Eindevaluatie Wet herziening kinderbeschermingsmaatregelen

68.50

Taal

Nederlands

Bindwijze

Paperback

Oorspronkelijke releasedatum

03 oktober 2022

Aantal paginas

388

Illustraties

Met illustraties

Hoofdauteur

M.R. Bruning

Tweede Auteur

K.A.M. van der Zon

Hoofduitgeverij

Boom juridisch

Editie

1

Gewicht

704 g

Product breedte

165 mm

Product hoogte

23 mm

Product lengte

241 mm

Studieboek

Ja

Verpakking breedte

165 mm

Verpakking hoogte

23 mm

Verpakking lengte

241 mm

EAN

9789462127296

Categorieën

Rechten Privaatrecht Familierecht Privaatrecht, burgerlijk recht Kinderen Boeken

Boek ebook of luisterboek

Boek

Studieboek of algemeen

Algemene boeken

Aanraders

Nieuw verschenen

Laatste prijs update: juni 1, 2023 2:39 pm Meer informatie
Categorie:
Uw recensie toevoegen

In dit boek worden de resultaten van verscheidene onderzoeken samengebracht om de Wet herziening kinderbeschermingsmaatregelen te evalueren.

In dit boek staat de eindevaluatie van de Wet herziening kinderbeschermingsmaatregelen centraal. Met de invoering van deze wet in 2015 werd een vijftal doelen nagestreefd met als hoofddoel om te komen tot een effectievere en efficiëntere jeugdbescherming. In hoeverre heeft invoering van de wet bijgedragen aan het bereiken hiervan?
Om deze vraag te beantwoorden is een interdisciplinair onderzoek uitgevoerd bestaande uit jurisprudentie- en literatuuronderzoek, dossieronderzoek, interviews en focusgroepen. In dit boek worden de resultaten van deze deelonderzoeken samengebracht om de Wet herziening kinderbeschermingsmaatregelen te evalueren. In het onderzoek is gesproken met jongeren, ouders, pleegouders, rechters en medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming en gecertificeerde instellingen. Zij delen hun ervaringen over de wet in de praktijk. Wat heeft de wet de praktijk gebracht, welke knel- of aandachtspunten zijn er? Welke andere factoren of ontwikkelingen binnen de jeugdbescherming hebben invloed op de mate waarin de doelstellingen van de wet al dan niet zijn behaald?
Uit het onderzoek komt naar voren dat er nog fundamentele knel- en aandachtspunten zijn die de uitvoering van de herziene wet bemoeilijken. De randvoorwaarden die nodig zijn om de doelen van de wet te bereiken staan sinds de invoering van de Jeugdwet in 2015 sterk onder druk, waardoor de Wet herziening kinderbeschermingsmaatregelen niet uitgevoerd kan worden zoals dat was bedoeld. De doelen van de wet zijn dan ook maar zeer beperkt behaald.
Dit boek is relevant voor beleidsmakers en professionals werkzaam in het jeugdrecht, alsmede voor wetenschappers en studenten op dit terrein.

Eindevaluatie Wet herziening kinderbeschermingsmaatregelen
Eindevaluatie Wet herziening kinderbeschermingsmaatregelen
Mangroove.nl
Logo