De magie van het merk

43.95

Taal

Nederlands

Bindwijze

Paperback

Aantal paginas

120

Illustraties

Nee

Hoofdauteur

K. Brandmeyer

Hoofduitgeverij

Wolters Kluwer Nederland B.V.

Eerste Vertaler

L. van der Toorn

Gewicht

192 g

Product breedte

150 mm

Product hoogte

20 mm

Product lengte

220 mm

Studieboek

Ja

Verpakking breedte

146 mm

Verpakking hoogte

14 mm

Verpakking lengte

215 mm

EAN

9789014061443

Categorieën

Economie & Financiën Managementboeken Sales & Marketing Boeken

Boek ebook of luisterboek

Boek

Studieboek of algemeen

Algemene boeken

Select-bezorgopties

Gratis verzending

Laatste prijs update: mei 31, 2023 11:56 pm Meer informatie
Uw recensie toevoegen

Dr. KLAUS BRANDMEYER & Prof. dr. ALEXANDER DEICHSEL

DE MAGIE VAN HET MERK

Het merk is sterk vervlochten met haar afnemers. Als een levend(ig) systeem, waarvan de fabrikant weliswaar de bezitter is, maar de gebruiker de eigenaar. In de sociotoop die het merk met haar afnemers vormt, draait alles om vertrouwen. Het merk als bondgenoot in het proces van individualisering van de consument. Van massavoorwerp via labeling tot individueel gezicht heeft de Gestalt van het merk een geheimzinnige meerwaarde en oefent een magische aantrekkingskracht uit.

Brandmeyer en Deichsel laten een frisse wind waaien in het bos van ‘brand equity’. Een must voor alle Nederlandse merkdeskundigen.

In DE MAGIE VAN HET MERK ontvouwen KLAUS BRANDMEYER en ALEXANDER DEICHSEL een voor Nederland unieke manier van kijken naar het fenomeen merk. Geen oorzaak/gevolg-denken, geen statistisch toetsen van theoretisch veronderstelde verbanden, geen inductieve benadering van de praktijk naar de theorie. Maar een licht filosofisch getinte psycho-culturele uiteenzetting over boe wij mensen, in afhankelijkheid van onze gewoonten, het merk gebruiken om onze identiteit mee te staven. Hoe wij inzicht en herkenning met plezier willen combineren en boe ons merkengedrag voor het grootste deel niet voor rationele argumenten vatbaar is, maar op ondoorgrondelijke emotionele en mentale beelden berust die wij als consumenten van het merk maken. Toch signaleren de auteurs ook wetmatigheden die in onze marketingopvatting gemeengoed zijn, zoals de invloed van de prijs op het merkbeeld en het belang van het uitdragen van een consistent merkbeeld door de merkeigenaar.

De magie van het merk
De magie van het merk
Mangroove.nl
Logo