Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

15.00

Taal

Nederlands

Bindwijze

Paperback

Druk

1

Verschijningsdatum

september 2021

Afmetingen

21,1 x 13,6 x 3,6 cm

Aantal paginas

464 pagina's

Illustraties

Met illustraties

Auteurs

Michelle Obama Michelle Obama

Uitgever

Hollands Diep

Vertaald door

Rob de Ridder Rob de Ridder

EAN

9789048854363

Gewicht

519 g

Studieboek

Nee

Verpakking breedte

136 mm

Verpakking hoogte

36 mm

Verpakking lengte

211 mm

Categorieën

Mens & Maatschappij Literatuur & Romans Biografieën & Waargebeurd Media & Entertainment Politiek Politieke structuur Politieke leiders & Leiderschap Politiek Boeken

Boek ebook of luisterboek

Boek

Studieboek of algemeen

Algemene boeken

Laatste prijs update: december 6, 2023 11:26 pm Meer informatie
Uw recensie toevoegen

Intieme, indrukwekkende en inspirerende memoires van de voormalige first lady van de Verenigde Staten

Toen Michelle Robinson klein was, was haar wereld de South Side van Chicago, waar zij en haar broer Craig in het appartement van hun ouders op de eerste verdieping een slaapkamer deelden en waar ze in het park tikkertje speelden en waar haar ouders, Fraser en Marian Robinson, haar opvoedden tot een oprechte en zelfverzekerde jonge vrouw. Maar het leven bracht haar al gauw naar heel andere werelden, onder andere de collegezalen van Princeton, waar ze voor het eerst voelde wat het betekende om de enige zwarte vrouw in de zaal te zijn, tot de glazen kantoortoren waar ze als topbedrijfsjurist werkte – en waar op een zomermorgen een rechtenstudent genaamd Barack Obama voor haar bureau verscheen en haar zorgvuldig geplande leven in de war schopte.

In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin enerzijds, en de snel verlopende politieke carrière van haar man anderzijds. Ze maakt ons deelgenoot van hun gesprekken over of hij zich kandidaat moet stellen voor het presidentschap en als het zover is, over haar rol als populaire, maar vaak bekritiseerde persoon in zijn campagne. Ze vertelt alles met charme, humor en ongebruikelijke openhartigheid en geeft een levendig verslag van binnenuit over zowel de historische lancering van haar familie in de wereldwijde spotlights als hun leven in het Witte Huis in die acht gedenkwaardige jaren, waarin zij haar land leert kennen en het land haar.

Mijn verhaal voert ons door de bescheiden keukens in Iowa en de balzaal van Buckingham Palace, door momenten van verbijsterende droefenis en verbazingwekkende veerkracht. Het voert ons tot diep in de ziel van die unieke, baanbrekende persoonlijkheid die ernaar streeft oprecht te blijven en haar persoonlijke kracht en stem in dienst te stellen van hogere idealen. Door haar verhaal eerlijk en moedig te vertellen daagt ze ons allemaal uit: wie zijn wij en wat willen we worden?

Mangroove.nl
Logo