Home cinema

Het kopen van een thuisbioscoopset is een geweldige manier om een speciale touch aan uw woonkamer toe te voegen. Een goede set zal worden geleverd met een projector, een filmscherm en luidsprekers, waardoor het gemakkelijk is om films en televisieprogramma’s te bekijken. Maar voordat je gaat winkelen, zijn er een paar dingen die je moet weten.

Of u nu op zoek bent naar een thuisbioscoopsysteem of gewoon uw favoriete film wilt bekijken, u moet een projector hebben. Dan heb je een scherm nodig en mogelijk sommige luidsprekers.

Er zijn een aantal verschillende projectoren om uit te kiezen. Ze variëren van budgetmodellen voor minder dan 100 euro tot volledige 4K Ultra HD-versies die meer dan duizend euro kosten.

Het kiezen van een projector voor uw thuisbioscoopopstelling is afhankelijk van uw beoogde gebruik en uw kamer. U kunt kiezen tussen tafelprojectie of op plafond gemonteerde installaties. Over het algemeen is een op plafond gemonteerde installatie de meest veilige optie voor langetermijninstallaties.

De belangrijkste factor die de beeldkwaliteit beïnvloedt, is de native resolutie van het bronmateriaal. Meestal betekent een hogere resolutie een helderder beeld.

Selecteer voor de beste resultaten een projector met een beeldverhouding van 16: 9. Dit is de standaard voor moderne projectoren en matches de meeste tv -programma’s en films. Er zijn echter enkele filmliefhebbers die de voorkeur geven aan een bredere 2,4: 1 beeldverhouding.

Sommige projectoren worden geleverd met interne sprekers, maar deze zijn meestal niet goed genoeg voor een thuisbioscoop. Uw beste gok is om uw projector te verbinden met een goed geluidssysteem, zoals een AV -ontvanger.

Een ander belangrijk kenmerk om te overwegen is of uw projector draadloos streaming zal hebben. Sommige projectoren doen dat niet, maar velen kunnen worden ingesteld om video te verzenden via MHL (mobiele high -definition link). Als u van plan bent uw projector aan te sluiten op een draadloze router, moet u ervoor zorgen dat uw draadloze router MHL ondersteunt.

Wanneer u uw projector selecteert, wilt u ook nadenken over wat voor soort scherm u wilt. De meeste projectoren hebben een HDMI -input, maar niet allemaal hebben VGA -ingangen. Als u een Blu-ray-speler moet aansluiten, moet u een model met een VGA-uitvoer krijgen.

Film scherm

Het kiezen van een filmscherm is een belangrijke beslissing. Er zijn veel factoren om te overwegen. Eerst wilt u de perfecte maat vinden. Dan moet je ervoor zorgen dat je een kwaliteitsscherm krijgt. Ten slotte wil je de meest geschikte kleur vinden. U kunt zelfs overwegen om perifere accessoires te installeren om uw thuisbioscoopruimte te voltooien.

Voor het grootste deel heeft u een projector nodig. Dit is de grootste kosten op de afdeling Home Theatre. Het goede nieuws is dat er veel modellen zijn om uit te kiezen, variërend van budgetmodellen van minder dan $ 100 tot volledige 4K Ultra HD -edities die meer dan twee grand kosten. De meeste thuistheaters gebruiken voorste projectie.

De projector is misschien de held van de show, maar een goede set sprekers en een meeslepend surround sound -systeem zal je helpen het meeste uit je entertainmentdollar te halen. Misschien heeft u ook een comfortabele stoel nodig om u te helpen het spektakel te waarderen. Je zult tenslotte veel films kijken.

De beste manier om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw aankoop haalt, is door een beetje onderzoek en testen te doen. Het meest geschikte model is het model dat alle vakjes aanvinkt. Dit omvat een gerenommeerde fabrikant en een goed prijskaartje. De beste manier om dit te doen is om modellen naast elkaar te vergelijken om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke deal krijgt. Je probeert tenslotte de juiste pasvorm te vinden voor jou en je gezin. Hopelijk helpt dit artikel je om het beste filmscherm voor jou en je gezin te kiezen. Het scherm is de afgunst van de buurt. Je kunt de films ook in high definition zien.

LuidSprekers

Het toevoegen van luidsprekers aan uw thuisbioscoopset kan een ongelooflijk meeslepende audio -ervaring bieden. Er zijn echter een paar factoren die u moet overwegen voordat u uw aankoop doet.

Eerst moet u beslissen of u draadloze of bekabelde huisluidsprekers wilt. Als u besluit om met draadloos te gaan, moet u een draadloze adapter kopen. Hiermee kunt u uw luidspreker aan de achterkant van uw thuisbioscoopsysteem verbinden.

Vervolgens moet u uw videoapparatuur aansluiten op uw thuisbioscoopontvanger. Dit kan een tv, Blu-ray-speler of videorecorder omvatten. Het is ook belangrijk om de dvd -recorder op uw ontvanger te verbinden met behulp van HDMI -kabels.

Zodra de verbindingen zijn gemaakt, moet u ervoor zorgen dat de videosignalen naar uw geluidssysteem worden verzonden. U moet op elk kanaal een speciale invoer hebben. De THX THOMEATRE TUNE-UP-app test uw setup en geeft u tips voor het oplossen van problemen.

Een van de belangrijkste sprekers in uw thuisbioscoop is de middelste spreker. Dit is de belangrijkste spreker voor algemene tv -kijk en films. Het ontwerp en de grootte van de luidspreker zullen variëren. U moet hetzelfde merk gebruiken als de andere luidsprekers.

U moet de juiste plaatsing voor uw luidsprekers kiezen. Je kunt ze in de buurt van de bank of erboven plaatsen. Dit kan u helpen de reflecties van verre oppervlakken te elimineren. Als alternatief kunt u ze in de hoek van de kamer plaatsen. Als u dit doet, moet u de linker- en rechtse luidsprekers dichter bij de voorkant van de bank plaatsen.

U hebt een subwoofer nodig als u van plan bent om een thuisbioscoopsysteem toe te voegen. Een subwoofer geeft je rijke bas zonder vervorming. U moet ook overwegen een subwoofer te kopen met een draadloze verbinding.

Alles-in-één systeem

Of u nu op zoek bent naar een surround sound-systeem voor een thuisbioscoop, of u wilt gewoon uw films verbeteren, een alles-in-één thuisbioscoopsysteem kan een geweldige keuze zijn. Het biedt je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, inclusief een versterker, een 5.1-kanaals luidsprekersysteem en een Blu-ray-speler.

De Yamaha YSP-2200 is een alles-in-één thuisbioscoopsysteem dat ideaal is voor 40 tot 46 inch tv’s. Het is gebouwd om slank en lichtgewicht te zijn, slechts 79 mm hoog uit de doos. Het bevat een digitale versterker, een Ethernet LAN en een netto portaal. Het wordt ook geleverd met een paar draadloze omgeving.

De Sony BCS-424 is een ander alles-in-één thuisbioscoopsysteem dat goed geluid levert, evenals beeldkwaliteit. Het is niet zo uitgerust met Smart TV -functies als een deel van de concurrentie, maar het is nog steeds een solide keuze.

LGS HLX56S is een alles-in-één thuisbioscoopeenheid die eruit ziet als een soundbar. Het is compact en gemakkelijk te gebruiken, en het is de moeite waard om een flatscreen in je hol te upgraden naar. Het is goed gemaakt en omvat een mediastreamer en bedraad iPod-dock. Het is veel versterking voor het geld en het is compatibel met al je favoriete bronnen. Het is ook gemakkelijk in te stellen, inclusief Bluetooth.

De Samsung UE40NU-A1VR is een andere alles-in-één thuisbioscoopeenheid die veel te bieden heeft. Het is gebouwd om 40 tot 46 inch tv’s te ondersteunen, heeft een uitstekende beeldkwaliteit en het is redelijk geprijsd. Het heeft echter enkele fouten, waaronder een gebrek aan schaduwdetail en randscherpen. Het menu voor beeldinstellingen bevat drie voorinstellingen voor ruisreductie.

Kosten

Het hebben van een thuisbioscoop kan een geweldige manier zijn om te entertainen. Het kan ook een luxe toevoeging aan uw huis zijn. Er zijn echter verschillende overwegingen om rekening mee te houden voordat u een set koopt.

Een 5.1 -kanaals thuisbioscoopsysteem omvat vijf sprekers en één subwoofer. Het basismodel is een 5.1 -kanaalssysteem, maar u kunt upgraden naar een 6.1 surround sound -setup, die duurder is.

Voor een basistheaterprojector kunt u verwachten tussen de  200 en  300 euro te betalen. U kunt ook een set luidsprekers kopen voor  200 euro.

U kunt een themakamer met een thema maken. Een wonder, Avengers of Star Wars Room zou bijvoorbeeld een geweldige keuze zijn. Als alternatief kunt u voor een minimaal ontwerp gaan. Je kunt zelfs gaan voor Art Deco of een Russisch paleis.

Mangroove.nl
Logo