Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

De juiste smart tv kiezen

De juiste smart tv kiezen

Bij het kiezen van de juiste smart tv loont het om onderzoek te doen. Met zoveel functies en opties kan het moeilijk zijn om de juiste beslissing te nemen voor uw home entertainment behoeften. Of u nu op zoek bent naar een topmodel met alle toeters en bellen of juist naar een basismodel, er is een smart-tv die aan uw wensen voldoet. Van formaat en resolutie tot apps en connectiviteit, dit is wat je moet weten om de perfecte smart-tv voor jou te vinden.

Wat is een smart TV?

Een smart TV is een TV die op een netwerk kan worden aangesloten en toegang heeft tot inhoud van het internet. Simpel gezegd zijn smart TV’s TV’s met internetverbinding waarmee je content kunt streamen en alles vanaf je telefoon of computer kunt bedienen. Vroeger had je een apart apparaat nodig voor het streamen van video en andere media, maar met een smart tv kun je alles rechtstreeks op je tv doen. Waarom worden dan niet alle televisies geleverd met al deze functies? Omdat ze niet allemaal gelijk zijn. Het eerste waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe tv koopt, is of hij slim is of niet.

Voordelen van een slimme TV

– Geen extra apparaat nodig – Met een slimme tv hoeft u geen extra apparaat te zoeken om inhoud te streamen. Druk gewoon op een knop op je afstandsbediening en je kunt beginnen met kijken. Bij andere apparaten, zoals de Apple TV of Roku, moet je die op je tv aansluiten en dan kiezen welk apparaat je wilt gebruiken. – Betere beeldkwaliteit – Omdat smart-tv’s nu zijn gebouwd met een 4K-resolutie en HDR-technologie, bieden ze een betere beeldkwaliteit dan andere apparaten. Als je op zoek bent naar de beste beeldkwaliteit, is een smart tv een geweldige optie. – Unieke functies – Sommige smart tv-merken bieden unieke functies die je bij andere apparaten niet vindt. Je kunt nu een smart-tv kopen met ingebouwde soundbars of een tv die zijn helderheid en kleur kan veranderen op basis van het weer buiten. – Universele afstandsbediening – De meeste smart-tv’s worden geleverd met een afstandsbediening met ingebouwde spraakbesturing. Dit betekent dat u, in plaats van verschillende afstandsbedieningen te hebben rondslingeren, één universele afstandsbediening kunt gebruiken om uw tv, streamingapparaat en kabelbox te bedienen.

Smart TV functies om te overwegen

– Schermgrootte – Dit is de belangrijkste factor om te overwegen bij het kopen van een smart tv. Als je een kleine kamer hebt, kun je misschien beter kiezen voor een kleiner scherm. De gemiddelde schermgrootte voor een huishouden is 40 inch. Alles boven de 60 inch is meestal gereserveerd voor grote woonkamers of mediakamers. – Resolutie – Het volgende waar je rekening mee moet houden is de resolutie van de smart tv. Als je een 4K-tv koopt, zorg er dan voor dat je een 4K-inhoudsbron hebt. Anders kunt u niet profiteren van de resolutie van de tv. – HDR – High dynamic range (HDR) is een functie die het kleurenpalet en de helderheid van uw tv verbetert. Idealiter kies je een tv met HDR10 of Dolby Vision HDR. – Verversingssnelheid – Een andere belangrijke overweging is de verversingssnelheid van uw tv. Deze wordt gemeten in Hertz (Hz) en bepaalt hoe vloeiend het beeld op uw tv wordt weergegeven. – Ingebouwde apps – Sommige merken worden geleverd met vooraf geïnstalleerde apps zoals Netflix of Amazon Prime Video. Dit betekent dat u meteen kunt beginnen met het bekijken van inhoud zonder een app te hoeven downloaden. – Ingebouwde WiFi – Als u een smart-tv koopt, kunt u het beste gaan voor een tv met ingebouwde WiFi. Dit bespaart je het gedoe van het moeten aansluiten van een ethernetkabel om verbinding te maken met je thuisnetwerk.

Connectiviteitsopties voor smart-tv’s

– HDMI-poort – Dit is de meest gebruikelijke manier om een tv met een bronapparaat te verbinden. HDMI-poorten zijn er in verschillende soorten, dus zorg ervoor dat je er een kiest die de resolutie van je tv ondersteunt. – Ethernetpoort – Deze poort wordt vooral gebruikt om een computer op een netwerk aan te sluiten. Als uw tv geen ingebouwde WiFi heeft, kunt u een Ethernet-kabel gebruiken om op uw thuisnetwerk aan te sluiten. – USB-poort – Als je video’s of foto’s wilt bekijken vanaf een USB-stick, kun je dat doen door deze aan te sluiten op de USB-poort van je tv. – Optische audiopoort – Met deze poort kun je je tv aansluiten op een externe audiobron zoals een soundbar. – Bluetooth – Als u uw telefoon of een ander Bluetooth-apparaat op uw tv wilt aansluiten, kunt u dit doen door op de knop op de afstandsbediening van uw tv te drukken.

Grootte en resolutie van smart-tv’s

– Schermgrootte – Het eerste wat u moet beslissen is de grootte van uw tv. De meest voorkomende schermformaten zijn 32 inch, 40 inch en 48 inch. Alles boven de 60 inch wordt beschouwd als een grote tv. Houd er echter rekening mee dat een grotere tv een hogere elektriciteitsrekening betekent. – Resolutie – Het volgende wat je moet beslissen is de resolutie van je tv. Als je een 4K-tv koopt, zorg er dan voor dat je een 4K-inhoudsbron hebt. Anders kunt u niet profiteren van de resolutie van de tv. – Verversingsfrequentie – Met hogere verversingsfrequenties krijgt u een vloeiender beeld. Een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz betekent bijvoorbeeld dat het beeld 120 keer per seconde vloeiend wordt weergegeven.

Smart TV apps

– Netflix – Dit is de meest voorkomende en bekende streaming-app. Het voordeel van Netflix op je tv is dat je niet van ingangsbron hoeft te veranderen als je iets wilt kijken. U hoeft alleen maar op de Netflix-knop op uw afstandsbediening te drukken en te beginnen met kijken. – Amazon Prime Video – Als u een Amazon Prime-lid bent, kunt u duizenden films en tv-programma’s bekijken via Amazon Video. Net als Netflix hebt u toegang tot Amazon Prime Video via uw smart-tv. – YouTube – Als u graag video’s op YouTube bekijkt, is het hebben van het op uw tv een geweldige manier om de tijd te doden. U kunt ook geselecteerde YouTube-video’s downloaden en ze op uw tv afspelen. – Hulu – Als u graag naar tv-programma’s kijkt, zult u de Hulu-app op uw tv geweldig vinden. U kunt duizenden afleveringen bekijken, waaronder huidige seizoenen van sommige tv-shows. – HBO – Als je een abonnement hebt op HBO, is de HBO GO-app op je smart-tv een geweldige manier om je favoriete shows te bekijken. U kunt deze app ook gebruiken als u geen abonnee bent. – PlayStation – Als u een PlayStation bezit, kunt u deze aansluiten op uw tv en games gaan spelen op een groter scherm. – NBC – Als u live tv wilt kijken op uw tv, kan de NBC-app een geweldige aanvulling zijn op uw smart-tv.

Hoe kies je de juiste smart TV?

– Schermgrootte – De schermgrootte is het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een tv. Als je een kleine kamer hebt, kun je misschien beter kiezen voor een kleiner scherm. – Resolutie – Als je een 4K-tv koopt, zorg er dan voor dat je een 4K-inhoudsbron hebt. Anders kun je niet profiteren van de resolutie van de tv. – Ingebouwde apps – Sommige merken worden geleverd met vooraf geïnstalleerde apps zoals Netflix of Amazon Prime Video. Dit betekent dat u meteen kunt beginnen met het bekijken van inhoud zonder een app te hoeven downloaden. – Ingebouwde WiFi – Als u een smart-tv koopt, kunt u het beste gaan voor een tv met ingebouwde WiFi. Dit bespaart je het gedoe van het moeten aansluiten van een ethernetkabel om verbinding te maken met je thuisnetwerk.

Smart TV vergelijking

– Samsung vs LG – Als het op smart TV’s aankomt, kun je met geen van beide merken de fout in gaan. Het zijn leiders op het gebied van smart-tv’s en ze maken allebei uitstekende modellen. – Sony vs Panasonic – Zowel Panasonic als Sony zijn geweldige merken. Afhankelijk van uw budget kunt u kiezen voor een Panasonic of Sony model. – Vizio vs Sony – Hoewel beide merken uitstekende tv’s maken, moet je misschien iets meer uitgeven voor een model van Sony. – TCL vs Sony – Als u op een budget zit, kunt u altijd gaan voor een TCL model. Het enige verschil is dat een Sony-model een betere beeldkwaliteit biedt. – Samsung vs LG – Als je op zoek bent naar de beste beeldkwaliteit, dan is een Samsung model een goede optie. – Samsung vs Sony – Als je je tv toekomstbestendig wilt maken, kun je gaan voor een 4K HDR-capabel model van Sony.

Smart TV beoordelingen

– Samsung – Het merk LG is in sommige opzichten beter, maar het merk Samsung is geweldig voor gamers. – Sony – Het biedt een geweldige combinatie van beeldkwaliteit en gaming. – Panasonic – Wil je de beste beeldkwaliteit, ga dan voor een Panasonic model. – TCL – Het

Mangroove.nl
Logo