Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

De voordelen van een MacBook Pro

Wanneer u overweegt een MacBook Pro te kopen, zijn er verschillende voordelen waarvan u op de hoogte moet zijn. Van verwerkingskracht om kwaliteit weer te geven, dit zijn allemaal belangrijke gebieden die u in gedachten moet houden.

Weergavekwaliteit

Of u nu een grafisch ontwerper, contentcreator of fotograaf bent, de Apple MacBook Pro biedt een verbluffend display met uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid en brede gamma -ondersteuning. Dit is ideaal voor fotobewerking, webdesign en SDR -video -creatie.

De 13,3-inch en 14,2-inch displays hebben een indrukwekkende weergaveresolutie van 254 pixels per inch. Dit is dezelfde resolutie als de Apple iPad Pro. De MacBook Pro heeft echter een verversingssnelheid van 120Hz. Het beschikt ook over Truetone -technologie die de kleurtemperatuur op basis van verlichting aanpast.

Naast zijn indrukwekkende helderheid heeft het vloeibare Retina XDR -display uitzonderlijke HDR -prestaties. De achtergrondverlichting heeft 10.000 Mini-RED’s, die een uitstekende zone-dichtheid bieden. Met zoveel achtergrondverlichtingzones kan de helderheid van het scherm een piek bij meer dan 1.600 neten.

De MacBook Pros DCI-P3-dekking voor kleurenruimte is 99%. Dit maakt het een van de beste displays voor DCI-P3-dekking op de markt. Hoewel het niet overeenkomt met de prestaties van de Acer Predator Helios 500 of het Razer Blade 14, is het nog steeds ruim boven het categoriegemiddelde van 0,25 Delta-E.

Het MACOS-display-menu bevat ingebouwde profielen waarmee u uw display kunt verfijnen. U kunt de resolutie handmatig aanpassen en tekst of objecten groter maken. Bovendien kunt u ervoor kiezen om de resolutie te schalen om een object op een kleinere maat weer te geven.

U kunt ook de MacOS -weergavesinstellingen gebruiken om de transparantie van Windows te verminderen, het contrast te vergroten of tekst en objecten groter te laten lijken. Met deze instelling kunt u ook de helderheidscontroles uitschakelen.

Afhankelijk van de inhoud waaraan u werkt, wilt u misschien het contrast of het witte punt van het display aanpassen. Naast het veranderen van de helderheid, kunt u de resolutie handmatig verhogen of verlagen.

Rekenkracht

Als u overweegt om een MacBook Pro te kopen, vraagt u zich misschien af hoeveel verwerkingskracht het kan bieden. Het antwoord varieert op basis van uw behoeften en budget.

Veel MacBook Pro-modellen hebben een 8-core processor. Er zijn echter ook lagere modellen met 24-core opties. Naast de kerntelling kunt u de hoeveelheid geheugen kiezen die u bereid bent uit te geven. U kunt een model kiezen met 16 GB, 32 GB of 64 GB. Afhankelijk van uw specifieke behoeften, kan het logischer zijn om het hoogst mogelijke geheugen te krijgen.

Terwijl je nadenkt over wat je moet kopen, onthoud dan dat de FB-DIMM-architectuur de geheugenbandbreedte verhoogt en de latentie verbetert. Het gebruik van twee FB-DIMM’s kan piekbandbreedte verhogen tot 16.000 MB/s. Dit is een veel grotere sprong dan de piekbandbreedte van 8000 MB/s van de enkele FB-DIMM.

In tegenstelling tot de desktop Mac Pro, die maximaal 12 cores heeft, heeft de MacBook Pro acht of tien cores. Elk van deze kernen kan verschillende taken uitvoeren. Het meeste werk wordt gedaan op een enkele kern, maar meer veeleisende taken zoals video -codering of 3D -modellering vereisen dat meerdere kernen tegelijkertijd werken.

Hoewel de processor niet zo snel is als een desktop -pc, is het het meest indrukwekkende stuk hardware om uit appelslaboratoria te komen. De M1-processor beschikt over een weelderig aantal functies, waaronder multi-threading en een laag stroomverbruik.

Er zijn een paar Moresmart -functies in de Mac Pro, zoals de isight -camera. De MacBook Pro heeft ook een grafische weergave van de CPU -prestaties. Bekend als de activiteitsmonitor, geeft het CPU -activiteit weer door macOS -processen.

Of u nu een nieuwe computer koopt of uw huidige upgrade, u moet rekening houden met alle functies die het biedt. Van het scherm met hoge resolutie en de lange batterijduur tot zijn indrukwekkende grafische en geluidsmogelijkheden, het is geen wonder dat MacBook Pro de beste keuze voor veel consumenten blijft.

Opslagcapaciteit

Als u een MacBook koopt, wilt u de juiste hoeveelheid opslag krijgen. Apple biedt verschillende opslagopties die aan uw behoeften voldoen.

Je zult merken dat de meeste Macs worden geleverd met een 256 GB SSD. Dit is voldoende opslag voor de meeste gebruikers. Als u echter veel video of games maakt, heeft u mogelijk een grotere hoeveelheid geheugen nodig.

Sommige mensen gebruiken een externe harde schijf voor hun media. Deze externe schijven kunnen worden gekocht of gemaakt en worden eenvoudig geïnstalleerd. Afhankelijk van het type rit kunnen de kleinste versies maximaal een paar gigabytes opslaan.

Voor een meer professionele of creatieve gebruiker wilt u misschien gaan met een Mac met een hogere opslagcapaciteit. Hoewel 1 TB voldoende is voor de meeste MAC -gebruikers, wilt u misschien een 2 TB- of 4TB -model overwegen.

Professionele gebruikers moeten ook overwegen om een MacBook Pro te kopen met een SSD. Dit type opslagoplossing is sneller dan traditionele harde schijven. Het nadeel is dat het geen goedkope upgrade is. Bovendien is er het risico op gegevensverlies.

Een andere optie is om cloudopslag te gebruiken. Er zijn veel providers die onbeperkte opslag bieden. Veel van deze diensten brengen dure maandelijkse plannen in rekening. Het is een goed idee om contact op te nemen met uw lokale provider voordat u koopt.

U kunt de opslag op uw Mac controleren door de Finder te openen. Klik op het Apple -logo in de linkerbovenhoek van het scherm.

Dit opent een venster dat u laat zien hoeveel ruimte u beschikbaar hebt op de schijf. Je kunt zien hoeveel je momenteel gebruikt, evenals andere inzichten.

U kunt ook het hulpprogramma voor schijf gebruiken om meer gedetailleerde informatie op uw schijf te zien. Met behulp van deze methode kunt u uw SSDS -status controleren, inclusief het aantal gebruikte sectoren.

Gamingprestaties

Terwijl de meeste Macs zijn gaming georiënteerd, zijn de nieuwe modellen veel meer gamevriendelijker dan oudere modellen. Dat komt omdat ze zijn opgewaardeerd met nieuwe functies.

De 16-inch MacBook Pro heeft een promotiedisplay dat twee keer zo snel bijwerkt als een standaard 60Hz-display. Het beschikt ook over adaptieve synchronisatie. Hierdoor kan het display de verversingssnelheid aan de vlieg aanpassen om het scheuren van het scherm te elimineren.

Hoewel het geen speciale grafische kaart heeft, heeft het een solid-state drive die PCI Express Gen 4 gebruikt. Het heeft maximaal 7,4 GB/SEC -doorvoer.

Het hogere model kan een pool van 64 GB verenigd geheugen delen met maximaal 32 GPU-kernen. Dat is veel paardenkracht om grafische intensieve taken te doorzoeken.

Het kan de meeste games soepel verlopen. Het is echter misschien niet ideaal voor het spelen van hardcore games. Sommige benchmarking-sites hebben lagere dan verwachte framesnelheden gemeld.

Appels nieuwste grafische software, Metal 3, biedt extra pk’s. In de toekomst ondersteunt MacOS het grafische framework van Metal 3S, waardoor hogere games soepel kunnen verlopen.

De nieuwe M1 -chip is ook een grote stap voorwaarts voor appels silicium. De chips UMA -architectuur moet het geheugen versnellen tussen de CPU en de GPU.

Ten slotte moet u een externe GPU overwegen. Het is een sterk alternatief voor het kopen van een nieuwe computer. Vooral als je van plan bent om games te spelen die een externe controller vereisen.

Er zijn nog steeds veel games die niet worden geoptimaliseerd voor Mac. Maar je moet het venster- en volledige schermmodi proberen.

Mangroove.nl
Logo