Dinosauriër of krokodil

25.15

Taal

Nederlands

Bindwijze

Paperback

Oorspronkelijke releasedatum

13 november 2014

Aantal paginas

176

Illustraties

Met illustraties

Hoofdauteur

Tony de Bree

Hoofduitgeverij

Gorcum B.V., Koninklijke van

Editie

1

Gewicht

454 g

Product breedte

167 mm

Product hoogte

10 mm

Product lengte

240 mm

Studieboek

Ja

Verpakking breedte

167 mm

Verpakking hoogte

10 mm

Verpakking lengte

240 mm

EAN

9789023252290

Categorieën

Managementboeken Facilitair management Boeken

Select-bezorgopties

Gratis verzending

Boek ebook of luisterboek

Boek

Studieboek of algemeen

Algemene boeken

Laatste prijs update: juni 3, 2023 1:21 am Meer informatie
Uw recensie toevoegen

Nog nooit was de noodzaak voor grote traditionele organisaties om tijdig te veranderen zo groot als nu. Door de ontwikkeling van het mobiele internet en nieuwe ICT stellen klanten, investeerders en leveranciers andere eisen dan vroeger. Grenzen tussen bedrijfstakken verdwijnen en traditionele business modellen worden weggevaagd. Dat vraagt nogal wat van managers, digitale strategen, financieel managers en HR professionals.
In Dinosauriër of krokodil beschrijft Tony de Bree de impact van ICT op traditioneel managen, organiseren en samenwerken. Hij laat zien hoe nieuwe flexibele, platte en wendbare organisaties als Google, Amazon, PayPal en start-ups als KNAB succes hebben in deze digitale kenniseconomie met hun eigen digitale strategie. Ze hebben het juiste profiel, de juiste cultuur en beschikken over top ICT. Hun managers en medewerkers werken vanuit een flexibele en open houding. Zo maken ze optimaal gebruik van hun omgeving, nieuwe ICT en van sociale netwerken. Hij laat ook zien hoe online netwerken van zzp’ers succesvol wereldwijd opereren als alternatief voor traditioneel organiseren.

Tijdig veranderen begint met een snelle omgevingsanalyse en een grondige analyse van de organisatie (‘het ziektebeeld’ zoals de Bree het noemt). Vervolgens is het zaak om op basis van die analyses snel de meest effectieve veranderstrategie te kiezen. Aan de hand van voorbeelden en cases reikt De Bree hiervoor diverse praktische handvatten aan. Hij maakt daarbij gebruik van de laatste inzichten in digitale strategie, organisatie- en gedragseconomie, innovatieve sociaal kapitaal prestatiemeetsystemen en big data.
De Bree laat zien hoe je als organisatie tijdig kunt inspelen op snel veranderende wensen en behoeften van je klanten en op steeds meer nieuwe online concurrenten . Overleven in de digitale kenniseconomie vraagt om radicaal andere manieren van managen, organiseren en samenwerken met nieuwe hulpmiddelen. Alleen dan zullen de dinosauriërs, de traditionele grote organisaties, erin slagen om zich op tijd net als krokodillen aan te passen aan de disruptive change en succesvol te zijn….of anders uit te sterven.
Dinosauriër of krokodil is bedoeld voor managers, ondernemers, digitale strategen, verandermanagers, business controllers, accountants en HR-professionals.
Voorbeelden van organisaties die de revue passeren: Tony’s loodgieter, voetbalhooligans, Google, Microsoft, Facebook, Twitter, IBM, Netflix, Apple, Cisco, KPN, de Belastingdienst, het Vissersgilde, Finext, Skype, Vine, IKEA, ABN Amro, ING, RABO, KNAB, PayPal, Triodos, ASN & Alex.

Dinosauriër of krokodil
Dinosauriër of krokodil
Mangroove.nl
Logo