Motor Toertochten 6.

18.75

Taal

Nederlands

Bindwijze

Hardcover

Oorspronkelijke releasedatum

29 maart 2003

Aantal paginas

176

Illustraties

Nee

Hoofdauteur

Tom Boudewijns

Hoofduitgeverij

Uitgeverij De Alk

Editie

1

Gewicht

220 g

Product breedte

120 mm

Product lengte

200 mm

Studieboek

Nee

Verpakking breedte

120 mm

Verpakking hoogte

10 mm

Verpakking lengte

200 mm

EAN

9789060132487

Categorieën

Vrije tijd & Hobby Reizen Voertuigen Motoren Boeken

Boek ebook of luisterboek

Boek

Select-bezorgopties

Gratis verzending

Studieboek of algemeen

Algemene boeken

Laatste prijs update: juni 3, 2023 2:27 am Meer informatie
Categorie:
Uw recensie toevoegen

Motor Toertochten 6 is het zesde boek uit onze toertochten-reeks.
In dit nieuwe boek lopen de tochten rond. Dit betekent, dat u in principe op elk gewenst punt van de routewijzer de uitgekozen tocht kunt beginnen.
De 10 motortoertochten in deze gids voeren u over niet minder dan 1.800 kilometer toerplezier. Niet alleen de dijkwegen komen in beeld, maar ook stille wegen langs kleine beekjes, riviertjes en hoger gelegen bosgebieden. Alle tochten hebben een lengte tussen de 170 en 220 km. De routewijzers zullen u, mede door vermelding van afstanden en afslagen, zonder moeite door een wondere wereld van Nederland en het grensgebied van België en Duitsland leiden.
De tochten zijn de volgende:
1. Meierij (172 km) De Meierij ‘Van nature bruisend’, het land van bos en water. Het leven is goed in het Brabantse Land. Dat is te merken aan de gezellige dorpskernen met veel terrassen. De puntige kerktorens zijn de blikvangers en vele oude gerestaureerde panden nodigen u uit voor een langer verblijf. Uniek zijn de heidevelden en vennen, de klompenindustrie en de brede Maasuiterwaarden. U gaat draaien rond 42 waterbakken en een hele grote zandbak, dat kan alleen maar in de Meierij.
2. Heuvelrug (210 km ) De Utrechtse Heuvelrug is een afwisseling van statige huizen en kastelen, een gebied, dat de motorrijder nooit verveelt. Gezellige restaurantjes aan het water bieden u een smakelijk menu aan. Oude dorpen met rijke historie en fruitboomgaarden worden doorsneden, terwijl uitgestrekte bosgebieden veel paleizen herbergen en de watersport hoogtij viert. Een dag om nooit meer te vergeten.
3. Noord-Limburg / Duitsland (177 km) Venlo het “Stedje Van Plezeer”, gelegen in een overgangsgebied tegen de grens van Duitsland, is uw beginpunt. Natuurgebieden, kapellen, uitgestrekte heidevelden, snel stromende riviertjes, bosgebieden, afgesloten wegen en misschien wel een wonder. Dat alles staat u met deze tocht te wachten. De mengeling van Nederlands / Duits / Limburgs, geeft de tocht een internationaal tintje. Verder even goedkoop tanken, horen zien en zwijgen en uitrusten in de Peel, waar het goed aardbeien eten is.
4. Groene Hart (205 km) Het Groene Hart bezit niet alleen veel riviertjes, die soms nog geen twee hengels breed zijn, maar ook een flora hebben, waar iedereen graag van geniet. Dat geldt ook voor de mooie ophaalbrugjes en de fijne smalle, slingerende wegen. Verder liggen er vele gezellige oude dorpen en niet op de laatste plaats heel veel plassen. Het weidse vergezicht met de steeds vaker opvliegende reigers en ronddraaiende molens is symbolisch voor dit gedeelte van Holland. Stop onderweg bij een rustig plekje en geniet van het uitzicht, de kwakende kikkers en ronddobberende eenden.
5. Zuid-Beveland / Schouwen-Duiveland (209 km) Wie kent ze niet, de Zeeuwse vrouw in haar traditionele klederdracht. De gesteven muts, smal oorijzer met rechthoekige gouden plaatjes en bloedkoralen collier. Op de markt in Goes komt u ze nog tegen, in “De Zak van Zuid Beveland” waarschijnlijk niet. Wel liggen daar oude dorpen, kronkelige dijken, heggengebieden, een stoomafblazende trein en veel vers fruit. In Middelburg ligt een prachtig centrum te pronken en op het Veerse Meer liggen vele toeristen te dobberen. In Bruinisse liggen mossels langs de dijk en in Zierikzee vele terrassen met toffe visrestaurantjes te wachten.
6. Rijk van Nijmegen / Ooypolder (179 km) In de omgeving van het Bijbels museum rijden roettuffende bussen rond. Zeven heuvelen op een hoop bij het kleinste dorp van Nederland. Leuth beleven in het mooie polderland, waar stroomruggen bloot gelegd worden. Viaductenpuzzels oplossen in het groen en een gouden ham eten aan het water. Draaien tussen springruiters en een stralend middelpunt op een pleintje. Dit is zomaar een greep uit de vele bijzonderheden, die deze tocht in zich heeft, beleef hem.
7. Twente (203 km) U gaat Drenthe bekijken, zoals u de provincie nog niet kent. U toert langs dromerige watermolens, komt op allerlei nostalgische plekjes en belandt tussen houtwallen. U bezoekt kastelen en natuurlijk worden de bergen ook niet vergeten. Een ‘Kunststadje’ doorkruisen, langs een Arboretum rijden en onderweg een kaarsje opsteken behoort tot de mogelijkheden. U ziet uit een oud bakhuis een eeuwenoude eik tot grote hoogte groeien en in een natuurreservaat bronwater naar de oppervlakte borrelen. De grafheuvels laat u natuurlijk liggen en de jeneverbesstruiken en korhoen laat u met rust. Ook dit is Drenthe.
8. Zuid-Limburg / Eifel (216 km) Waar eens het zwarte goud gedolven werd, ontstaat langzaam een nieuwe wereld, u gaat hem bekijken. Via het Staatsforst Hürtgenwald bereikt u de Eifel, waar scherpe haarspeldbochten u naar de top voeren en vervolgens in diepe dalen laten zakken. Vanaf grote hoogte kijkt u neer op Vicht, Rollesbroich, Dedenborn, Hammer en de Urftstausee ligt als een schilderij aan de horizon. Via het oude staatje Moresnet toert u door de Oost Kantons op de Limburgse heuvels af, waar holle Limburgse bergweggetjes en snelstromende beken u langs de Brunssummerheide naar het einde vergezellen.
9. West-Brabant (193 km) Bossen en groen zijn de eerste ingrediënten van de tocht. Afgegraven veenlagen en bergen volgen, waarna u het open polderland onder de wielen kunt verwachten. Boomkwekerijen en aardbeienvelden doorkruist u en natuurlijk kunt u een ‘sipske’ meenemen. Oude vliegtuigen, kastelen, molens, roomse gebouwen en oude spelletjes, alles zit erin. Een dood visje happen en vervolgens een nostalgisch overtochtje met het voetveer, waarna u de hotelkamer of camping gaat opzoeken.
10. Luik / Ardennen (202 km) Even lekker leven in Maastricht, alle bezienswaardigheden bekijken en dan in de Sint Pietersberg opzoek naar een mosasaurus. U toert door de bekoorlijkste plekjes van de Jekervallei op Liège Et Basse-Meuse af en zakt tot in de oude vestingstad Dolhem. Na Fléron volgt het echte Ardennenwerk. U berijdt smalle fel klimmende wegen met gigantische uitzichten, bekijkt bedevaartplaatsen en toert door de Hoge Venen, de toendra van België. Via het Hertogenwald gaat u genieten van vergezichten over Voer, Berwijn en Gulp, waarna Voeren uw cirkel rond maakt.

Motor Toertochten 6.
Motor Toertochten 6.
Mangroove.nl
Logo