De voordelen van het gebruik van een dagcrème

De voordelen van het gebruik van een dagcrème

Of u nu op zoek bent naar een dagcrème om op uw huid aan te brengen of aan de slag wilt met uw dagelijkse huidverzorgingsroutine, u vraagt zich misschien af wat de voordelen van het gebruik van een dagcrème zijn. Tegenwoordig zijn er veel verschillende crèmes beschikbaar die zijn ontworpen om allerlei dingen te doen, zoals het beschermen van je huid tegen de Suns UVA en UVB -stralen, helpen om de pH -niveaus van je huid opnieuw in evenwicht te brengen, en meer.

Bescherm uw huid tegen schadelijke UVA- en UVB -stralen

De zon zendt twee soorten ultraviolette stralen uit: UVA en UVB. Deze stralen kunnen schade aan de huid veroorzaken. Daarom is het belangrijk om uw huid te beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB -stralen met een dagcrème.

Ultraviolette stralen zijn verantwoordelijk voor de meeste gevallen van huidkanker. Ze kunnen ook bijdragen aan voortijdige veroudering van de huid. Als gevolg hiervan moeten mensen extra voorzorgsmaatregelen nemen wanneer de UV -index matige of hogere blootstellingsniveaus voorspelt.

De beste manier om schade door de zon te voorkomen, is door direct zonlicht te voorkomen. Dit kan echter moeilijk zijn tijdens de zomermaanden. Als je tijd in de zon moet doorbrengen, gebruik dan een dagcrème met SPF van minstens 30.

UVA -stralen zijn minder zichtbaar dan UVB -stralen, maar ze zijn nog steeds erg schadelijk. Deze stralen dringen dieper door dan UVB -stralen. Ze veroorzaken huiduitslag en brandwonden.

Zonnebrand is een reactie op te veel blootstelling aan de zon. Symptomen zijn gezwollen bloedvaten op het oppervlak van de huid.

UVA -stralen zijn vooral gevaarlijk voor mensen die in gebieden wonen die veel zonneschijn krijgen. Deze stralen zijn echter ook aanwezig op bewolkte dagen.

Naast het gebruik van zonnebrandcrème is het belangrijk om beschermende kleding te dragen. Overhemden en rokken met lange mouwen zijn goede opties om het grootste deel van het lichaam te bedekken.

Een andere manier om jezelf tegen de zon te beschermen, is door in de schaduw te blijven. Sommige planten kunnen helpen om u te beschermen tegen UV -straling. Water en zand kunnen de stralen weerspiegelen. Sneeuw kan ook enkele van de stralen blokkeren.

U kunt ook uw autoraam tint. Door uw vensters te tint kan de hoeveelheid UVA -stralen die u bereiken verminderen.

Breng uw pH -niveaus van uw huid opnieuw in evenwicht

Als je een aantal puistjes, fijne lijnen en vlekken hebt opgemerkt, is de kans groot dat je pH uit balans is. Hoewel het misschien klinkt als een cosmetisch probleem, kan uw skins pH door veel dingen worden verknald, van uw dieet tot uw huidverzorgingsproducten.

Gelukkig is het opnieuw in evenwicht brengen van het pH -niveau van je skins vrij eenvoudig. Schakel eenvoudig uw schoonheidsproducten uit voor plantaardige producten en u zou goed moeten zijn om te gaan.

U kunt ook overwegen om wat vitamine C in uw routine op te nemen. Vitamine C is geweldig voor het opnieuw in evenwicht brengen van de pH -niveaus van uw huid. Het helpt uw huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en kan zelfs uw algehele gezondheid verbeteren.

De belangrijkste factor bij het in evenwicht brengen van de pH van uw huid is om harde reinigingsmiddelen te voorkomen. Kies in plaats daarvan voor een zachte huidverzorgingsroutine. Het gebruik van lauw water en een ongeparfumeerde, niet-SOAP-reinigingsmiddel helpt uw huid gezond te blijven.

Een andere truc is om een enigszins zure toner te gebruiken. Deze bevatten alfa-hydroxyzuren en bèta-hydroxyzuren die de huid exfoliëren en uw pH-waarden opnieuw kalibreren.

Als je op zoek bent naar een pH-rebalancing-dagcrème, beschouwd als dronken olifant Slaai smelt boterreiniger. Dit heeft lovende recensies van Beauty Insiders verzameld.

Eén studie toonde aan dat vrouwen met alkalische stratum corneum meer vatbaar waren voor het ontwikkelen van fijne lijnen. Aan de andere kant hadden degenen met een meer uitgebalanceerde pH minder kraaienvoeten.

Het beste wat u kunt doen om uw pH -niveaus van uw huid opnieuw in evenwicht te brengen, is om een zacht huidverzorgingsregime te gebruiken. Beperk het wassen van je gezicht tot twee keer per dag en kies een dagcrème met alfa-hydroxyzuren. Vermijd toners op basis van alcohol omdat ze uw huid van oliën kunnen ontdoen en een product kunnen gebruiken met een ingrediëntenlijst die u kunt begrijpen.

Retinols zijn anti-veroudering

Retinols zijn een vorm van vitamine A en ze worden gebruikt om huidveroudering te behandelen. Ze werken door de cellulaire differentiatieprogramma’s van de epidermis te wijzigen, die helpt bij het gladmaken van rimpels en het verschijnen van leeftijdsvlekken.

Veel anti-aging huidverzorgingsproducten bevatten retinol. Deze omvatten serums en gels, evenals sprays en lotions. Meestal werken ze door de synthese van collageen en elastine te verbeteren, twee eiwitten die helpen om de huid zacht en stevig te houden.

Retinoïden zijn al jaren onderzocht op hun effecten op het verouderingsproces. Hoewel ze enkele bijwerkingen hebben, zoals irritatie en gevoeligheid, is bewezen dat hun gebruik veilig is.

Voordat u retinoïden gebruikt, is het echter belangrijk om met uw arts te praten. Ze kunnen een recept -retinoïde aanbevelen, die effectiever zijn, maar ook een hoger risico op bijwerkingen hebben.

Sommige retinoïden, zoals tretinoïne, kunnen geboorteafwijkingen veroorzaken als ze via de mond worden genomen. Als u zwanger bent, moet u geen actuele retinoïden gebruiken.

Hoewel retinoïden nuttig kunnen zijn voor het behandelen van tekenen van veroudering, kunnen ze ook de huid irriteren, wat het belangrijk maakt om zonlicht te voorkomen. Als u gevoelig bent voor retinoïden, moet u ook andere anti-verouderingsingrediënten proberen.

Retinols zijn beschikbaar in zowel vrij verkrijgbare (OTC) als receptvormen. OTC -retinolen hebben minder bijwerkingen dan receptretinoïden, maar ze hebben minder kracht.

Als u besluit om een OTC -retinol te kopen, is het belangrijk om het in een ondoorzichtige container op te slaan. Je moet er ook voor zorgen dat het op een donkere, koele plek is opgeslagen.

Retinol is een uitstekend ingrediënt voor anti-aging, maar het is niet goed voor iedereen. Zorg ervoor dat u uw opties bespreekt met uw dermatoloog.

Houd je gehydrateerd zonder je plakkerig te voelen

Voorkom rimpels

Een dagcrème om rimpels te voorkomen is een effectieve en betaalbare manier om de huid te hydrateren. De ingrediënten in een goede vochtinbrengende crème kunnen het uiterlijk van de huid verbeteren door te verhelderen en te mollig maken.

Veel vochtinbrengende crèmes bevatten vitamine C, een antioxidant die de huid helpt vrije radicalen te bestrijden. Vitamine C kan ook toekomstige rimpels voorkomen door de huidcellen gezond te houden.

Een vochtinbrengende crème kan ook helpen bij het gladmaken van fijne lijntjes en een ongelijke huidskleur verminderen. U moet een vochtinbrengende crème gebruiken die hyaluronzuur of een ander ingrediënt bevat die helpt de huid te pullen.

Hydrateren zal ook voorkomen dat uw huid uitdrogen, wat fijne lijntjes en rimpels kan veroorzaken. Als u zich zorgen maakt over uw huid, wordt overwogen om een dermatoloog te bezoeken voor medisch advies.

Sommige rimpelcrèmes hebben SPF, die een breedspectrumbescherming tegen de zon kunnen bieden. Het is het beste om blootstelling aan de zon indien mogelijk te voorkomen, maar als u dat doet, breng dan zonnebrandcrème aan.

Mangroove.nl
Logo