Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Hoe kan ik een wasmachine reinigen?

Wasmachines zijn een van die huishoudelijke apparaten die we dagelijks gebruiken, maar waar we niet altijd bij stil staan hoe ze werken of hoe we ze het beste kunnen onderhouden. In dit artikel leer je hoe je een wasmachine optimaal kunt reinigen, zodat je er jarenlang plezier van kunt blijven hebben!

Hoe kan ik een wasmachine reinigen met azijn?

Azijn is een natuurlijke antibacteriële en ontstoppende middel. Het is dus ideaal om je wasmachine mee te reinigen. Azijn kan echter wel schadelijk zijn voor je wasmachine, dus gebruik het met mate.

Om je wasmachine te reinigen met azijn, doe je het volgende:

– Vul de wasmachine met koud water tot ongeveer de helft.
– Voeg 500ml azijn toe aan het water.
– Laat de wasmachine een cyclus draaien.
– Spoel daarna de wasmachine goed uit met koud water.

Hoe kan ik een wasmachine reinigen met soda?

Soda is een natuurlijk schoonmaakmiddel en is daarom ideaal om je wasmachine mee te reinigen. Voordat je soda gaat gebruiken, is het belangrijk om de wasmachine eerst goed te ontdoen van alle restjes wasmiddel en vuil. Gebruik hiervoor een doek of borstel en maak de trommel, deurrand en afvoer opening grondig schoon.

Vul daarna de wasmachine met koud water tot ongeveer de helft. Voeg vervolgens 250 gram soda toe aan het water en laat de machine draaien op het normale programma. Na de wasbeurt spoel je nog even na met vers water zodat er geen residu achterblijft van de soda.

Hoe kan ik een wasmachine reinigen met borax?

Borax is een natuurlijke reiniger die je kunt gebruiken om je wasmachine mee te reinigen. Borax werkt door het verwijderen van vuil en bacteriën uit de wasmachine. Het is belangrijk om je wasmachine regelmatig te reinigen, omdat vuil en bacteriën ervoor kunnen zorgen dat je wasmachine minder goed werkt.

Om je wasmachine mee te reinigen met borax, voeg je eerst een theelepel borax toe aan een emmer met lauwwarm water. Vervolgens giet je de boraxoplossing in de vulopening van je wasmachine. Laat de boraxoplossing ongeveer 30 minuten in de wasmachine staan, zodat het kan werken. Daarna draai je de wasmachine volgens de aanwijzingen in het gebruiksaanwijzing op een normale cyclus met warm water.

Alternatieven voor het reinigen van een wasmachine

Als u geen zin hebt om te wachten totdat uw wasmachine eindelijk weer schoon is, kunt u altijd een aantal andere opties overwegen voor het reinigen van uw machine. Er zijn veel verschillende manieren waarop u dit kunt doen, dus er is vast wel iets dat bij u past.

Gebruik azijn

Azijn is een fantastisch hulpmiddel voor het reinigen van veel verschillende soorten machines. Het is zeer sterk en kan gemakkelijk door uw machine heen komen, waardoor het ideaal is voor het reinigen van wasmachines. Om dit te gebruiken, moet u de azijn in de trommel doen en vervolgens zo lang laten draaien als uw machine kan verwerken. Als je niet weet of je machine hier tegen kan, moet je altijd eerst checked bij de fabrikant.

Hoeveel azijn? Eén liter water en twee kopjes azijn. Plaats alles in de trommel en laat 20 minuten draaien (op 30 graden). Dit helpt tegen kalkaanslag én bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor je wasmachine en zeepresten die aan de binnenzijde van de trommel blijven plakken.

Gebruik kalkverwijderaar

Een andere optie voor het reinigen van uw wasmachine is het gebruik van een kalkverwijderaar. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten, dus er is vast wel eentje die bij u past. Er zijn twee manieren waarop u deze kunt gebruiken: U kunt de verwijderaar direct op de vlekken aanbrengen of u kunt ervoor kiezen om het te mengen met water en een spons te gebruiken om het aan te brengen. Welke methode je ook gebruikt, je moet altijd even nagaan hoeveel je mag toevoegen aan je wasmachine (bijvoorbeeld een liter) en hoe lang je moet laten draaien (bijvoorbeeld 30 minuten). Als je de verkeerde verhoudingen gebruikt, kun je schade toebrengen aan je machine of zelfs de kalk niet volledig verwijderen.

Hoeveel? Eén liter water en twee kopjes citroensap. Doe alles in de trommel en laat 30 minuten draaien (op 30 graden). Werkt perfect tegen kalkaanslag!

Gebruik schoonmaakmiddel

Als u op zoek bent naar een manier om uw wasmachine snel schoon te maken, dan is het gebruik van een schoonmaakmiddel een goede optie. U moet er wel rekening mee houden dat veel van deze middelen erg sterk zijn en daarom niet geschikt zijn voor elk soort machine. Het is daarom belangrijk dat u ervoor zorgt dat u de juiste keuze maakt, anders kunt u schade toebrengen aan uw machine. Er zijn twee manieren waarop u dit kunt doen: U kunt het schoonmaakmiddel direct op de vlekken aanbrengen of u kunt ervoor kiezen om het te mengen met water en een spons te gebruiken om het aan te brengen. Welke methode je ook gebruikt, je moet altijd even nagaan hoeveel je mag toevoegen aan je wasmachine (bijvoorbeeld een liter) en hoe lang je moet laten draaien (bijvoorbeeld 30 minuten). Als je de verkeerde verhoudingen gebruikt, kun je schade toebrengen aan je machine of zelfs de kalk niet volledig verwijderen.

Schoonmaakazijn

Ook azijn werkt perfect als schoonmaakmiddel. Dit is een van de sterkste opties die je hebt en het zal dan ook voorzichtig moeten worden gebruikt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u precies weet wat de aanbevelingen van de fabrikant zijn voordat u begint, anders kunt u schade toebrengen aan uw machine. Als u niet weet wat de aanbevelingen zijn, kunt u altijd contact opnemen met de fabrikant of een reparateur inschakelen.

Hoeveel? Eén liter water en twee kopjes azijn. Doe alles in de trommel en laat 30 minuten draaien (op 30 graden). Werkt perfect tegen kalkaanslag!

Gebruik sterke chemicaliën

Als je echt snel van je problemen af wilt komen, dan is het gebruik van sterke chemicaliën een goede optie. Dit is waarschijnlijk de sterkste optie die je hebt, dus je moet er wel voor zorgen dat je het goed gebruikt. Er zijn twee manieren waarop u dit kunt doen: U kunt de chemicaliën direct op de vlekken aanbrengen of u kunt ervoor kiezen om het te mengen met water en een spons te gebruiken om het aan te brengen. Welke methode je ook gebruikt, je moet altijd even nagaan hoeveel je mag toevoegen aan je wasmachine (bijvoorbeeld een liter) en hoe lang je moet laten draaien (bijvoorbeeld 30 minuten). Als je de verkeerde verhoudingen gebruikt, kun je schade toebrengen aan je machine of zelfs de kalk niet volledig verwijderen.

Mijn advies: alleen gebruiken als het echt niet anders kan! Sterke chemicaliën kunnen schadelijk zijn voor je machine én jezelf. Gebruik dit middel dus met mate.

Gebruik bakpoeder

Een ander hulpmiddel dat u kunt overwegen is het gebruik van bakpoeder. Dit is een veelzijdig product en kan gemakkelijk door uw machine heen komen, waardoor het ideaal is voor het reinigen van wasmachines. Het is niet zo sterk als azijn of schoonmaakmiddel, maar het zal wel enige tijd in beslag nemen voordat de kalk eruit is. Om dit te gebruiken, moet u de bakpoeder in de trommel doen en vervolgens zo lang laten draaien als uw machine kan verwerken. Als je niet weet of je machine hier tegen kan, moet je altijd eerst checked bij de fabrikant.

Hoeveel? Twee kopjes citroensap en twee kopjes bakpoeder in een liter water. Doe alles in de trommel en laat 30 minuten draaien (op 30 graden). Werkt perfect tegen kalkaanslag!

Zoals je ziet, zijn er veel verschillende opties die je kunt overwegen als het gaat om het reinigen van uw wasmachine. Er is vast wel iets dat bij u past, dus neem de tijd om te beslissen wat u wilt gebruiken. Als je nog steeds niet weet wat voor soort hulpmiddel je moet gebruiken of hoeveel ervan, neem dan altijd even contact op met de fabrikant of een reparateur voordat je begint.

Mangroove.nl
Logo