een stinkende vaatwasser schoonmaken

een stinkende vaatwasser schoonmaken

Als je eenmaal een vaatwasser hebt, wil je er natuurlijk ook dat de vaatwasser schoon blijft.  In dit artikel lees je hoe je gemakkelijk en snel een stinkende vaatwasser schoon kunt maken!

Wat is een stinkende vaatwasser?

Wat is een stinkende vaatwasser?
Een stinkende vaatwasser is een vaatwasser die niet goed functioneert. Vaak ruikt het naar rotte eieren of rot vlees. Dit komt omdat er bacteriën in de vaatwasser aanwezig zijn. Deze bacteriën vermenigvuldigen zich snel in een vochtige omgeving en geven dan een slechte geur af.

De oorzaken van een stinkende vaatwasser

De oorzaken van een stinkende vaatwasser kunnen verschillend zijn. Meestal is het een combinatie van factoren, zoals vuil en etensresten op de bodem van de machine, verstoppingen in de afvoer of een slechte ventilatie. Een andere mogelijke oorzaak is schimmel, dat zich kan vormen wanneer er vocht in de machine blijft hangen. Schimmel kan moeilijk te verwijderen zijn en geeft vaak een onplezierige geur af.

Hoe u een stinkende vaatwasser schoon kunt maken

Als uw vaatwasser een vieze geur verspreidt, is het tijd om hem schoon te maken. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw vaatwasser weer schoon en fris ruikt.

Ten eerste, was de afvoerbuis van de vaatwasser met warm water en zeep. Als er een opstopping in de afvoerbuis zit, kan dit ervoor zorgen dat er vieze geuren in de machine blijven hangen. Zorg ervoor dat je de buis grondig schoonmaakt om ervoor te zorgen dat alle vuil en bacteriën worden verwijderd.

Ten tweede, maak de rubberen seal rondom de deur van de machine schoon met een doek en wat warm water. Deze seal kan soms vuil en bacteriën ophopen en dit kan leiden tot vieze geuren in de machine. Zorg ervoor dat je de seal goed reinigt om ervoor te zorgen dat alle bacteriën verwijderd worden.

Ten derde, maak de binnenkant van de machine schoon met een doek en wat warm water. Er kunnen vuil en bacteriën achterblijven in de binnenkant van de machine, dus maak hem goed schoon om ervoor te zorgen dat hij weer fris ruikt.

Ten slotte, zet een klein glas azijn in de onderste rack van de vaatwasser en draai de machine aan op een normaal programma. De azijn helpt om vieze geuren uit de machine te verwijderen.

Wat te doen als de stank niet weggaat

Als de stank niet weggaat, kun je het beste de volgende stappen ondernemen:

1. Zorg ervoor dat je vaatwasser schoon is. Haal alle etensresten en vuil van de binnenkant van de machine.

2. Controleer of er geen verstopping in het afvoersysteem zit. Als er een verstopping is, moet je deze oplossen voordat je verder gaat met andere stappen.

3. Gebruik een speciaal schoonmaakmiddel voor vaatwassers om ervoor te zorgen dat alle bacteriën en virus die de stank kunnen veroorzaken elimineert worden. Deze middelen zijn meestal te koop in supermarkten of drogisterij winkels.

4. Sluit na het schoonmaken van de vaatwasser altijd het afvoerkanaal goed af, zodat er geen water kan lekken en er geurtjes ontstaan.

Preventie van een stinkende vaatwasser

Preventie van een stinkende vaatwasser

Een stinkende vaatwasser is vervelend, maar gelukkig kun je er iets aan doen om ervoor te zorgen dat het niet gebeurt. Hier zijn een paar tips:

-Laat de deur van de vaatwasser openstaan wanneer je klaar bent met afwassen. Dit voorkomt dat er vochtige lucht in de machine blijft hangen, waardoor er schimmel kan groeien.

-Zorg ervoor dat je de filters regelmatig schoonmaakt. Als ze verstopt raken, kan dit leiden tot een slechte luchtcirculatie en uiteindelijk tot een stinkende machine.

-Gebruik azijn of citroensap om af en toe de binnenkant van de vaatwasser mee te reinigen. Dit helpt om eventuele geurtjes te neutraliseren.

Mangroove.nl
Logo