Op dit moment kun je 2.615.940 producten vergelijken

Couchsurfing in Iran

15.80

Taal

Nederlands

Bindwijze

Paperback

Oorspronkelijke releasedatum

01 oktober 2016

Aantal paginas

272

Kaarten inbegrepen

Nee

Illustraties

Met illustraties

Hoofdauteur

Stephan Orth

Tweede Auteur

N.v.t.

Hoofduitgeverij

Just Publishers

Eerste Vertaler

Erika Venis

Tweede Vertaler

Erika Venis

Personage

Geen personage

Editie

1

Extra groot lettertype

Nee

Gewicht

388 g

Product breedte

137 mm

Product hoogte

24 mm

Product lengte

211 mm

Studieboek

Nee

Verpakking breedte

137 mm

Verpakking hoogte

24 mm

Verpakking lengte

211 mm

EAN

9789089758217

Categorieën

Reizen Boeken

Land

Iran

Boek ebook of luisterboek

Boek

Regio

Midden-Oosten

Laatste prijs update: december 10, 2023 5:31 am Meer informatie
Categorie:
Uw recensie toevoegen

Mijn reis achter gesloten deuren
Iran staat volop in de belangstelling. Hoewel het officieel verboden is trekt Stephan Orth als couchsurfer dwars door Iran. Hij slaapt op tientallen Perzische tapijtjes en beleeft doldwaze avonturen. Ondertussen leert hij een land kennen dat heel anders blijkt dan het clichébeeld van een ‘schurkenstaat’. Want de Iraniërs zijn niet alleen ongelofelijk gastvrij, maar ook heel goed in staat hun moellahs bij de neus te nemen.
Een bikinifeest in de pelgrimstad Mashhad, een overnachting naast de kerncentrale van Bushehr, een geheime SM-bijeenkomst in Teheran: in Iran beleeft Stephan Orth avonturen die geen enkele reisorganisatie ooit op zijn programma zal zetten. Als couchsurfer verruilt hij hotelkamers voor privéhuizen en leert het land zo van een heel persoonlijke kant kennen. Want achter gesloten deuren gaan de sluiers af en verdwijnt ook de angst voor de zedenmeesters.
Of het nu een slemppartij is met een Perzische prins, of een huiskamerdate met een voltallige familie, in een stinkende smokkelaarsbus of in een klein autootje: elke nieuwe ontmoeting is als een nieuw stukje waarmee de puzzel van het land op zijn plaats valt. Een land dat in het echt heel anders is dan de clichés doen vermoeden. Tot slot worden er nog twee geheimen onthuld: hoe de bewoners in een apotheek wodka kopen en waarom ze zo onverklaarbaar dol zijn op de jaren tachtig popgroep Modern Talking.
Couchsurfing in Iran is een meeslepend verteld boek over kleine vrijheden en grote verlangens van de Iraniërs. Op vakantie bij de moellahs.
‘Stephan Orth verstaat de kunst in zijn boeken landen en volken tot leven te laten komen’
– Westdeutsche Allgemeine Zeitung
Stephan Orth (1979) werkt als redacteur voor de reisbijlage van Spiegel Online. Voor zijn reportages werd hij meerdere malen bekroond met de Columbusprijs. Sinds 2003 trekt hij al couchsurfend de wereld over. Ook had hij mensen uit de hele wereld te gast op zijn eigen bank. Stephan Orth is auteur van twee bestsellers.

Couchsurfing in Iran
Couchsurfing in Iran
Mangroove.nl
Logo