpt het de hulpverlener om zijn beroepshouding verder te ontwikkelen naar een positieve grondhouding gericht op een gezonde seksuele ontwikkeling bij zijn cliënten.

In deze vijfde druk van Seksualiteit, intimiteit en hulpverlening zijn actuele inzichten toegevoegd aan het standaardwerk dat hulpverleners al 20 jaar van de nieuwste kennis voorziet. Zo zijn de nieuwste strategieën op het gebied van voorlichting en vorming uitgewerkt. Deze zijn gebaseerd op baanbrekend Nederlands onderzoek in 2016 en 2017 over de beleving van seks door jongeren, hun seksuele carrière en de invloed van sociale media (sexting), ouders en leeftijdgenoten. Daarnaast gaat het boek in op de verbeterde aanpak van seksueel misbruik in de jeugdhulpverlening.

Seksualiteit, intimiteit en hulpverlening is afgestemd op DSM-5, bevat actuele informatie over LHBTI-acceptatie en -wetgeving en over preventie van seksueel misbruik en soa’s. Daarnaast geeft het boek talrijke praktijkgerichte oefeningen waarmee professionals (in opleiding) hun handelingsverlegenheid leren overwinnen, leren praten over seksualiteit en reflecteren op hun eigen normen en waarden. Het boek is daarmee heel geschikt om te gebruiken voor teambegeleiding en intervisie.

“Rutgers kenniscentrum seksualiteit spreekt waardering uit voor het werk van Mathieu Heemelaar. Dit doen wij omdat dit werk belangrijk is. Er is nog te weinig deskundigheid bij hulpverleners en te veel handelingsverlegenheid.” (Ton Coenen, directeur Rutgers)

“Dit boek kan met recht een ‘handboek seksualiteit’ genoemd worden. Zelf leef en werk ik vanuit een (orthodox) christelijk waardenkader. Dit boek stimuleert te reflecteren op dit kader en laat er alle ruimte voor.” (Maria Vermeulen, docent hbo-Pedagogiek)

Mathieu Heemelaar is hogeschooldocent aan de opleiding Social Work van de Haagse Hogeschool.

Seksualiteit, intimiteit en hulpverlening
Seksualiteit, intimiteit en hulpverlening

19.80

Mangroove.nl
Logo