Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

De voordelen van een wifi -speaker

Als u de voordelen van een wifi -luidspreker wilt weten, bent u aan het juiste plek gekomen. Met een wifi -luidspreker kunt u niet alleen verbinding maken met internet, maar kunt u ook uw muziek naar uw apparaat streamen. Lees verder voor meer informatie!

Bluetooth -luidsprekers

Draadloze luidsprekers zijn een geweldige manier om te genieten van muziek van een slim apparaat, zoals een smartphone of tablet. Ze zijn draagbaar en maken rechtstreeks verbinding met de apparaten waarnaar u wilt luisteren. Als u echter geïnteresseerd bent in het streamen van muziek naar verschillende sets sprekers tegelijk, hebt u een netwerk nodig. Een wifi -luidspreker doet dit voor u, zolang u een sterk signaal in het gebied hebt. Dit is vooral handig als je niet veel draden in de muren hebt.

Draadloze luidsprekers hebben echter enkele nadelen, omdat u misschien geen signaal kunt ontvangen op een bereik van meer dan 30 meter. U kunt ook problemen hebben met achtergrondgeluid van apps en telefoontjes. Bovendien kunnen Bluetooth -luidsprekers minder compatibel zijn met bepaalde soorten geluidskwaliteit. Hoewel beide technologieën je in staat stellen om nummers van je telefoon of slimme apparaat te spelen, zal een wifi -luidspreker je waarschijnlijk stabielere signalen bieden.

Een ander voordeel van een wifi-luidspreker is de hogere bandbreedte die het kan ondersteunen. Dit betekent dat het signaal stabieler is en een betere bitsnelheid mogelijk maakt, wat zich vertaalt in een betere muziekkwaliteit. Bovendien kan een wifi-luidspreker overal worden gebruikt met een signaal. Het bereik zal meestal langer zijn dan dat van een Bluetooth -luidspreker, die ideaal is voor een kamer met meer dan één luidspreker.

Het meest voor de hand liggende voordeel van een draadloze luidspreker is dat u niet te maken heeft met draden. Deze luidsprekers worden geleverd met oplaadbare batterijen en worden vaak op batterijen bediend. Bovendien kunt u ze binnen enkele seconden instellen. Als dat nodig is, kunt u ze gebruiken met behulp van een wanduitgang of een kabelloper. Afhankelijk van uw vereisten kunt u ze zelfs achter decoraties verbergen.

Draadloze luidsprekers zijn een eenvoudige oplossing voor een eeuwenoud probleem. Maar je zult moeten overwegen hoe je ze zult gebruiken en hoeveel technische kennis je nodig hebt om er het meeste uit te halen. Wilt u ze bijvoorbeeld gebruiken om muziek naar verschillende luidsprekers te streamen? Of is het praktischer om ze aan te sluiten op een enkel apparaat, zoals uw laptop?

Of u nu een draadloze of een bekabelde luidspreker kiest, de belangrijkste functie is gezond. Er zijn een aantal factoren die de algehele geluidskwaliteit kunnen beïnvloeden, inclusief de afstand tussen de luidsprekers en de bron van het signaal. U moet ook rekening houden met de grootte van de ruimte waarin u de luidsprekers gebruikt. In het ideale geval heb je een paar draadloze luidsprekers nodig als je kamer meer dan één luidspreker heeft en je krachtigere luidsprekers in grotere kamers nodig hebt.

Aan de andere kant kan Bluetooth ook een goede optie zijn. Hoewel het niet zo veel wordt gebruikt als wifi, is het een handige technologie. Oorspronkelijk is Bluetooth gemaakt voor het verzenden van kleine signalen, en het heeft de mogelijkheid om dit op korte afstand te doen. Tegenwoordig is het een veel voorkomende functie op veel slimme apparaten, zoals een telefoon of tablet.

Wifi-speakers

Voor een betere audio -ervaring in het thuis, wilt u misschien overwegen te investeren in wifi -speakers. Dit zijn draadloze luidsprekers die verbinding maken met internet, zodat u muziek kunt streamen vanuit elk compatibel apparaat. Er zijn verschillende voordelen aan het kopen van deze sprekers. Ze zijn gemakkelijk in te stellen, draagbaar en bieden flexibiliteit. Als u een smartphone bezit, kunt u uw luidsprekers zelfs controleren via apps.

Of u nu op zoek bent naar een draadloze luidspreker voor uw huis, kantoor of auto, u moet er een kiezen die aan uw behoeften voldoet. Draadloze luidsprekers kunnen overal in uw huis worden geplaatst, maar hun geluidskwaliteit is niet zo hoog als bekabelde luidsprekers. De belangrijkste functie om naar te zoeken in een draadloze luidspreker is de geluidskwaliteit. Er zijn echter ook enkele problemen die u zou kunnen tegenkomen.

Wi-Fi-luidsprekers zijn een betrouwbaardere manier om muziek te streamen dan Bluetooth-luidsprekers. Dit komt omdat ze zijn verbonden met een router. Dat wil zeggen, het signaal van uw telefoon of computer gaat naar uw router en vervolgens naar uw luidsprekers. Met wifi kan het audiosignaal veel verder reizen dan met Bluetooth, wat de afstand beperkt tot slechts ongeveer 30 voet. Maar met Bluetooth kunt u worden onderbroken door berichten of telefoontjes.

Een Wi-Fi-verbinding kan ook meer bandbreedte bieden dan Bluetooth, die de bitsnelheid kan verhogen, of het aantal bits dat in een seconde wordt gebruikt. Dit kan de hoeveelheid details die je in het geluid hoort vergroten en kan muziek klinken voller en evenwichtiger maken. Sommige draadloze luidsprekers kunnen tot 100 meter bereiken, wat ideaal is voor grotere ruimtes.

Draadloze luidsprekers zijn een geweldige optie voor mensen die geen elektrische draden door hun huis willen hangen. Omdat ze door batterijen kunnen worden aangedreven, kunt u ze gemakkelijk door het huis verplaatsen. U kunt ze ook aansluiten op een wanduitgang en ze gebruiken als onderdeel van uw hele audiosysteem. Een ander voordeel voor deze apparaten is dat je je muziek kunt spelen zonder aan te sluiten op een stroombron.

Hoewel wifi -luidsprekers gemakkelijker in te stellen zijn en handiger zijn dan Bluetooth -luidsprekers, hebben ze enkele nadelen. Een daarvan is het feit dat ze met een kabel niet door het huis kunnen worden bewogen. Dit kan een probleem zijn als u van plan bent een snoervrije instelling te gebruiken. Zelfs als u uw huis niet wilt verlaten, moet u de luidsprekers nog steeds verbinden met uw versterker. Het is belangrijk om contact op te nemen met uw fabrikant om ervoor te zorgen dat de spreker bij u thuis zal werken.

Draadloze luidsprekers hebben ook de neiging om te worden getroffen door andere elektrische apparaten in uw huis. Een magnetron gebruikt bijvoorbeeld radiogolven, zodat uw draadloze luidspreker kan worden beïnvloed. Bovendien hebben sommige leveranciers hun eigen eigen draadloze systemen gemaakt, wat betekent dat u een model moet vinden dat compatibel is met de uwe.

Draadloze luidsprekers versus Bluetooth – wat heeft het beste geluid?

Bluetooth en draadloze luidsprekers zijn twee technologieën waarmee gebruikers kunnen genieten van hun favoriete muziek, audioboeken of podcasts waar ze maar willen. Ze werken door verbinding te maken met een compatibele smartphone of tablet en een draadloze verbinding te maken. Bovendien kunnen sommige draadloze luidsprekers ook oplaadbaar zijn, waardoor ze perfect zijn voor mobiel gebruik. Bij het kiezen tussen de twee is het echter belangrijk om te weten welke technologie u het beste geluid zal bieden.

WiFi daarentegen gebruikt een signaal van uw router om audio aan uw luidsprekers te leveren. Dit betekent dat je overal in je huis naar je muziek kunt luisteren, inclusief buiten, zonder onderbrekingen. Bovendien heeft uw wifi-signaal van uw huizen geen invloed op de geluidskwaliteit van uw wifi-luidsprekers.

Afhankelijk van de luidspreker die u kiest, kunt u genieten van formaten met hoge resolutie zoals APTX, wat een ervaring van bijna cd-kwaliteit mogelijk maakt. Het verschil in geluidskwaliteit tussen codecs zoals APTX en AAC is echter klein, en het is onwaarschijnlijk dat je een verschil zult merken als je alleen naar muziek luistert via een online service.

Mangroove.nl
Logo