Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Ontwikkelingspsychologie

49.95

Taal

Nederlands

Bindwijze

Paperback

Oorspronkelijke releasedatum

24 november 2020

Aantal paginas

368

Illustraties

Met illustraties

Hoofdauteur

Liesbeth van Beemen

Tweede Auteur

Marieke Beckerman

Hoofdredacteur

Ekelschot, M.

Hoofduitgeverij

Noordhoff

Editie

7

Gewicht

826 g

Product breedte

176 mm

Product hoogte

21 mm

Product lengte

247 mm

Studieboek

Ja

Verpakking breedte

176 mm

Verpakking hoogte

21 mm

Verpakking lengte

247 mm

EAN

9789001754310

Categorieën

Onderwijs & Didactiek Psychologie Kinderpsychologie Boeken

Boek ebook of luisterboek

Boek

Studieboek of algemeen

Studieboeken

Select-bezorgopties

Vandaag Bezorgd, Vandaag Ophalen, Avondbezorging, Zondagbezorging, Gratis verzending

Laatste prijs update: september 22, 2023 5:57 pm Meer informatie
Uw recensie toevoegen

– Uitgebreid overzicht van de biologische, cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren, thematisch behandeld;
– toegankelijke theorie, ondersteund door casuïstiek, trefwoorden in de marges, overzichtelijke schema’s en studievragen;
– aandacht voor ontwikkelingsproblemen als ADHD en autisme.
Ontwikkelingspsychologie biedt studenten een uitgebreid overzicht van de biologische, cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ook de persoonlijkheidsontwikkeling komt aan bod: van het temperament van het jonge kind tot aan de identiteitsvorming van de adolescent. Ieder hoofdstuk behandelt een specifiek onderwerp in de ontwikkelingsfasen van de verschillende leeftijdsgroepen. Ook maakt elk hoofdstuk een uitstapje naar de afwijkende ontwikkeling, zodat ook veel voorkomende ontwikkelingsproblemen als ADHD en autisme aan bod komen.
Aan deze vernieuwde, zevende editie van Ontwikkelingspsychologie is een hoofdstuk toegevoegd over de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Het hoofdstuk behandelt ook de seksuele ontwikkeling van LHBTI-jongeren. Zeer actuele thema’s als seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderdysforie, transseksualiteit en interseksualiteit worden helder uiteengezet. Aan het laatste hoofdstuk is een paragraaf toegevoegd over opvoedingsopgaven. Hierin worden de ontwikkelingsopgaven gekoppeld aan de taken die er liggen voor de ouders/verzorgers om een opvoedingsklimaat te creëren waarin het kind zich optimaal kan ontwikkelen.
Alle toevoegingen aan deze editie zijn tot stand gekomen in overleg en samenwerking met verschillende docenten werkzaam in het hbo, bij opleidingen als Social Work, Pedagogiek en de pabo.
Ontwikkelingspsychologie is speciaal geschreven voor opleidingen zoals de pabo, Social Work, Pedagogiek en Orthopedagogiek.
De online omgeving bij dit boek biedt extra ondersteuning voor studenten en docenten zoals toetsvragen met feedback, samenvattingen per hoofdstuk en videofragmenten van kinderen in ontwikkeling.
Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen! Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.
Dit boek is ook beschikbaar als e-book via het platform Bookshelf.
(URL: https://bookshelf.nl/) Zoek het E-ISBN van dit boek » (URL: https://www.noordhoff.nl/hoger-onderwijs/overzicht-e-isbns)
Liesbeth van Beemen was werkzaam als ontwikkelingspsycholoog en als docent aan de opleiding Psychologie van de universiteit Leiden. In 2007 voltooide zij de master neuropsychologie, waarna ze tot haar pensioen werkzaam was als GZ-psycholoog in de zorg.
Marieke Beckerman is gezinspedagoog en was tien jaar lang docent op de universiteit en het hbo, waar ze onder andere het vak ontwikkelingspsychologie gaf. In 2018 promoveerde Beckerman aan de Universiteit van Leiden. Momenteel is zij werkzaam als onderzoeker en docent pedagogiek. In deze functies houdt zij zich met name bezig met haar expertisegebied: de ontwikkeling van het jonge kind.

Ontwikkelingspsychologie
Ontwikkelingspsychologie
Mangroove.nl
Logo