Bodem onder het landschap

43.50

Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Webwinkel

bol.com: Dutch books

Uw recensie toevoegen

Waarom komen de lekkerste kersen uit de Betuwe? Wie zijn de geesten uit Oegstgeest? En wat zijn Achterhoekse klapperstenen? De nieuwe uitgave Bodem onder het landschap geeft antwoord op deze vragen, en méér! Het boek is een prachtig naslagwerk boordevol leuke weetjes, waarmee iedere liefhebber van natuur en boerenland zijn hart kan ophalen. Bodem onder het landschap is nu verkrijgbaar. Auteur is bodemonderzoeker Jan Bokhorst van het Louis Bolk Instituut en het voorwoord is van Herman Wijffels, voorzitter van Natuurmonumenten.
Sporen uit lang vervlogen tijden zijn nog altijd zichtbaar in het Nederlandse landschap. Zo liggen bij Urk stenen die met het ijs uit Scandinavië werden aangevoerd. Gletsjers stuwden delen van Nederland op tot stuwwallen, zoals de Utrechtse Heuvelrug. Maar is er ook een onzichtbaar element dat ons landschap in sterke mate bepaalt? Jazeker, de bodem!
Een duik in de bodem geeft een inspirerende kijk op het landschap
Bodem onder het landschap voert u mee langs de prachtige landschappen die Nederland rijk is. Het boek verklaart de grote verscheidenheid in natuur en landbouwgebruik aan de hand van de bodem. Verschillen worden geïllustreerd door kleurrijke foto s en sprekende voorbeelden. Waarom komen de lekkerste kersen uit de Betuwe? Wat verklaart de aanwezigheid van ijzerfabrieken langs de IJssel? Waar vindt u de meeste zangvogels? Wie zijn de geesten uit Oegstgeest en Uitgeest? En wat zijn Achterhoekse klapperstenen? Daarnaast vertelt Bodem onder het landschap hoe Nederland eruit zou zien als de natuur haar gang zou gaan. Met de handige bodemkaart en provinciewijzer voorin het boek kunt u het landschap bij u in de buurt eenvoudig zelf verklaren. Bodem onder het Landschap is een prachtig naslagwerk, waarmee iedere liefhebber van natuur en boerenland de variatie van het Nederlandse landschap kan doorgronden. Ook is dit boek een mooie aanvulling op de kennis van hen die beroepsmatig bij natuur en landbouw betrokken zijn.

Bodem onder het landschap
Bodem onder het landschap

43.50

Mangroove.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0