Moya – Matchawan HARU – Matcha Kom – Handgemaakt – Voor bereiding en drinken van Matcha thee

26.95

Materiaal

Keramiek

Kleur

Groen

Inhoud

300 tot 400 ml, 400 tot 500 ml

Aantal artikelen in verpakking

1 stuk(s)

Type kop of mok

Mok

EAN

5904730935616

Categorieën

Koken & Tafelen Servies Kopjes & Mokken Mokken

Aantal stuks

1

Laatste prijs update: mei 26, 2023 4:07 pm Meer informatie
SKU: 9300000026382991 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Traditioneel keramische theekom voor het bereiden en drinken van matcha-thee.

CAPACITEIT: 400 ml,
HOOGTE: 7,5 – 8,5 cm,
DIAMETER: 10,5 – 11,5 cm.
Met de hand gemaakt op ambachtelijke wijze door een pottenbakker, kan daardoor iets afwijken van het model op de foto.
LAND VAN HERKOMST: Polen

De kom is vaatwasmachinebestendig.

KERAMISCHE THEEKOM – HARU

Handgemaakt op een pottenbakkersschijf, het is gemaakt van grijze klei met een delicate toevoeging van vuurklei en glazuur, in een eeuwenoude Japanse traditie. Het werd in een beperkte serie gemaakt voor MOYA door de Kraków keramiekstudio KOOE, wiens producten worden gekenmerkt door prachtige vormen en uitzonderlijke sterkte, bereikt door te bakken bij hoge temperaturen. Elke matchawan uit deze serie is uniek met de hand gemaakt, dus het uiterlijk en de grootte kunnen enigszins afwijken van die op de foto.

Matchawan is een traditioneel vat dat wordt gebruikt bij de Japanse theeceremonie. Het is ook verreweg het handigste vat om matcha te drinken, die het beste kan worden opgeschuimd met een bamboe klopper (een chasen genoemd). Dankzij de verticale wanden van de theekom en de brede bodem kun je de matcha gemakkelijk en comfortabel in het water “wervelen” en krijg je snel een laag schuim op het oppervlak. Houd er rekening mee dat de temperatuur van het water waarin Matcha wordt bereid niet hoger mag zijn dan 80°C.

De traditionele methode voor het bereiden van matcha-thee komt van de Japanse theeceremonie. Je hebt een Matchawan theekom, een Matcha klopper Chasen en een Matcha lepel Chashaku van bamboe nodig. Doe twee bamboe theelepels matcha (1,5 g) in de matchawan theekom, giet er 100 ml heet water (80 °C) bij zodat de bodem van de kom helemaal onder water staat. Roer vervolgens krachtig met de Chasen, maak M-vormige bewegingen, tot er een lichtgroen, dik schuim op het oppervlak ontstaat. Dit proces duurt niet langer dan 30 seconden. Voeg vervolgens meer water toe, afhankelijk van hoe sterk je je thee wilt hebben.

Moya – Matchawan HARU – Matcha Kom – Handgemaakt – Voor bereiding en drinken van Matcha thee
Moya – Matchawan HARU – Matcha Kom – Handgemaakt – Voor bereiding en drinken van Matcha thee
Mangroove.nl
Logo