Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

ECOstyle AZ Kalk Micro Korrel – Voor Gazon, Sier- en Moestuin – Corrigeert Zuurgraad direct en langdurig – werkt tegen Mos – CO2-Neutraal – 70 M² -…

13.25

Materiaal

Karton

Gewicht

4911 g

Inhoud

5 kg

Verpakkingsinhoud

5 kg

Keurmerk

ecostyle

Signaalwoord

Niet van toepassing

Gevarenaanduiding H-zinnen

Niet van toepassing

Bemesting geschikt voor

Fruit, Bloemen en struiken, Groente en kruiden, Gazon, Kamerplanten, Bomen en hagen, Mediterrane planten, Zomerbloeiers, Bamboe en siergrassen

Enkelvoudige bemesting

Nee

Percentage Ammoniumnitraat NH4NO3

0 %

Percentage Calciumammoniumnitraat KAS

0 %

Percentage Calciumnitraat CaNO32

0 %

Percentage Kaliumnitraat KNO3

0 %

Percentage Magnesiumnitraathexalhydraat MgNO32

0 %

Percentage Natriumnitraat NaNO3

0 %

Product gewicht

5042 g

Taal handleiding

Nederlands

Type enkelvoudige bemesting

Klei-Mineralen

Verpakking breedte

268 mm

Verpakking hoogte

55 mm

Verpakking lengte

435 mm

Voorzorgsaanduiding P-zinnen

Niet van toepassing

EAN

8711731111751

Categorieën

Tuin Bemesting Grond, Bemesting & Bestrijding Grond & Bemesting

Merk

ECOstyle

Select-bezorgopties

Gratis verzending

Laatste prijs update: december 4, 2023 4:16 pm Meer informatie
SKU: 9200000010416303 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Met de tijd verzuurt je bodem. Dat komt door weersomstandigheden en bodemprocessen. In een zure bodem nemen planten geen voedingsstoffen op. Het gevolg: de groei vertraagt, en planten zijn vatbaarder voor ziekten en plagen.

Een goede zuurtegraad, ofwel pH-waarde, is essentieel voor de bodem. Zo nemen je gazon en planten volop voedingsstoffen op. Dit zorgt voor een betere groei. Door de zuurvermindering is er bovendien minder kans op mos. AZ-Kalk bevat een speciale samenstelling en optimaliseert op deze manier de zuurtegraad van je bodem.

De voordelen van AZ-Kalk op een rijtje

  • Lost niet op in water, dus spoelt niet weg bij regen
  • Bindt voor langere tijd met zuur in de bodem
  • 100% stuifvrije microkorrels
  • Geen vieze handen!

Hoe strooi je kalk?

AZ-Kalk is erg gemakkelijk te gebruiken. Strooi de korrels met de hand of met een strooiwagen gelijkmatig over de bodem. Wees met AZ-Kalk niet bang dat je te veel kalk strooit, de zuurtegraad verbetert namelijk vanzelf. Kalken, zaaien en bemesten kan op één dag!

Let op: sommige planten, zoals rododendrons, azalea’s en heide, houden juist wél van een zure bodem. Deze planten hebben dus geen kalk nodig. Let daarnaast op dat je geen korrels morst op harde ondergronden, want dit veroorzaakt gladheid.

Hoeveel kalk heb je nodig?

Hoeveel kalk heb je nou eigenlijk nodig? Dat is een goede vraag… Als stelregel adviseren we je 500 gram kalk per tien vierkante meter aan de houden. AZ-Kalk is het hele jaar door te strooien. Kalken, zaaien en bemesten kan allemaal op één dag, wel zo makkelijk. Strooi de kalk één tot twee keer per jaar, afhankelijk van de zuurgraad van jouw grond.

100% CO2-neutraal, uit Nederlandse waterwinning

AZ-Kalk is 100% natuurlijk. De kalk wordt volledig CO2-neutraal verkregen vanuit Nederlandse waterwinning, waarbij geen kalkgroeves of andere natuurgebieden worden afgegraven. De restuitstoot van CO2 binnen de keten compenseert ECOstyle.

Kalk op maat

Omdat onze kalk uit de waterwinning wordt gewonnen, lost de kalk niet op in water. De kalk bindt juist met het zuur in de bodem. Daardoor corrigeert het de bodem precies op maat, spoelt het niet uit bij regen en is de kalk super duurzaam omdat alle kalk die je strooit wordt gebruikt.

Schone handen met AZ-Kalk

AZ-Kalk van ECOstyle bestaat uit speciale microkorrels. Daardoor is het 100% stuifvrij, wat witte handen voorkomt. Dat is mooi meegenomen!

ECOstyle AZ Kalk Micro Korrel – Voor Gazon, Sier- en Moestuin – Corrigeert Zuurgraad direct en langdurig – werkt tegen Mos – CO2-Neutraal – 70 M² -…
ECOstyle AZ Kalk Micro Korrel – Voor Gazon, Sier- en Moestuin – Corrigeert Zuurgraad direct en langdurig – werkt tegen Mos – CO2-Neutraal – 70 M² -…
Mangroove.nl
Logo