Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

12.99

Taal

Nederlands

Bindwijze

E-book

Oorspronkelijke releasedatum

26 november 2020

Aantal paginas

288

Ebook Formaat

Adobe ePub

Illustraties

Met illustraties

Hoofdauteur

Mark Koster

Hoofduitgeverij

Balans

Lees dit ebook op

Android (smartphone en tablet), Kobo e-reader, Desktop (Mac en Windows), iOS (smartphone en tablet), Windows (smartphone en tablet)

Editie

1

Studieboek

Nee

EAN

9789463820264

Categorieën

Mens & Maatschappij Kunst & Fotografie Biografieën & Waargebeurd Managementboeken Ondernemers & Bedrijven Media & Entertainment Entertainment Sociologie Radio Televisie Boeken

Periode

ca. 2000-heden

Boek ebook of luisterboek

Ebook

Studieboek of algemeen

Algemene boeken

Laatste prijs update: september 22, 2023 7:21 pm Meer informatie
Categorie:
Uw recensie toevoegen

In dit fascinerende en onthullende verhaal schetst Mark Koster hoe één familie, De Mol, haar dromen wist waar te maken en daarmee de geschiedenis schreef van de Nederlandse entertainmentindustrie. Van Big Brother tot Medisch Centrum West, van de 5 Uur Show tot The Voice en van LINDA. tot Talpa. John, Linda en Johnny de Mol zijn overal. John de Mol, een van de rijkste en machtigste Nederlanders, bezit radiostations, een tv-zender, een persbureau, een tijdschrift, muziekrechten en data van tientallen miljoenen Nederlanders. En nog altijd wil hij, samen met zijn zus en zijn zoon, zijn imperium uitbreiden. Waar komt het succes van de familie vandaan? Hoe kon de ambitieuze en onverschrokken John uitgroeien tot een gevreesde mondiale tv-tycoon? Hoe werden de De Mols opgevoed en wat was de invloed van De Patriarch, John de Mol senior? Wat drijft hen? En hoe ver reikt de macht en invloed van De Mol? Op zoek naar antwoorden dook Mark Koster in de familiegeschiedenis, die zijn oorsprong vindt al ver voor de oorlog. Hij kreeg toegang tot persoonlijke en nooit eerder geopende archieven, sprak met tientallen hoofdrolspelers en de inner circle rondom de familie. In dit fascinerende en onthullende verhaal schetst hij aan de hand van vier generaties De Mol hoe één familie haar dromen wist waar te maken en nu al decennialang dicteert wat wij aan nieuws, muziek en vermaak consumeren. Maar overleeft het imperium met Google, Facebook en Netflix als de nieuwe uitdagers? De Mol is dé geschiedenis van de Nederlandse entertainmentindustrie. Mark Koster (1969) is onderzoeksjournalist en programmamaker. Hij schreef onder andere voor Het Financieele Dagblad, De Pers, Nieuwe Revu, Quote en HP/De Tijd. Eerder publiceerde hij Hoe word ik bitcoinmiljonair en Cupido voor de rijken.

Mangroove.nl
Logo