Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

DNA test Gezondheid actionable genes ziekterisico tijdig in actie tegen ontwikkeling of verergering.

199.00

EAN

8719326747224

Aantal artikelen in verpakking

1 stuk(s)

Betrouwbaarheid

99.9 %

CE markering

Zichtbaar

Digitale test

Ja

Gebruiksaanwijzing

bij verzending, DNA testkit ingesloten

Gewicht

50 g

Medisch hulpmiddel

Ja

Opslag condities

Kamertemperatuur

Responsetijd

30 s

Richtlijn of Verordening voor Product Certificering

Medical Device Regulation 2017/745 (MDR)

Taal handleiding

Nederlands

Type afname

Speeksel

Type gezondheidsproduct

Medisch hulpmiddel

Type zelftest

DNA-test

Verpakking breedte

180 mm

Verpakking hoogte

25 mm

Verpakking lengte

180 mm

Verpakkingsinhoud

de verzending bevat: – swab om wangslijmvlies af te nemen – handleiding voor afname wangslijmvlies – retourverpakking – retourenvelop + gratis mondkapje (zolang voorraad strekt)

Wachttijd resultaat

21 d

Categorieën

Gezondheid Thuistesten DNA-testen

Merk

mijnmedicijn.nl

Select-bezorgopties

Gratis verzending

Laatste prijs update: december 4, 2023 3:25 pm Meer informatie
SKU: 9300000040106655 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Actionable diseases

Ontdek voor welke ziekten jij gevoeliger bent, zodat je op tijd actie kan ondernemen tegen de ontwikkeling of verergering.

 • Analyse van meer dan 10.000 bruikbare varianten van 59 genen die verband houden met mogelijke ernstige gezondheidsproblemen.
 • Naar de richtlijnen van de American College of Medical Genetics (ACMG).
 • Voorbeelden zijn:
  • hart- en vaatziekten;
  • familiaire hypercholesterolemie;
  • borstkanker;
  • diverse soorten darmkanker

Mijnmedicijn ziekte-risico’s

Er zijn veel aandoeningen waar een genetische aanleg voor bekend is. Niet voor elke aandoening is deze link even sterk, maar de American College of Medical Genetics heeft een lijst opgesteld van 59 genen waarbij een variatie een zeer grote kans op een aandoening geeft. Dit zijn aandoeningen waarbij vroege interventie kan bijdragen aan een positieve uitkomst. Ze noemen dit dan ook ‘actionable genes’, genen waarvoor actie mogelijk is.

In jouw DNA wordt de aanleg voor aandoeningen bepaald

Jouw DNA is de blauwdruk van hoe jouw lichaam is opgebouwd en functioneert. Voor het grootste gedeelte is iedereens DNA gelijk, maar toch zijn we allemaal anders door kleine variaties.
Sommige van deze variaties leiden er toe dat je een grotere kans hebt om bijvoorbeeld een specifiek soort kanker op te lopen of hart en vaatziekten te ontwikkelen. Dit kan komen omdat bij jou cellen minder controle hebben over hun deling of omdat er bijvoorbeeld iets fout gaat bij de aanleg van hart.
In deze test geven we de uitslag voor 59 genen die samen verantwoordelijk zijn voor meer dan 30 erfelijke aandoeningen. Voor elke aandoening is er een duidelijk pagina met uitleg over de aandoening, waarom deze kan ontstaan, en wat uw risico is.

Kanker
Je lichaam bestaat uit biljoenen cellen die allemaal streng gereguleerd worden. Om gezond te blijven is het belangrijk dat cellen op de goede snelheid zich delen en dat hierbij geen fouten worden gemaakt. Dit proces wordt streng bewaakt door een heel netwerk van eiwitten. Er zijn bijvoorbeeld eiwitten die zorgen dat de cel zich niet te snel deelt, eiwitten die proeflezen of geen foutjes zijn gemaakt bij het kopiëren van het DNA en eiwitten die het DNA weer aan elkaar lijmen als het breekt. Wanneer dit niet goed gebeurd kunnen er meer fouten ontstaan en kan er een wildgroei aan cellen, beter bekend als kanker, ontstaan.
Een variatie in één van de genen die coderen voor deze eiwitten kan zorgen voor een verhoogde kans op bijvoorbeeld borstkanker of kanker aan de eierstokken, de schildklier of retinoblastoom.

Hartritmestoornissen
Hartritmestoornissen kunnen, wanneer ze niet behandeld worden, levensbedreigend zijn. Gelukkig zijn ze vaak wel goed te behandelen.
Hartritmestoornissen kunnen op verschillende manieren ontstaan. Bij elke hartslag pompt je hart bloed door je lichaam. Je hartkamers trekken samen en ontspannen om bloed rond te pompen. Dit wordt allemaal veroorzaakt door elektrische impulsen die door je hart trekken.
Bij het lange-QT syndroom is er bijvoorbeeld een fout in de regulering van de elektrische impulsen waardoor de regulering van de hartslag niet meer goed gaat. Bij een aandoening die ARVC heet is er geen probleem met de elektrische impulsen maar is er een probleem aan de hartspier zelf.
In een gezond hart zijn alle hartspiercellen aan elkaar geplakt met eiwitten. Bij patiënten met ARVC raakt deze plaklaag los waardoor spiercellen los komen en afsterven. De hartspier kan hierdoor niet meer goed werken en een niet goed werkende hartspier leidt tot hartritme stoornissen of zelfs hartfalen.

Hoog cholesterol
Cholesterol is een belangrijke bouwstof die je nodig hebt voor de aanmaak van hormonen en de opbouw van je cellen. Het is een vettige stof en wordt verpakt in eiwitten om door de aderen verplaatst te worden. Er is een goede soort, HDL, en een slechte soort, LDL. Normaal filtert de lever het teveel aan slecht cholesterol uit het bloed. Maar bij hypercholesterolemie gebeurd dit niet voldoende en blijft er teveel LDL in het bloed rondzwerven. Dit kan zich gaan ophopen waardoor verstoppingen kunnen ontstaan.
Een hoog cholesterol wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren. Meestal is het een combinatie van leefstijlkeuzes zoals het eetpatroon, lichaamsbeweging en roken. Maar voor sommige mensen is er ook een genetische oorzaak aan te wijzen. Ongeveer 1 op de 200 mensen heeft een genetische aanleg voor een hoog cholesterol. Wij controleren de genen LDLR, APOB of PCSK9.

meer informatie: https://www.mijnmedicijn.nl/dna/genen-en-ziekte-risico

Leer jezelf kennen door onze DNA testen!

De Personal Medicine test geeft aan hoe jouw lichaam omgaat met medicatie.

De immuunsysteem test geeft aan hoe het HLA complex is opgebouwd.

De Gezondheid test geeft aan voor welke ziekte een gevoeligheid bestaat zodat tijdig actie ondernomen kan worden

 • We maken gebruik van de nieuwste array van Thermo Fisher, waarmee we 800.000 SNPs in het DNA bepalen. Deze test is specifiek ontwikkeld voor een accurate manier van testen van farmacogenen.
 • De testuitslagen kunnen door uw zorgverlener gebruikt worden voor preventie of inzet van behandeling.
 • De DNA gegevens zijn van jou! Jij bepaalt wat er gebeurt met jouw gegevens. De resultaten worden door ons dus NIET gedeeld met derden.
 • Alle gegevens blijven ten alle tijden in Europa en voldoen aan de nieuwste bepalingen van de AVG (bescherming persoonsgegevens).
 • Overzichtelijk en begrijpelijk rapport.
 • Online module beschikbaar voor uw arts om informatie te kunnen delen.
 • Bekijk je resultaten in een browser of in de mijnmedicijn-app.
 • Eenmalige test, jouw DNA verandert niet.

Ook goed om te weten…

– Wij zijn een apotheek en streven dus ook naar de hoogste kwaliteit als zorgverlener.

– Moderne technologie met moderne beveiliging van jouw data!

– Wij staan klaar voor jou en jouw medische zoektocht!

Over ons:

mijnmedicijn.nl is een onafhankelijke online apotheek, die zich richt op de patiënt en zijn of haar behandeling.

Wij bieden ‘andere’ apotheekdiensten, zoals DNA testen naar farmacogenen, DNA testen ter bevordering van langdurige gezondheid en informatie van andere gebruikers over medicijnen.

mijnmedicijn.nl is onderdeel van een Europees platform, opgericht door een Nederlandse apotheker onder de bedrijfsnaam Insight Pharma Services BV.

Het doel van de oprichtster is het creëren van een plek waar informatie en diensten te vinden zijn die via de reguliere zorgverleners slecht toegankelijk of zelfs onvindbaar zijn. Het platform is ondersteunend en aanvullend op de behandeling en begeleiding, die door reguliere artsen en apothekers aangeboden wordt.

mijnmedicijn.nl onderscheidt zich door de patiënt als middelpunt te zien. De patiënt heeft immers veel ervaring opgedaan over zijn specifieke situatie.

Door aan te sluiten bij die ervaringen met producten, die de patiënt meer kennis geven, kan de patiënt zelf sturen naar een behandeling die beter op maat is.

DNA test Gezondheid actionable genes ziekterisico tijdig in actie tegen ontwikkeling of verergering.
DNA test Gezondheid actionable genes ziekterisico tijdig in actie tegen ontwikkeling of verergering.
Mangroove.nl
Logo