Bowers & Wilkins PI7 S2: Review

De wereld van in-ear hoofdtelefoons heeft een spannende nieuwkomer: de Bowers & Wilkins PI7 S2. In deze review gaan we dieper in op dit premium product en onderzoeken we waarom het een uitstekende upgrade is voor liefhebbers van in-ear koptelefoons.

Wat maakt de Bowers & Wilkins PI7 S2 zo bijzonder? Het antwoord ligt in zijn kenmerken en specificaties:

  • Draadloze Vrijheid: Met de PI7 S2 ben je niet langer gebonden aan kabels dankzij de draadloze technologie.
  • Uitstekend Geluid: De oortelefoons hebben twee drivers per oor voor een meeslepende geluidsweergave.
  • Adaptieve Ruisonderdrukking: Deze functie past zich aan jouw omgeving aan, waardoor je altijd optimaal kunt genieten van je muziek.
  • Ondersteuning van aptX Adaptive Codec: Dit zorgt voor een superieure draadloze luisterervaring.

De Bowers & Wilkins PI7 S2 gaat verder dan alleen geweldig geluid. Het biedt ook een premium ontwerp met drie kleuropties (zwart, wit, donkerblauw met goud), evenals een case met USB-aansluiting voor audioapparaten zonder Bluetooth of beperkte codec-ondersteuning.

Als jij iemand bent die waarde hecht aan uitstekende geluidskwaliteit en design, dan is de Bowers & Wilkins PI7 S2 absoluut het overwegen waard. In de volgende secties zullen we dieper ingaan op het ontwerp, de prestaties, het gebruiksgemak, de geluidskwaliteit en nog veel meer.

Ontwerp en Prestaties

Het ontwerp van de Bowers & Wilkins PI7 S2 draadloze oortelefoons is gericht op het combineren van vrijheid met uitstekend geluid. De premium look, beschikbaar in drie kleuropties – zwart, wit en donkerblauw met goud, versterkt de esthetiek. Maar het is niet alleen het uiterlijk dat indruk maakt.

Elke oortelefoon heeft twee drivers per oor voor een meeslepende geluidsweergave. Deze functie verbetert de geluidskwaliteit aanzienlijk door zowel hoge als lage tonen gedetailleerd weer te geven.

Adaptieve Ruisonderdrukking voor een Optimaal Geluid

Een andere belangrijke eigenschap van de PI7 S2 is de adaptieve ruisonderdrukking die zich aanpast aan jouw omgeving. Het stemt automatisch af op achtergrondgeluiden en past het niveau van ruisonderdrukking dienovereenkomstig aan. Dit betekent dat je altijd kunt genieten van een optimale luisterervaring, ongeacht waar je bent.

aptX Adaptive Codec voor High-Definition Geluid

De ondersteuning van aptX Adaptive Codec voegt een extra dimensie toe aan de superieure draadloze luisterervaring. Deze technologie zorgt voor een stabiele verbinding met high-definition geluid, vrij van latency-problemen, waardoor je muziek net zo goed klinkt als bedoeld door de artiest.

Het resultaat? De Bowers & Wilkins PI7 S2 biedt dus niet alleen een stijlvol ontwerp maar ook prestaties die passen bij zijn looks.

Gebruiksgemak en Connectiviteit

Auto-modus en de Bowers & Wilkins Music app van de PI7 S2

De Bowers & Wilkins PI7 S2 onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid, mede dankzij de Auto-modus. Deze slimme functie past de instellingen automatisch aan op basis van je omgeving, waardoor je altijd geniet van optimale geluidskwaliteit zonder zelf instellingen te hoeven wijzigen.

Pas Je Luisterervaring Aan met de Equalizer in de Bowers & Wilkins Music app

Met de Bowers & Wilkins Music app personaliseer je jouw luisterervaring tot in detail. De app biedt een equalizer waarmee je het geluidsprofiel naar wens kunt aanpassen. Of je nu van diepe bassen houdt of juist een voorkeur hebt voor heldere hoge tonen, je regelt het eenvoudig via de app.

Naadloze Connectiviteit met Meerdere Apparaten

Connectiviteit is een kernaspect van de PI7 S2. Je koppelt moeiteloos met diverse apparaten dankzij de stabiele Bluetooth-verbinding. Geniet van hoogwaardige streaming via platforms als Deezer, Tidal en Qobuz. Het schakelen tussen verschillende afspeelapparaten gaat vloeiend, wat deze oortelefoons ideaal maakt voor zowel thuisgebruik als onderweg.

Geluidskwaliteit en Ervaring

Bowers & Wilkins PI7 S2 staat bekend om zijn uitstekende geluidskwaliteit en meeslepende ervaring. Deze oortelefoons zijn voorzien van een 9.2mm driver in combinatie met een balanced armature. Dit zorgt voor gedetailleerde hoge tonen en diepe bassen, wat resulteert in een rijke luisterervaring.

Krachtige drivers voor diepe bassen

De PI7 S2 is uitgerust met een krachtige 9.2mm driver die zorgt voor dynamische lage frequenties. Of je nu naar EDM, hip-hop of rock luistert, deze driver legt de basis voor elke track en laat de bassen echt tot leven komen.

Kristalheldere hoge tonen

Naast de indrukwekkende bassen, beschikt de PI7 S2 ook over een balanced armature speciaal ontworpen voor kristalheldere hoge tonen. Deze technologie zorgt ervoor dat elk detail in de muziek naar voren komt, van subtiele cymbaal crashes tot de stem van je favoriete artiest.

Of je nu geniet van rustige akoestische nummers of energieke pophits, met de Bowers & Wilkins PI7 S2 hoor je elk instrument en elke stem zoals de artiest het bedoeld heeft.

“De Bowers & Wilkins PI7 S2 brengt elk detail in mijn favoriete nummers tot leven. Ik ben vooral onder de indruk van de helderheid van de vocals en de precisie van de gitaarklanken.” – Een tevreden klant

Een meeslepend geluidsbeeld

Wat de PI7 S2 echt onderscheidt, is het brede geluidsbeeld dat deze oortelefoons produceren. Het voelt alsof je midden in een live optreden staat, omringd door muziek. Instrumenten worden duidelijk weergegeven en je kunt elk instrument op zijn eigen plek in het stereobeeld plaatsen.

Of je nu thuis zit of onderweg bent, met de PI7 S2 krijg je een meeslepende luisterervaring die je volledig onderdompelt in de muziek.

Met de Bowers & Wilkins PI7 S2 hoef je geen compromissen te sluiten als het gaat om geluidskwaliteit. Ervaar de impact van hoogwaardige drivers en laat je meevoeren door de rijke, meeslepende klanken.

WAR-modus, Batterijduur en Prijs

WAR-modus: Een unieke luisterervaring creëren

De Bowers & Wilkins PI7 S2 onderscheidt zich met de unieke WAR-modus. Deze modus is speciaal ontworpen voor gebruik in het vliegtuig. Het stelt je in staat om de audio van het inflight-entertainmentsysteem direct naar je oortjes te streamen. Dit zorgt voor een naadloze en hoogwaardige luisterervaring, zelfs op grote hoogte.

Batterijduur die de hele dag meegaat en oplaadopties

De batterijduur van de PI7 S2 is indrukwekkend. Met een volledig opgeladen set kun je tot 4 uur non-stop muziek luisteren. De draagbare oplaadcase biedt bovendien nog eens 16 uur extra luistertijd. Draadloos opladen wordt ook ondersteund, wat zorgt voor extra gemak.

Overweging van de prijs en waarde van de PI7 S2

Met een prijskaartje van €399 zijn de PI7 S2 aan de hoge kant als het gaat om true wireless stereo (TWS) oortelefoons. Maar wanneer je rekening houdt met de uitstekende geluidskwaliteit, het luxe ontwerp en de geavanceerde functies, dan bieden deze oortjes aanzienlijke waarde.

Het is echter belangrijk op te merken dat iedereen andere prioriteiten heeft bij het kiezen van hoofdtelefoons. Voor sommige mensen is geluidskwaliteit de belangrijkste factor, terwijl anderen misschien meer waarde hechten aan comfort of batterijduur. Desondanks zijn Bowers & Wilkins PI7 S2 een serieuze overweging waard voor iedereen die op zoek is naar een premium in-ear hoofdtelefoon met superieure geluidskwaliteit.

De volgende sectie zal de PI7 S2 vergelijken met andere modellen op de markt, om je te helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze.

Vergelijking met Andere Modellen

PX8: Bowers & Wilkins’ Sterke Ruisonderdrukking

De PX8 staat bekend om zijn indrukwekkende ruisonderdrukking. Deze over-ear koptelefoon biedt een isolerende luisterervaring die je geheel afsluit van externe geluiden. De PI7 S2, daarentegen, is een in-ear model met adaptieve ruisonderdrukking die uitstekend presteert maar door zijn vormfactor mogelijk iets minder isolatie biedt dan de PX8.

Apple’s AirPods Pro: Ruimtelijke Audio en Headtracking

Apple’s AirPods Pro is een directe concurrent van de PI7 S2, vooral als het gaat om functies zoals ruimtelijke audio en headtracking. Deze features creëren een meeslepende 3D-audio ervaring die reageert op de bewegingen van je hoofd. De PI7 S2 kan weliswaar niet pronken met headtracking, maar levert wel een uitzonderlijke geluidskwaliteit die zich onderscheidt in de markt voor true wireless oortelefoons.

Beide modellen hebben hun unieke verkooppunten en het kiezen tussen deze twee hangt sterk af van persoonlijke voorkeuren en het gewenste gebruik. Ben je op zoek naar innovatieve technologie zoals ruimtelijke audio in combinatie met headtracking, dan is Apple’s AirPods Pro wellicht interessanter. Geef je echter voorrang aan geluidskwaliteit en merktrouw, dan zullen de Bowers & Wilkins PI7 S2 oortelefoons je niet teleurstellen.

Conclusie

Het is duidelijk dat de Bowers & Wilkins PI7 S2 een indrukwekkende keuze is voor muziekliefhebbers die hun luisterervaring willen verbeteren. Dankzij de hoogwaardige geluidskwaliteit, het luxe design, en de handige features, krijg je echt waar voor je geld.

De unieke dubbele drivers per oor en de adaptieve ruisonderdrukking zorgen voor een meeslepende luisterervaring. Met de ondersteuning van aptX Adaptive Codec ervaar je een superieure draadloze luisterervaring, ongeacht je omgeving.

Met behulp van de Bowers & Wilkins Music app kun je jouw luisterervaring verder personaliseren. Ook biedt de app naadloze connectiviteit met meerdere apparaten, waardoor je moeiteloos kunt switchen tussen je telefoon, tablet of laptop.

De geavanceerde WAR-modus en de duurzame batterij maken de Bowers & Wilkins PI7 S2 nog aantrekkelijker. Ondanks het iets hogere prijskaartje biedt deze in-ear koptelefoon een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Vergeleken met andere modellen zoals de PX8 en Apple’s AirPods Pro, onderscheidt de PI7 S2 zich door zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit en premium bouwkwaliteit. Het is dan ook geen verrassing dat deze koptelefoon een beoordeling van 4,5/5 sterren heeft gekregen.

Kortom, als je het beste uit je muziek wilt halen, dan is de Bowers & Wilkins PI7 S2 een investering die de moeite waard is.

mangroove.nl
Logo