Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Range extenders, WiFi repeaters en access points: wat zijn de verschillen?

Een WiFi-versterker, access point of repeater kan ervoor zorgen dat je beter WiFi hebt in huis. Maar wat zijn de verschillen eigenlijk? En welke is het beste voor jouw situatie?

Wat is een range extender?

Wat is een range extender?

Een range extender is een apparaat dat je WiFi-signaal versterkt. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een grote woning hebt en het signaal niet goed bereikt. Een range extender werkt door het bestaande WiFi-signaal op te vangen en vervolgens opnieuw uit te zenden, waardoor het sterker wordt.

Wat is een WiFi repeater?

Wat is een WiFi repeater?

Een WiFi repeater is een apparaat dat de signalen van een bestaande draadloze router of access point versterkt. Dit kan het bereik van het draadloze netwerk aanzienlijk vergroten, waardoor u meer flexibiliteit en betrouwbaarheid krijgt bij het toegang tot internet in huis of op kantoor.

Wat is een access point?

Een access point is een apparaat dat een WiFi-netwerk uitbreidt. Het zendt de draadloze signalen van een router of modem naar een andere locatie, waardoor het bereik van het netwerk wordt vergroot. Access points worden vaak gebruikt in grotere huizen of bedrijven met veel draadloze apparaten.

De verschillen tussen range extenders, WiFi repeaters en access points

Als je een beetje thuis bent in de wereld van WiFi, heb je vast wel eens gehoord van range extenders, WiFi repeaters en access points. Maar wat zijn de verschillen tussen deze drie?

Range extenders zijn kleine apparaten die ervoor zorgen dat het WiFi-signaal versterkt wordt. Hierdoor kun je een groter bereik creëren met je WiFi-netwerk. WiFi repeaters werken op dezelfde manier, maar hebben vaak ook nog een ethernetpoort waarmee je andere apparaten aan het netwerk kunt koppelen. Access points zijn grotere apparaten die vaak gebruikt worden in bedrijven of instellingen. Dit type apparaat kan veel meer verbindingen aan dan een range extender of WiFi repeater.

Conclusie

Conclusie

Als je problemen hebt met je WiFi-verbinding, is een range extender een uitstekende oplossing. Een WiFi repeater werkt op dezelfde manier, maar versterkt het signaal in plaats van het te verlengen. Als je een snellere en betere verbinding nodig hebt, is een access point de beste optie.

Mangroove.nl
Logo