Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

12.99

Taal

Nederlands

Bindwijze

E-book

Oorspronkelijke releasedatum

15 september 2016

Aantal paginas

411

Ebook Formaat

EPUB met digitaal watermerk

Illustraties

Met illustraties

Hoofdauteur

Johan op de Beeck

Hoofduitgeverij

Overamstel Uitgevers

Lees dit ebook op

Android (smartphone en tablet), Kobo e-reader, Desktop (Mac en Windows), iOS (smartphone en tablet), Windows (smartphone en tablet)

Editie

1

Studieboek

Nee

EAN

9789492159571

Categorieën

Mens & Maatschappij Literatuur & Romans Geschiedenis Historische romans Romance Politiek Europa Historisch Politieke structuur Politieke leiders & Leiderschap Periodes Nieuwe tijd (1500-1800) Regio's & Landen Boeken

Boek ebook of luisterboek

Ebook

Beschikbaar in Kobo Plus

Beschikbaar in Kobo Plus

Periode

ca. 1500-1800

Laatste prijs update: december 7, 2023 12:39 am Meer informatie
Uw recensie toevoegen

Langs de ophefmakende weg die Napoleon zich door de geschiedenis gebaand heeft, loopt nog een ander, meer verscholen pad. Daarop bevinden zich de vrouwen die een eindweegs de keizer vergezelden, in de marge van zijn wonderlijke bestaan.

Meest legendarisch is Joséphine de Beauharnais, zijn eerste vrouw en de liefde van zijn leven. Maar

keizerin Joséphine moest wijken voor het politieke huwelijk van Napoleon met Marie-Louise van Oostenrijk, die hem een troonopvolger schonk. Daarnaast kende Napoleon ontelbare minnaressen en verwekte hij verscheidene buitenechtelijke kinderen. Niet zelden hadden zijn seksuele escapades een politiek tintje.

Al deze vrouwen waren op hun manier van uitzonderlijk belang. Zij hebben mee het grote verhaal gemaakt. Zo is de saga van Napoleon er ook een van vorstinnen en maîtresses, van emoties en verlangens. Zaken van het hart. Al was er in zijn hart vaak meer plaats voor grote idealen en politieke doelen. Had Napoleon wel een hart?

In zijn onnavolgbare stijl legt meesterverteller en eminent Napoleon-kenner Johan op de Beeck het buitensporige liefdesleven van de Franse keizer bloot. Dit meeslepende verhaal, doordrenkt met turbulente passie en politieke intriges, werpt een verhelderend beeld op Napoleon, een van de belangrijkste historische figuren.

Het hart van Napoleon
Het hart van Napoleon
Mangroove.nl
Logo