Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

PVC vloer kopen online

PVC vloer kopen online

PVC vloeren zijn een veelgebruikt materiaal voor vloeren die in huizen en bedrijven worden gebruikt. Deze vloer is duurzaam, sterk en makkelijk schoon te maken. Als je op zoek bent naar een nieuwe PVC vloer, maak je dan klaar om online te winkelen! In deze artikel lees je meer over waarom het slim is om PVC-vloeren online te kopen en waar je op moet letten bij het maken van je keuze.
PVC-vloeren zijn een populaire keuze omdat ze sterk, duurzaam en makkelijk schoon te maken zijn. Bovendien kun je er een breed scala aan designs mee creëren. Het kopen van PVC-vloeren online biedt veel voordelen ten opzichte van het winkelen in fysieke winkels. Je hebt toegang tot een breder assortiment producten, je kunt de prijzen vergelijken en je hoeft niet naar buiten te gaan om je vloer te zoeken.

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn kunststofvloeren die bestaan uit meerdere lagen. De bovenste laag is een beschermende laag die de vloer beschermt tegen krassen, vuil en water. De onderste laag is een stevige laag die ervoor zorgt dat de vloer sterk en duurzaam is. PVC vloeren zijn erg populair omdat ze makkelijk te onderhouden zijn en lange tijd meegaan. PVC vloeren kunnen online worden gekocht in verschillende kleuren en dessins.
De voordelen van een PVC vloer zijn onder andere dat het relatief goedkoop is, makkelijk te onderhouden en erg duurzaam is. Daarnaast zijn de afwasbare kunststofvloeren gemakkelijk schoon te houden met een vochtige doek en vegen. 

De verschillende types van PVC vloeren

PVC vloeren zijn er in vele verschillende soorten en maten. Welke PVC vloer je kiest, is afhankelijk van de ruimte waarin je hem wilt leggen en het gebruik dat je ervan gaat maken. PVC vloeren zijn onderhoudsarm, sterk en slijtvast. Daarnaast zijn ze waterbestendig, makkelijk te reinigen en comfortabel om op te lopen. Hieronder vind je de verschillende types PVC vloeren met een korte toelichting:

– Klik vinyl: dit type is erg eenvoudig te leggen, omdat je de planken alleen maar hoeft vast te klikken aan elkaar. Het voordeel van klik vinyl is dat het geluid dempend werkt en dat het niet krast of knarst als je erop loopt.

– PVC laminaat: dit type PVC laminaat bestaat uit losse planken die je in elkaar klikt. Dit type is waterdicht, slijtvast en bestand tegen vocht. Omdat de planken meestal groter zijn dan bij andere types, kan je een mooi effekt creëren met verschillende patronen.

– Kunststof tegels: dit type PVC vloer bestaat uit losse tegels die je vastklikt aan elkaar. Deze tegels zijn vaak wat dikker dan andere types PVC vloeren en daardoor ook wat stabieler. Het voordeel van kunststof tegels is dat ze makkelijk schoon te maken zijn en dat ze erg stevig en duurzaam zijn.

De voordelen van een PVC vloer

PVC vloeren zijn steeds populairder aan het worden. Dit komt doordat ze makkelijk te onderhouden zijn en bovendien ook nog eens heel hygiënisch. PVC vloeren zijn dan ook ideaal voor mensen die last hebben van allergieën. Daarnaast zijn PVC vloeren ook nog eens heel duurzaam en geluiddempend. Kortom, er zitten veel voordelen aan een PVC vloer!

Welke soorten PVC vloeren zijn er verkrijgbaar?

PVC vloeren zijn er in vele verschillende soorten. Daarom is het belangrijk om je te informeren over de verschillende types voordat je een aankoop doet. PVC vloeren kunnen worden onderverdeeld in twee hoofd categorieën, namelijk “klik pvc” en “stroken pvc”. Klik pvc vloeren zijn gemakkelijk te installeren en daarom een populaire keuze onder consumenten. Stroken pvc vloeren zijn meestal wat duurder, maar ook makkelijker te onderhouden en langer meegaand dan klik pvc vloeren.

Hoe onderhoud ik mijn PVC vloer het beste?

PVC vloeren zijn onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te reinigen. Toch is het belangrijk om de vloer op de juiste manier te onderhouden, zodat hij lang meegaat. Hieronder vind je tips over hoe je jouw PVC vloer het beste kunt onderhouden.

Zoals je waarschijnlijk al weet, is een PVC vloer waterbestendig. Dit maakt het gemakkelijk om schoon te maken en eventuele vlekken verwijderen. Toch moet je er wel rekening mee houden dat er in sommige gevallen speciale cleaners nodig zijn om de vloer optimaal schoon te kunnen maken. Als je niet weet welke cleaner geschikt is voor jouw type vloer, raadpleeg dan een expert of neem contact op met de leverancier van jouw PVC vloer.

Om dagelijks stof en vuil van de vloer te verwijderen, kun je het beste een microvezeldoek gebruiken of een zachte stofzuiger. Gebruik geen schurende middelen of harde borstels, omdat dit het oppervlak kan beschadigen.

Het is aan te raden om je vloer regelmatig te reinigen met een speciale PVC-vloerreiniger. Je kunt deze reiniger in de meeste bouwmarkten en online winkels krijgen. Als je de vloer echt grondig wilt reinigen, kan je ook overwegen om hem elk jaar te waxen. Wax voorkomt dat er lijm of andere kleverige materialen op het PVC blijven plakken en verlengt daardoor ook de levensduur van je vloer.

Tot slot is het belangrijk om altijd zorgvuldig met zware objecten of meubels op de vloer om te gaan, omdat dit schade kan veroorzaken aan het oppervlak. Als je een meubel wilt verplaatsen, doe dit dan altijd met behulp van schuifdoeken of andere gladde materialen.

Conclusie

PVC vloeren zijn een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, lichtgewicht en kunnen in veel verschillende soorten en kleuren worden verkregen. Wanneer je ervoor kiest om je PVC vloer online te kopen, is het belangrijk om te weten welke soort vloer het beste bij jouw huis en situatie past. In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je tijd en moeite kunt besparen bij het uitzoeken van de juiste PVC vloer.

Mangroove.nl
Logo