Bose QuietComfort 45: Review

Welkom bij onze diepgaande Bose QuietComfort 45 review. Als je op zoek bent naar een premium hoofdtelefoon met superieure geluidskwaliteit en geavanceerde functies, dan is dit artikel iets voor jou.

Bose heeft onlangs de QC-45 gelanceerd, een update van hun veelgeprezen QC-35 model. Deze nieuwe release belooft tal van verbeteringen en nieuwe functies, waaronder verbeterde ruisonderdrukking, een ‘Aware’ modus en USB-C opladen. Met een vergelijkbaar ontwerp als zijn voorganger, biedt de QC-45 nog steeds de vertrouwde vouwbaarheid en 24-uurs batterijduur waar Bose bekend om staat.

In deze review zullen we elk aspect van deze hoofdtelefoon in detail onderzoeken, van het ontwerp en de kenmerken tot de geluidskwaliteit, gebruikerservaring en prijs. We zullen ook dieper ingaan op hoe de QC-45 zich verhoudt tot andere high-end opties op de markt, zoals de Bose 700 en Sony’s XM4.

Aan het einde van dit artikel krijg je een duidelijk beeld of de Bose QuietComfort 45 de investering waard is voor jou. Laten we beginnen!

2. Ontwerp en Kenmerken

Bose QuietComfort 45 ontwerp

Het design van de Bose QuietComfort 45 blijft trouw aan de esthetische principes van zijn voorganger, de QC-35. Met een sterk accent op comfort en functionaliteit, biedt het nieuwe model een aantal verbeteringen die bijdragen aan een betere gebruikerservaring:

 • Vouwbaarheid en draagbaarheid: De hoofdtelefoon is gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen, ideaal voor reizigers of forenzen.
 • USB-C opladen en 24 uur batterijduur: Een welkome upgrade is de USB-C poort die het opladen vereenvoudigt en een indrukwekkende batterijlevensduur van 24 uur biedt, zodat je de hele dag door kunt zonder tussentijds op te laden.
 • Verbeterde ruisonderdrukking voor middentonen: De QC-45 blinkt uit in het dempen van omgevingsgeluiden, vooral in het middentonenbereik, wat zorgt voor een ongestoorde luisterervaring.
 • ‘Aware’ modus en andere opvallende functies: Naast de standaard ruisonderdrukkingsfunctie is er de ‘Aware’ modus die omgevingsgeluiden doorlaat wanneer je je bewust moet zijn van je omgeving.

In vergelijking met de QC-35 zijn er subtiele verschillen merkbaar:

 • Het uiterlijk heeft kleine verfijningen ondergaan, zoals een nubuck hoofdband en een minder prominente logo weergave.
 • Qua bedieningselementen blijft de QC-45 consistent met zijn voorloper; gebruikers zullen vertrouwd zijn met de plaatsing en reactie van knoppen.

Nieuwe kenmerken zoals deze dragen bij aan de reputatie van Bose als pionier in audiotechnologie. De QC-45 behoudt veel van wat fans waarderen in de QC-35, terwijl het toch vernieuwing biedt met moderne functies en verbeteringen.

3. Geluidskwaliteit

Bij de Bose QuietComfort 45 draait alles om de geluidskwaliteit, die zich laat omschrijven als helder, met een goede balans en de kenmerkende warme klank van Bose. Deze afstemming biedt een aangename luisterervaring over een breed scala aan muziekgenres. De nadruk ligt op heldere middentonen en gedetailleerde hoge tonen, terwijl het basgeluid aanwezig is zonder overweldigend te zijn.

Vergelijking met Sony 1000XM

 • Sony’s 1000XM-serie staat bekend om zijn diepere bas en mogelijkheid tot geluidsaanpassing via de bijbehorende app.
 • De QuietComfort 45 blijft trouw aan de Bose-sound, wat betekent dat liefhebbers van extra bas mogelijk meer genegen zijn naar Sony’s geluidsprofiel.

Vergelijking met Apple AirPods Max

 • Apple’s AirPods Max levert een ruimtelijke audio-ervaring, vooral in combinatie met Apple-apparaten.
 • De Bose QuietComfort 45 legt meer nadruk op comfort en traditionele noise cancelling, terwijl Apple uitblinkt in integratie met het eigen ecosysteem.

De ruisonderdrukking van de QuietComfort 45 heeft een aanzienlijk voordeel: het vermindert effectief omgevingsgeluiden zonder de muziekweergave te beïnvloeden. Zelfs wanneer er geen muziek wordt afgespeeld, blijft de stilte ongerept door irritante frequenties te filteren. Dit maakt ze ideaal voor werk of ontspanning in rumoerige omgevingen. Bij sommige gebruikers is echter een lichte fluctuatie in de rechter oorschelp waargenomen tijdens actieve ruisonderdrukking zonder audioweergave, iets wat bij het gebruik van muziek niet merkbaar is.

Deze koptelefoon bewijst dat Bose nog steeds synoniem staat voor kwaliteitsgeluid en effectieve ruisonderdrukking. Terwijl concurrenten als Sony en Apple elk hun unieke kenmerken hebben, blijft Bose een sterke speler op de markt met een betrouwbaar product voor liefhebbers van helder geluid en krachtige noise cancelling.

4. Functies en Gebruikerservaring

Bij het overwegen van de Functies van Bose QuietComfort 45, valt op dat er enkele functies ontbreken die wel aanwezig zijn bij concurrerende modellen. Dit heeft zowel invloed op de gebruikerservaring als op de positionering van het product in de high-end markt.

Vergelijking met Bose 700

 • De Bose 700 biedt aanpasbare ruisonderdrukking, een gespreksmodus en een meer futuristisch ontwerp.
 • Bose QuietComfort 45 mist NFC voor snelle koppeling en heeft geen equalizer-instellingen in de app, wat wel mogelijk is bij de Bose 700.

Vergelijking met Sony XM4

 • Sony’s XM4 onderscheidt zich met adaptieve geluidsregeling, wat inhoudt dat de hoofdtelefoon zich aanpast aan je activiteit.
 • Auto-pauze wanneer je ze afzet, iets wat bij de QC45 niet wordt ondersteund.

Ondanks deze ontbrekende kenmerken, staat het comfort tijdens langdurig gebruik hoog in het vaandel bij de QuietComfort 45. De oorkussens en hoofdband zijn zodanig ontworpen dat ze zelfs na urenlang luisteren nog steeds comfortabel zitten. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor lange vluchten of werkdagen waarbij je niet constant wilt pauzeren om je oren rust te geven.

De gebruikersinterface blijft intuïtief met toegankelijke knoppen voor essentiële bediening zoals volume-aanpassing en het schakelen tussen ruisonderdrukking en ‘Aware’ modus. Deze gebruiksvriendelijkheid is consistent met wat fans van de voorgaande QuietComfort-modellen gewend zijn.

Door deze aspecten te wegen tegen wat er mogelijk mist in vergelijking met andere topmodellen, krijg je een duidelijk beeld van wat Bose met de QuietComfort 45 wil bieden: betrouwbaarheid en comfort zonder overbodige complexiteit.

5. Prijs en Waarde

De prijs van Bose QuietComfort 45 is vastgesteld op €350. Dit prijspunt plaatst het in een competitieve positie op de markt, waarbij het zich met name meet met andere premium noise-cancelling hoofdtelefoons.

Concurrentieanalyse

Wanneer je de QC45 vergelijkt met de Bose 700 en Sony’s XM4, die respectievelijk geprijsd zijn rond €380, biedt de QC45 een aantrekkelijke optie voor consumenten die op zoek zijn naar kwaliteit zonder de hoogste prijs te betalen.

Het is belangrijk te benadrukken dat hoewel Bose’s eigen Noise Cancelling Headphones 700 meer functies biedt zoals een aanpasbare equalizer en een meer futuristisch design, de QC45 zich richt op gebruikers die waarde hechten aan bewezen kwaliteit en comfort.

Sony’s XM4 daarentegen heeft vergelijkbare noise-cancelling eigenschappen en voegt daar nog extra’s zoals NFC en DSEE Extreme audio upscaling aan toe, wat ze ook een sterke concurrent maakt in deze prijsklasse.

Waarde overwegingen

Bij het overwegen van de waarde, moet je naast de prijs ook kijken naar aspecten zoals geluidskwaliteit, draagcomfort, batterijduur en extra functies zoals ‘Aware’ modus. De QC45 schittert vooral in comfort en gebruiksgemak, wat ze tot een uitstekende keuze maakt voor lange reizen of werkuren.

Door deze punten te analyseren, wordt duidelijk dat de Bose QuietComfort 45, ondanks het missen van sommige moderne snufjes, nog steeds een sterke waardepropositie heeft dankzij de combinatie van betrouwbare geluidskwaliteit, superieur comfort en effectieve ruisonderdrukking voor een concurrerende prijs.

6. Moet je investeren in de Bose QuietComfort 45?

De Bose QuietComfort 45 is een uitstekende keuze voor wie prioriteit geeft aan comfort en effectieve ruisonderdrukking. Deze koptelefoon is vooral geschikt voor:

 • Reizigers die behoefte hebben aan rust tijdens lange vluchten of treinreizen.
 • Thuiswerkers die zich willen afzonderen van omgevingsgeluid.
 • Audiophielen die de voorkeur geven aan de gebalanceerde geluidsweergave van Bose.

Hoewel het misschien enkele functies mist die andere premium modellen bieden, levert de QC 45 consistente prestaties met zijn betrouwbare batterijduur en duurzame bouwkwaliteit. Bij een prijs van €350 is de Bose QuietComfort 45 aanbeveling sterk, zeker als je waarde hecht aan comfort boven de nieuwste snufjes.

mangroove.nl
Logo