Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Een televisie kopen

Of u nu een Full HD -televisie overweegt of u wilt gewoon uw bestaande televisie upgraden, er zijn een paar dingen die u moet weten. Eerst moet je begrijpen wat HD en Full HD betekenen. Ten tweede moet u weten hoe u de beste tv voor uw behoeften kunt selecteren. Ten derde moet je de instellingen voor achtergrondverlichting en helderheid begrijpen.

Full HD –televisies kunnen 1080p -video’s weergeven. U moet echter ook overwegen of ze HDR -ondersteuning hebben. Als ze dat doen, zul je genieten van een levendiger beeld, betere kleurnauwkeurigheid en zwarte niveaus. De kwaliteit van de opschaling varieert per merk.

Een Full HD -tv kan ook 720p -video weergeven door het gebruik van video -opschaling. Hoewel dit het meest geavanceerde videoformaat is, produceert het mogelijk niet het scherpste beeld.

U wilt er ook voor zorgen dat uw tv een digitale tuner heeft. U kunt vaak het HD Ready -logo op uw tv vinden. Dit geeft aan dat het een digitale tuner heeft. Bovendien moet u ervoor zorgen dat de kabel of een ander apparaat dat u gebruikt om te bekijken een HDMI -poort heeft.

De meeste kabelaanbieders worden uitgezonden in 720p. De meeste tv-uitzendingen over de lucht zijn nog steeds in 720p of 1080i. Er is echter een groeiend aantal satelliet- en kabelaanbieders die zijn overgestapt op 1080p.

De prijs van een volledige HD -televisie varieert van een paar honderd dollar tot enkele duizenden dollars. Dit hangt af van de grootte van het scherm, de weergavetechnologie en de slimme functies. U kunt de laagste prijzen vinden voor een Full HD -televisie online.

In vergelijking met Full HD (1080p) tv’s is de resolutie van een 4K -televisie vier keer zo groot. Dit zorgt voor een scherpere foto en verbeterde kleuren. Het zorgt ook voor een veel breder gezichtsveld. Dit zorgt voor een meer meeslepende kijkervaring.

Naast de resolutie is een 4K -tv ook uitgerust met een aantal geavanceerde functies die de kijkervaring verbeteren. Deze omvatten een passieve 3D -weergavetechnologie, die oogvermoeidheid vermindert en details verhoogt. Het heeft ook een hoge verversingssnelheid, die de bewegingsonscherpte vermindert. Een 4K -tv kan ook inheemse 4K -inhoud spelen.

Streamingdiensten, zoals Netflix en Vudu, bieden ook 4K -inhoud. Deze services bevelen een breedbandsnelheid aan van minimaal 15 Mbps. Als uw verbinding snel genoeg is, kunt u uw maandelijkse gegevenslimiet niet bereiken. Als u echter een langzamere verbinding hebt, ziet u waarschijnlijk minder kwaliteit dan met een hogere snelheid.

Een 4K televisie heeft de mogelijkheid om elk haar op een personagekop te tonen, elk grassprietje op een sportveld en elke ster in de lucht. Het heeft ook een optische poort voor een hoogwaardige audioconnectie.

Als gevolg hiervan komen 4K -televisies steeds vaker voor. Hoewel ze nog steeds een beetje prijzig zijn, bieden ze een geavanceerde kijkervaring. Veel films zijn nu gefilmd in high -definition.

8k

In de afgelopen jaren zijn 8K -televisies aangekomen. Het zijn in wezen upScalers die 4K -inhoud nemen en op een 8K -scherm weergeven. Deze technologie wordt steeds populairder, vooral in de Verenigde Staten. Het kan een geweldige manier zijn om een verbeterde 4K -ervaring te krijgen. Als je een 8K -tv wilt kopen, zijn er een paar dingen om naar te zoeken.

Een van de beste functies van een 8K TV is dat het u vier keer de pixels van een standaard 4K -paneel geeft. Door de verhoogde pixels per inch lijken uw afbeelding er scherper uit. Een ander belangrijk kenmerk is dat een 8K-tv de bewegingsverdeling zal verminderen tijdens snel bewegende actie.

Een goed voorbeeld hiervan is dat in de Pacific Rim: Uprising, Jason Momoas Face met meer detail verscheen. Het water leek ook meer gedefinieerd.

Een ander geweldig kenmerk van een 8K-tv is dat deze een anti-reflecterende laag heeft. Dit zal helpen om te voorkomen dat het beeld wordt weggespoeld door direct zonlicht. Een andere functie is dat het een edge-to-edge foto heeft.

Het is belangrijk op te merken dat u minstens zes tot negen voet verwijderd wilt zijn van uw 8K -televisie. Je wilt het ook in een donkere omgeving houden, omdat direct zonlicht de beelden kan uit wassen. Deze televisie is ook een goede keuze voor gaming.

Lokaal dimmen

Of u nu op zoek bent naar een nieuwe tv of een monitor wilt kopen, lokaal dimmen moet op uw lijst met dingen staan om naar te zoeken. Deze technologie is ontwikkeld om de prestaties van LED-verlichte LCD’s te verbeteren en kan merkbare verbeteringen in beeldkwaliteit bieden.

Er zijn drie soorten lokaal dimmen: full-array, rand-verlichte en mini-geleide. Het type full-array is meestal het meest nauwkeurig en het beste voor beeldkwaliteit. Full-Array gebruikt een reeks LED-lichten die zich in een rasterpatroon achter het scherm verspreiden. Deze methode voor lokaal dimmen is ook het beste voor HDR -inhoud. Het gebruikt minder LED’s om haloing te minimaliseren.

Edge-verlichte lokale dimmen is minder nauwkeurig en kan licht rond heldere objecten veroorzaken. Hierdoor kan de foto er vreemd uitzien. Als het echter correct wordt geïmplementeerd, kan rand-verlichte lokale dimmen nuttig zijn.

Mini-gids daarentegen zijn veel kleiner en bieden meer korrelige controle over de achtergrondverlichting. Mini-gids verminderen ook haloing en verbeteren het totale contrast. Deze LED’s zijn ook verkrijgbaar in honderden verschillende achtergrondverlichtingzones voor grotere tv’s.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe lokaal dimmen werkt, vooral als het gaat om HDR -inhoud. Lokaal dimmen kan afzonderlijke pixels uitschakelen, maar het kan ook enorme delen van het scherm tegelijk uitschakelen. Dit kan leiden tot zwarten die donkerder zijn dan ze zouden moeten zijn en hoogtepunten die worden verpletterd. Het kan ook lichtstrepen maken rond heldere delen van een afbeelding.

HDMI -poorten

Het gebruik van HDMI -poorten om uw televisie te verbinden met een computer of ander apparaat is een geweldige manier om een beter beeld, geluid en algehele kwaliteit van uw kijkervaring te krijgen. Naarmate de HDMI -normen blijven verbeteren, breiden ze de video- en audioformaten uit die van uw computer naar uw tv kunnen worden overgedragen.

HDMI -poorten zijn te vinden op de meeste hedendaagse televisies. Deze poorten kunnen worden gebruikt om uw tv aan te sluiten op uw computer, Blu-ray-speler of satelliet- of kabel-set-top box. Sommige poorten ondersteunen zelfs stereo -audio -uitvoer. Een poort met snel frame -transport stuurt videoframes naar je tv wanneer het klaar is, waardoor latentie wordt verlaagd tijdens het gamen.

HDMI-poorten worden ook vaak gebruikt om uw televisie aan te sluiten op een soundbar, Blu-ray-speler of ander audioapparaat. HDMI -kabels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, kleuren en materialen. Sommige kabels hebben vergulde connectoren, terwijl anderen gevlochten nylon-kabels gebruiken voor betere looks. Lange HDMI -kabels kunnen echter de signaalkwaliteit beïnvloeden, dus het is belangrijk om de juiste kabel voor uw behoeften te kiezen.

HDMI -boog, of het audio -retourkanaal, is een HDMI -poort aan de achterkant van uw tv die audiosignalen van uw AV -ontvanger kan verzenden en ontvangen. Dit elimineert de noodzaak van een afzonderlijke audiokabel en vermindert de hoeveelheid draden in uw thuistheatersysteem.

De HDMI -boog gebruikt een speciale chip om de best mogelijke verbinding tussen uw apparaten te creëren. De chip maakt gebruik van het HDCP -protocol om de verbinding tussen uw HDMI -apparaten tot stand te brengen. Dit vermindert de hoeveelheid tijd die nodig is om van poorten te schakelen, waardoor tijdelijke zwarte schermen worden vermeden.

Subwoofer -luidsprekers voor bas

Het toevoegen van een subwoofer aan uw thuisbioscoopsysteem voegt een nieuwe dimensie toe aan uw luisterervaring. Subwoofers leveren lage tonen die reguliere sprekers niet kunnen reproduceren, waardoor de filmervaring meeslepender en meeslepender maakt.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat subwoofers het beste werken wanneer ze worden geplaatst in een kamer die vrij is van obstakels. Dit zal variëren, afhankelijk van de constructie van uw kamers.

De beste manier om een idee te krijgen van wat voor soort geluid uw subwoofer kan leveren, is om naar een verscheidenheid aan muziek te luisteren. Probeer naar klassieke muziek te luisteren met veel instrumenten, die het volledige spectrum van geluiden behandelt. Speel een nummer met een breed scala aan frequenties en zorg ervoor dat je een stuk tape of papier neerlegt om het te testen.

Er zijn twee hoofdtypen subwoofers: geporteerd en verzegeld. Ported subwoofers hebben een extra poort om de basniveaus te stimuleren, terwijl verzegelde subwoofers geen poorten hebben.

Mangroove.nl
Logo