Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Moet je een Samsung Galaxy of Apple iPhone kopen?

Moet je een Samsung Galaxy of Apple iPhone kopen?

Of u nu overweegt om een Samsung Galaxy of Apple iPhone te kopen, u moet weten dat er veel verschillen zijn tussen de twee. Deze verschillen zijn te vinden in het besturingssysteem, de functies en zelfs de levensduur van elk apparaat.

Feature verschillen

Of u nu op zoek bent naar de nieuwste Samsung Galaxy of Apple iPhone, deze apparaten hebben enkele van de beste specificaties in de branche. Hoewel deze telefoons misschien niet de mooiste ontwerpen hebben, bieden ze een geweldige gebruikerservaring. Ze zijn ook goed gemaakt en hebben verschillende opslagopties.

Met de iPhone krijg je een krachtige processor en lange software -ondersteuning. Samsung biedt vier jaar software -updates en een extra jaar van beveiligingsondersteuning. Met een iPhone kunt u vijf jaar softwareondersteuning verwachten.

Hoewel beide merken indrukwekkende software hebben, is het de moeite waard om naar hun camera’s te kijken. Samsung heeft de afgelopen jaren de pakket voor de portretmodus geleid. Deze functie is nu verfijnd en werkt in 4K -video.

Hoewel de Galaxy S22 een ongeëvenaarde 10x zoomcamera biedt, is het niet zo goed in stabilisatie als de iPhone. Het mist een telelens. Bovendien heeft de Galaxy S22 een adaptieve verversingssnelheid die tot 120Hz schaalt bij het scrollen. Wanneer je echter naar een statisch beeld staart, daalt de verversingssnelheid tot 48Hz.

De iPhone is een beetje slanker en lichter. Het heeft ook een betere processor en 4 GB RAM. Het draait iOS, wat betekent dat het stabieler en veilig is dan Android.

De Apple iPhone is een beetje veiliger dan Android omdat hij veilige 3D -gezichtsherkenning gebruikt. Het heeft ook een microSD -kaartsleuf, zodat u extra opslag aan uw telefoon kunt toevoegen.

De Samsung Galaxy S22 heeft een helderder scherm en verbeterde camera’s. Het heeft ook een punch-gat-uitsparing in het bovenste midden van het paneel. Het is beschikbaar in de VS en Europa. In de VS lanceert het met Android 12. Voor degenen die de nieuwste Android -functies willen, ontvangt de Galaxy S22 een software -update naar versie 13 via de UI 5 -update.

Verschillen van het besturingssysteem

Het kiezen van welk merk je moet kopen, kan ontmoedigend zijn, vooral als je twee sterke kanshebbers hebt op de afdeling besturingssystemen. Maar er zijn een paar belangrijke dingen om te overwegen voordat u uw beslissing neemt.

Samsungs Galaxy S -serie draait op Android, terwijl Appels iPhones zijn eigen besturingssysteem gebruiken, iOS. Hoewel beide bedrijven sterke besturingssystemen hebben, zijn er verschillen in ontwerp en functionaliteit. De verschillen zitten grotendeels in de hardware, maar ze zijn ook heel erg over persoonlijke voorkeur.

Een van de grootste verschillen tussen de besturingssystemen is dat iOS een eigen systeem is, terwijl Android open-source is. Dit betekent dat u apps en thema’s uit andere bronnen buiten de Play Store kunt downloaden. In sommige gevallen betekent dit zelfs dat u de gebruikersinterface van uw Android -apparaat kunt aanpassen.

De Galaxy S9 heeft een opmerkelijk grote weergave en scherpe afbeeldingen. De lucht is echter een beetje overbelicht en de wolken zijn niet zo gedetailleerd als ze kunnen zijn. Het is vermeldenswaard dat de iPhone XS een iets kleiner scherm heeft, waardoor het verschil minder duidelijk is.

Een ander ding om te overwegen is de levensduur van de batterij. De batterij in de iPhone 7 duurt ongeveer anderhalf uur om op te laden, terwijl de Samsung Galaxy S7S iets meer dan een uur duurt. Wat de levensduur betreft, duren de iPhones -batterijen tot vijf jaar, terwijl de Samsungs naar schatting maximaal zes duren.

Als u een paar dollar wilt besparen, kunt u met het goedkopere Samsung -model gaan. U kunt ook de voorkeur geven aan het ontwerp van de vlaggenschepen van Samsung. Ze hebben een UI -huid die hen een meer verfijnde look geeft.

De Samsung S7 en S7 Edge hebben ook een dual-edge display, wat een goede manier is om te gaan. De S7 heeft een micro SD -slot, terwijl de iPhone 7 niet.

Batterijduur

Of u nu een iPhone of een Android bezit, de levensduur van de batterij is een van de meest gestelde vragen bij smartphonegebruikers. Het antwoord hangt af van een paar verschillende factoren. Je telefoons verouderen, je gebruiksgewoonten en de capaciteit ervan spelen allemaal een rol.

De levensduur van de batterij op Apple iPhones is bekend dat het langer meegaat dan smartphones die op Android draaien. Het grootste verschil tussen de twee mobiele besturingssystemen is de hoeveelheid stroom die ze kunnen leveren. iOS heeft meer functies om de levensduur van de batterij te behouden. Het biedt ook meer aanpassing. Het ondersteunt ook sneller en betrouwbaarder opladen.

Apples iPhone 13 Pro Max overtroffen Samsungs Galaxy S21 met een volledige 2,5 uur. Dit is indrukwekkend gezien het feit dat de Galaxy S21 een 5000 mAh -batterij heeft, terwijl de iPhone 13 Pro Max een 4352 mAh -batterij heeft.

De Galaxy S22 Ultra heeft een grotere batterij dan de 13 Pro Max, met een 5.000 mAh. Dit maakt het mogelijk dat de telefoon 40 uur van gesprekstijd en 20 uur video -afspelen meegaat. De telefoon beschikt ook over 45 watt super snel opladen.

Naast de batterijgrootte is de andere belangrijke factor die de levensduur van de batterij beïnvloedt, de temperatuur. Bij temperaturen over 22 graden Celsius degraderen de lithiumbatterijen af, wat de levensduur van de batterij zal verminderen. Om dit te voorkomen, moet de telefoon in een kamer worden bewaard met temperaturen tussen 16 en 22 graden Celsius.

De iPhone XS en iPhone XS max hebben beide batterijcapaciteiten van 11 uur en 30 minuten. Dit zijn geweldige opties, maar het zijn niet de enige telefoons die deze hoeveelheid kosten kunnen leveren. U kunt in 15 minuten een halve dag aan batterijduur krijgen met behulp van een snellaadmethode.

Of u nu op zoek bent naar een smartwatch voor Samsung Galaxy of Apple iPhone, er zijn tal van opties. Elk apparaat biedt een hoogwaardig ontwerp en een verscheidenheid aan functies. U kunt uw gezondheid volgen, meldingen ontvangen en teksten volgen. U kunt ook een verbonden smartwatch gebruiken om uw zuurstofniveaus van bloed te meten en om uw stappen te volgen.

Apple Watch en Galaxy Watch hebben beide geweldige functies voor het volgen van fitness. Beide horloges kunnen uw hartslag meten en feedback geven over uw slaap. Ze kunnen ook worden gebruikt om de temperatuur van uw Bodys te meten en om uw ECG of elektrocardiogram te volgen. U kunt het uiterlijk van het horloge aanpassen door verschillende horloge -gezichten te kiezen. U kunt ook bepaalde apps blokkeren voor het verzenden van meldingen.

Voor uw gezondheid meet de Galaxy Watch 5 uw bloedzuurstof, huidtemperatuur en hartslag. Het gebruikt ook een bioactieve sensor om de hartslag te meten tijdens het sporten. Het bevat ook een versnellingsmeter, een barometer en een temperatuursensor. Het horloge zal ook uw staptelling meten en uw slaap volgen. U kunt ook de horloge -look aanpassen door verschillende lettertypen en cijfers te kiezen.

U kunt ook kiezen tussen een roestvrij staal- of titaniummodel. Je kunt zelfs een mobiele versie krijgen als je dat liever hebt. Ongeacht welke optie u kiest, ontvangt u een gratis draadloos oplaadduo wanneer u vooraf bestelt. U kunt ook Samsungs $ 50 krediet gebruiken om accessoires te kopen.

Samsung Wearable Platform, één UI -horloge, heeft verbeterde bruikbaarheid en prestaties, maar het is niet zo goed als de Apple Watch. De Apple Watch is veel aanpasbaarder. Het kan uw slaapschema en fitnessdoelen volgen en u kunt zelfs specifieke apps blokkeren voor het verzenden van u meldingen.

Tabletten

Het kiezen van een tablet kan een ontmoedigende taak zijn. Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden, waaronder prijs, schermgrootte en prestaties.

Apples iPad en Samsung Galaxy Tab zijn beide populaire keuzes voor tabletgebruikers. De twee hebben verschillende voordelen en nadelen, dus kies de beste optie voor uw behoeften.

Het iPads IPS -display heeft een hogere resolutie dan het Galaxy -tabblad. Het heeft ook een betere camera. De iPad is ook compatibel met Microsoft Exchange -servers. Met deze functie kunnen iPad -gebruikers synchroniseren met hun MacBook -computers.

Aan de andere kant laten Android -systemen meer aanpassing toe. Hoewel dit de gebruiker meer opties geeft, kan het ook leiden tot verwarring en niet -intuïtieve ontwerpbeslissingen.

Voor degenen die een high-end tablet willen, is het tabblad Samsung Galaxy een goede keuze. Het scherm is groter en de processors zijn sterker. Het tabblad heeft ook een stylus en ingebouwde telefoonfunctionaliteit.

Mangroove.nl
Logo