Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Tuinvogelvoer

De meeste vogels in het wild eten een dieet dat voornamelijk bestaat uit insecten, kleine zoogdieren en andere ongewervelde dieren. Wanneer vogels echter als huisdier worden gehouden of in stedelijke gebieden leven, wordt hun dieet vaak aangevuld met vogelzaadmengsels en pellets. Hoewel dit voedsel een aantal essentiële voedingsstoffen levert, bevat het niet alle voedingsstoffen die vogels nodig hebben om gezond te blijven.
De drie belangrijkste soorten tuinvogelvoer zijn:
– Zaden: afkomstig van grassen en andere planten; – Insecten: zoals meelwormen en krekels; – Fruit en groenten: waaronder bessen, appels, bananen en groenten.
Vogelzaadmengsels bevatten gewoonlijk een combinatie van alle drie soorten voedsel. De verhouding varieert afhankelijk van het soort vogelzaadmengsel (bijv. voor kanaries versus valkparkieten), maar doorgaans bevat het ongeveer 40% zaden, 40% insecten en 20% fruit en groenten. Sommige vogelbezitters voegen ook graag extra supplementen toe aan de voeding van hun huisdier, zoals vitaminen of mineralen.
Hoewel alle commerciële vogelvoer een bepaalde basisvoeding biedt, is het belangrijk te begrijpen dat niet alle producten gelijk zijn. In het algemeen moet u een voer zoeken dat ten minste 18% eiwit en 5% vet bevat (op basis van de droge stof). Bovendien moet de ingrediëntenlijst relatief kort zijn en vrij van vulstoffen zoals bijproducten van maïs of tarwemolens. Idealiter wilt u een product dat hele ingrediënten bevat die u zou herkennen als u ze in uw eigen achtertuin zag liggen (bijv. zonnebloempitten in plaats van zonnebloemmeel).

Mangroove.nl
Logo